Ja, het coronavirus verspreid zich via de lucht en een nieuwe studie bewijst het!

Ja, het coronavirus verspreid zich via de lucht en een nieuwe studie bewijst het!

Luister naar dit artikel

Was gewoon regelmatig je handen en hoest in je mouw, zeggen ze. Maar is dit echt genoeg om de overdracht van het Wuhan-coronavirus (COVID-19) te voorkomen? Absoluut niet, althans als de bevindingen van een nieuw onderzoek naar de overlevingskansen van de nieuwe ziekteverwekker in de lucht en op oppervlakken een indicatie zijn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoekers van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de University of California, Los Angeles en Princeton University hebben samengewerkt om te bepalen hoe lang het Wuhan-coronavirus (COVID-19) zowel in de lucht als op oppervlakken kan overleven, en de resultaten kunnen u choqueren.

Het blijkt dat het Wuhan-coronavirus (COVID-19) maximaal drie uur in de lucht kan blijven en tot drie dagen op oppervlakken. Dit betekent dat als u zich in dezelfde kamer met een geïnfecteerde persoon bevindt, u waarschijnlijk het beste kunt vertrekken. En als ze iets hebben aangeraakt dat je gaat aanraken, doe dat dan niet.

Met behulp van een vernevelaar om sporen van het nieuwe virus in de lucht te brengen, simuleerde het team wat er gebeurt als een geïnfecteerde persoon hoest of de ziekteverwekker op een andere manier laat vliegen. In de open lucht bleef het tot drie uur besmettelijk en op oppervlakken tot drie dagen, afhankelijk van het type ondergrond.

Op koper, dat van nature antimicrobieel is, hield het Wuhan-coronavirus (COVID-19) tot vier uur aan. Op karton overleefde het tot een dag. En op plastic en roestvrij staal overleefde het nieuwe virus twee of drie dagen, afhankelijk van temperatuur en vocht.

“We zeggen op geen enkele manier dat er overdracht van het virus via aerosol plaatsvindt”, verklaarde hoofdauteur Neeltje van Doremalen van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), eraan toevoegend dat een dergelijke overdracht “theoretisch mogelijk is”.

Luister hieronder terwijl Mike Adams, de Health Ranger, uitlegt hoe de release van het Wuhan-coronavirus (COVID-19) veel van de belangrijkste agenda’s vervult die de globalisten tegen de mensheid opleggen:

 

SARS had een vergelijkbare overlevingskans, maar verspreidde zich niet zo wijdverbreid als COVID-19 – wat is er anders aan deze?

Een belangrijk ding om op te merken is dat, in vergelijking met vergelijkbare tests die deze groep uitvoerde op het SARS-coronavirus van 2003 (SARS), beide virussen zich in de lucht en op oppervlakken op dezelfde manier gedroegen. Het verschil is dat het Wuhan-coronavirus (COVID-19) zich veel breder en veel serieuzer verspreidt, wat de vraag oproept waarom?

Het grootste verschil dat we kennen is dat het Wuhan-coronavirus (COVID-19) zeer lang overdraagbaar is zonder symptomen te vertonen. Zoals de onderzoekers het uitleggen, werpen degenen die besmet zijn met het Wuhan-coronavirus (COVID-19) ‘het virus af en dragen het over terwijl het presymptomatisch of asymptomatisch is’.

Andere factoren die volgens het team ‘waarschijnlijk een rol spelen, zijn onder meer de infectieuze dosis die nodig is om een infectie vast te stellen, de stabiliteit van het virus in slijm en omgevingsfactoren zoals temperatuur en relatieve vochtigheid’.

Hoewel de studie weliswaar nog niet door vakgenoten is beoordeeld, correleren de bevindingen ervan al met andere die ook solide bewijs hebben geleverd dat het Wuhan-coronavirus (COVID-19) volledig in staat is tot dit soort ‘community-verspreiding’.

“Wat we moeten doen, is onze handen wassen, in de wetenschap dat geïnfecteerde personen oppervlakken kunnen besmetten”, zegt Julie Fischer, hoogleraar microbiologie aan de Georgetown University, die deze laatste studie beschreef als een “solide stuk werk” dat veel van de vragen van het publiek beantwoordt over hoe te zorgen voor een goede preventieve hygiëne.

Van Doremalen stelt ook voor om oppervlakken schoon te houden met desinfecterende oplossingen zoals verdund bleekmiddel waarvan bekend is dat ze virussen afweren.

“We hebben elke dag een oproep gedaan aan landen om dringend en agressief op te treden”, aldus Tedros Adhanaom Ghebreyesus, hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), als onderdeel van de recente verklaring van zijn bureau over een wereldwijde pandemie. ‘We hebben de alarmbel luid en duidelijk laten luiden.’

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kan aloë vera de schadelijke bijwerkingen van radiotherapie behandelen?
Next Vitamine C helpt Chinese coronaviruspatiënten, maar de reguliere media zullen er niet over praten omdat zogenaamde "journalisten" allemaal farmaceutische hoeren zijn

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Nierproblemen? Drink meer water

Luister naar dit artikel Meer water drinken is de sleutel tot gezonde nieren, en een nieuw onderzoek versterkt deze claim verder. Een studie gepubliceerd in PLOS ONE ontdekte dat het

Onderzoek

Wat één glas cola direct met je lichaam doet

Luister naar dit artikel Cola is de populairste frisdrank ter wereld, waarschijnlijk omdat de effecten op het lichaam vergelijkbaar zijn met drugs en cola je dus high maakt. De eerste

Onderzoek

Studie: het consumeren van dit soort drank verkort je leven

Luister naar dit artikel Er zijn veel ‘geheimen’ in het leiden van een lang en gezond leven (hoewel het geen echte geheimen zijn). Een van die dingen – waarvan ik