Drie-Kruiden Combo verbetert chronische knieartrose

Drie-Kruiden Combo verbetert chronische knieartrose

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Kurkuma-extract, in combinatie met gingerols in gember en piperine in zwarte peper, is veelbelovend voor het aanpakken van artrose, met resultaten die vergelijkbaar zijn met die van een algemeen ontstekingsremmend medicijn.

Artrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening die de belangrijkste oorzaak is van invaliditeit bij ouderen en die in hoge mate bijdraagt aan chronische, slopende pijn. [I] Het is een uitdagende ziekte met beperkte behandelingsopties.

Hoewel medicijnen zoals niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), paracetamol en opioïden veel worden gebruikt om osteoartritispijn te verlichten, hebben ze meestal bijwerkingen en zijn ze niet in staat om de kraakbeenschade die aan deze aandoening ten grondslag ligt, ongedaan te mak en. Dit heeft curcumine, het actieve ingrediënt in de kruidenkurkuma, gepositioneerd als een strategische manier om de ontsteking aan te pakken en de gewrichten te beschermen.

Een studie onderzocht verder curcumine en de effectiviteit ervan voor artrose van de knie in combinatie met gunstige ingrediënten in gember en zwarte peper, met veelbelovende resultaten. [Ii]

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Kruiden Combo werkt net zo goed als medicamenteuze behandeling

In een studie van augustus 2020 werd curcumine onderzocht in combinatie met gingerols in gember en piperine in zwarte peper, wat het effect ervan tegen de aandoening kan versterken en behouden, vergeleken met het medicijn Naproxen. [Iii]

De proefpersonen werden willekeurig toegewezen om kurkuma-extract, gember en zwarte peper samen of Naproxen gedurende vier weken te krijgen. De resultaten geven aan dat het tweemaal daags innemen van de combinatie van drie kruiden gedurende vier weken prostaglandine E2 (PGE2), een primaire inflammatoire mediator bij artrose, verbeterde, niveaus vergelijkbaar met die van Naproxen. PGE2 nam significant af in beide groepen, zonder enig substantieel verschil tussen hen.

Uit een eerdere studie bleek dat meer dan de helft van de onderzoeken naar pijn bij osteoartritis en meer dan 80% van de door de industrie gefinancierde onderzoeken gebruik maakten van een proefperiode van minder dan zes maanden. [Iv] Dit ondanks het feit dat de aandoening en de resulterende chronische pijn progressief zijn en -termijnbelasting voor patiënten en gezondheidszorgsystemen.

Eerdere studies hebben ook de rol van curcumine bij de behandeling van artrose onderzocht. In één onderzoek onder patiënten met matige tot  ernstige symptomen die behandeling met een NSAID vereisten, kregen de proefpersonen de NSAID diclofenac – 50 milligram (mg) tweemaal daags – of curcumine, 500 mg driemaal daags. [V] Beide behandelingen verlichtten artritissymptomen en hielp in vergelijkbare mate, waarbij curcumine-gebruikers minder bijwerkingen rapporteerden.

Goede alternatieven voor pijnstillers

Het publiek is zich steeds meer bewust van de nadelige effecten van synthetische pijnstillers, waardoor er behoefte is aan natuurlijke en wetenschappelijk onderbouwde alternatieven. Hier zijn vier klinisch gevalideerde, natuurlijke alternatieven die het overwegen waard zijn voor artrose en andere bronnen van chronische pijn:

Arnica – In een onderzoek uit 2007 bleek lokaal aangebrachte arnica even effectief te zijn als ibuprofen voor het verlichten van symptomen als gevolg van artrose van de pols. [Vi] Het leidde ook tot minder bijwerkingen.

Tijm – Een studie uit 2004 wees uit dat tijm-extract net zo effectief werkte als ibuprofen bij het verminderen van pijn en spasmen die gepaard gaan met dysmenorroe of menstruatiekrampen. [Vii]

Omega-3-vetzuren – In een studie uit 2006 verminderde omega-3-suppletie de behoefte van patiënten aan pijnstillers in nek- en rugpijn, samen met een verbetering van hun algehele pijn en gewrichtspijn. [Viii] De proefpersonen zagen resultaten die consistent waren met eerder onderzoek, wat aangeeft resultaten die minstens zo effectief zijn als ibuprofen.

Kaneel – Een onderzoek uit 2015 concludeerde dat kaneel even effectief was als ibuprofen voor menstruatiepijn. [Ix]

Klik hier voor het recept van een pijnstillende thee die we zelf ook gebruiken in plaats van reguliere pijnstillers

Bronnen:

[i] Zhang W et al “Current research on pharmacologic and regenerative therapies for osteoarthritis” Bone Res. 2016; 4: 15040. Epub 2016 Mar 1.

[ii] Heidari-Beni M et al “Herbal formulation”turmeric extract, black pepper, and ginger versus Naproxen for chronic knee osteoarthritis: A randomized, double-blind, controlled clinical trial” Phytother Res. 2020 Aug ;34(8):2067-2073. Epub 2020 Mar 16.

[iii] Heidari-Beni M et al “Herbal formulation”turmeric extract, black pepper, and ginger versus Naproxen for chronic knee osteoarthritis: A randomized, double-blind, controlled clinical trial” Phytother Res. 2020 Aug ;34(8):2067-2073. Epub 2020 Mar 16.

[iv] Losina E et al “Studies of Pain Management in Osteoarthritis: Bedside to Policy” Osteoarthr Cartil. 2013 Sep; 21(9): 10.1016/j.joca.2013.04.013.

[v] Shep D et al “Safety and efficacy of curcumin versus diclofenac in knee osteoarthritis: a randomized open-label parallel-arm study” Trials. 2019; 20 (214). https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-019-3327-2

[vi] Widrig R et al Choosing between NSAID and arnica for topical treatment of hand osteoarthritis in a randomised, double-blind study” Rheumatol Int. 2007 Apr;27(6):585-91. Epub 2007 Feb 22.

[vii] Salmalian H et al Comparative effect of thymus vulgaris and ibuprofen on primary dysmenorrhea: A triple-blind clinical study” Caspian J Intern Med. 2014 ;5(2):82-8.

[viii] Maroon J et al “Omega-3 fatty acids (fish oil) as an anti-inflammatory: an alternative to nonsteroidal anti-inflammatory drugs for discogenic pain” Surg Neurol. 2006 Apr;65(4):326-31.

[ix] Jaafarpour M et al “Comparative Effect of Cinnamon and Ibuprofen for Treatment of Primary Dysmenorrhea: A Randomized Double-Blind Clinical Trial” J Clin Diagn Res. 2015 Apr; 9(4): QC04–QC07. Epub 2015 Apr 1.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De Verenigde Naties erkennen officieel cannabis als medicijn in historische stemming
Next Cambridge-studie: de geestelijke gezondheid van kinderen verslechterde "aanzienlijk" tijdens lockdown

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Water met een smaakje – 8 geneeskrachtige recepten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Revolutionaire cannabispleister vermindert fibromyalgie en diabetische zenuwpijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Natuurlijke behandeling van cysten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat