Kan aloë vera de schadelijke bijwerkingen van radiotherapie behandelen?

Kan aloë vera de schadelijke bijwerkingen van radiotherapie behandelen?

Luister naar dit artikel

Een van de meest bekende vetplanten op aarde, aloë vera, wordt in veel delen van de wereld gekweekt vanwege zijn agrarische en medicinale toepassingen. Het eerste gebruik van aloë vera als natuurlijk medicijn dateert van ongeveer 6000 jaar geleden, toen de oude Egyptenaren de huidverzorgende en reinigende eigenschappen ontdekten.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tegenwoordig is aloë vera nog steeds populair voor huidverzorging en wordt het algemeen beschouwd als een effectief middel tegen verschillende huidproblemen – zelfs als deze worden veroorzaakt door harde behandelingen zoals bestralingstherapie. Vanwege het wijdverbreide gebruik van aloë vera bij kankerpatiënten, besloten onderzoekers van het St. John Fisher College (SJFC) in New York de effectiviteit ervan te onderzoeken bij het behandelen of voorkomen van de nadelige effecten van bestralingstherapie.

Aloë vera is doeltreffend bij het verlichten van huidreacties veroorzaakt door radiotherapie

Stralingstherapie is een vorm van kankerbehandeling die tot doel heeft kankercellen te vernietigen. Tijdens deze therapie wordt een hoogenergetische straal gericht op de precieze locatie van een kanker of tumor. Straling van de bundel kan dan kankercellen beschadigen door hun genetisch materiaal te vernietigen. Hoewel radiotherapie deze cellen effectief kan doden, vernietigt het ook normale cellen in het proces. Bovendien veroorzaakt deze behandeling veel bijwerkingen, waaronder vermoeidheid en huidgerelateerde problemen zoals droogheid, jeuk, blaarvorming en peeling.

Veel kankerpatiënten moeten bestralingstherapie ondergaan en lijden daardoor onder de nadelige effecten. Om deze effecten te verhelpen, vooral die waarbij de huid betrokken is, wenden kankerpatiënten zich tot aloë vera, dat bekend staat om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. In de loop der jaren hebben onderzoekers meerdere gecontroleerde onderzoeken uitgevoerd om de werkzaamheid van deze medicinale plant te evalueren bij het aanpakken van aan straling gerelateerde huidproblemen.

Volgens de SJFC-onderzoekers wordt aloë vera niet alleen gebruikt voor door straling veroorzaakte huidreacties, maar wordt het ook gebruikt voor de behandeling van proctitis. Proctitis is een ontsteking van het rectum of de anus – een aandoening die veel voorkomt bij patiënten met eierstokkanker, prostaatkanker en endeldarmkanker die bestralingstherapie ondergaan.

In hun recensie, die verscheen in het tijdschrift Complementary Therapies in Clinical Practice, keken de SJFC-onderzoekers naar eerdere studies over het gebruik van aloë vera en ontdekten dat hoewel de plant alleen niet effectief is voor de profylaxe of behandeling van stralingsbijwerkingen bij borstkankerpatiënten kan het worden gebruikt in combinatie met milde zeep voor de behandeling van door straling veroorzaakte huidreacties.

De onderzoekers meldden ook dat aloë vera doeltreffend was als huidremedie wanneer de cumulatieve stralingsdoses hoger waren dan 2700 centigray? (CGy) en voor acute stralingsproctitis.

Ondanks tegenstrijdige bevindingen, vonden de onderzoekers aanwijzingen om het gebruik van aloë vera te ondersteunen bij de behandeling van door straling veroorzaakte huidproblemen.

Andere medicinale toepassingen van aloë vera

Onder vetplanten is aloë vera gemakkelijk te herkennen aan zijn dikke, puntige en vlezige groene bladeren. Deze bladeren bevatten de gel die veel wordt gebruikt in cosmetica en zelfs voor haarverzorging. Verse aloë vera-gel is een uitstekende vochtinbrengende en antibacteriële stof en kan rechtstreeks op de huid worden aangebracht om onmiddellijke problemen aan te pakken, zoals kleine snijwonden of huidirritatie.

Hier zijn enkele andere toepassingen voor aloë vera:

Een bron van antioxidanten, vitamines, mineralen en aminozuren
Een actueel medicijn om de genezing van brandwonden te versnellen
Een mondspoeling om tandplak te verminderen
Een remedie tegen aften
Een natuurlijk laxeermiddel om constipatie te verlichten
Een actuele gel tegen veroudering die de elasticiteit van de huid verbetert
Een traditionele remedie tegen diabetes

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous KRAVE KICKER - 's werelds eerste supplementdrank die natuurlijk hunkering naar nicotine en suiker elimineert
Next Ja, het coronavirus verspreid zich via de lucht en een nieuwe studie bewijst het!

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Dit Amerikaanse schooldistrict serveert als eerste 100% biologische, gentechvrije maaltijden

Luister naar dit artikel In een schooldistrict in het Amerikaanse stadje Sausalito worden vanaf nu alleen nog maar biologische maaltijden geserveerd op school. Deze maaltijden zijn vrij van genetisch gemodificeerde

Natuurlijk

Hoe u effectief jicht en gewrichtspijn kunt voorkomen door urinezuur kristallisatie uit het lichaam te verwijderen..

Luister naar dit artikel Jicht is een vorm van artritis wat leidt tot ontstoken gewrichten, en manifesteert zich met ernstige pijn, stijfheid en zwellingen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of

Natuurlijk

Belangrijke voordelen van macawortel voor vrouwen

Luister naar dit artikel Maca is een superfood dat voorkomt in het Andesgebergte in centraal Peru. Eeuwenlang is het gezondheidsvoordeel van de wortel een geheim geweest van de inheemse volkeren. Maar in de afgelopen