Studie: het consumeren van dit soort drank verkort je leven

Studie: het consumeren van dit soort drank verkort je leven

Luister naar dit artikel

Er zijn veel ‘geheimen’ in het leiden van een lang en gezond leven (hoewel het geen echte geheimen zijn). Een van die dingen – waarvan ik zeker weet dat je het keer op keer hebt gehoord – is om de suikerinname te beperken (met name toegevoegde suikers). Een van de beste manieren om dat te doen, is minder suikerhoudende, gezondheidsgevaarlijke dranken consumeren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens een groot aantal onderzoeken kan elke suikerzoete drank jaren van je leven afsnijden, inclusief sportdranken, vruchtendranken en energiedrankjes. Alleen omdat er een foto van fruit op het etiket staat, wil dat nog niet zeggen dat het veilig is voor consumptie.

En, zoals u zult zien, alleen omdat u het woord ‘dieet’ op het etiket ziet, moet u niet aannemen dat dat ‘gezonder’ betekent.

Bevindingen van een recente studie

Om te zoeken naar een mogelijk verband tussen de consumptie van suikerhoudende dranken en vroege sterfte, analyseerden onderzoekers informatie van meer dan 80.000 vrouwen en 37.000 mannen in het gezondheidsberoep en volgden de deelnemers ongeveer 30 jaar. Elke deelnemer werd gevraagd om elke vier jaar een vragenlijst in te vullen over hun dieet en ze beantwoordden elke twee jaar vragen over hun levensstijl en algemene gezondheidstoestand.

Hoe meer suikerhoudende dranken een deelnemer consumeerde, des te groter was het risico op overlijden tijdens de onderzoeksperiode.

Degenen die 2-6 suikerhoudende dranken per week consumeerden, hadden 6% meer kans om te overlijden tijdens de onderzoeksperiode, vergeleken met degenen die minder dan 1 suikerhoudende drank per maand dronken.
Mensen die per dag 1-2 suikerhoudende dranken dronken hadden 14% meer kans om te overlijden tijdens de onderzoeksperiode, vergeleken met degenen die minder dan 1 suiker-gezoete drank dronken per maand.
De bevindingen bleven ongewijzigd nadat onderzoekers rekening hielden met andere risicofactoren voor vroege dood en ziekte, waaronder roken, alcoholgebruik, fysieke activiteitsniveaus en consumptie van fruit en groenten en rood vlees.

In een verklaring, zei hoofdonderzoeksauteur Vasanti Malik, een onderzoekwetenschapper aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health’s Department of Nutrition;

“Onze resultaten bieden verdere ondersteuning om de inname van SGD’s (suiker-gezoete dranken) te beperken en ze te vervangen door andere dranken, bij voorkeur water, om de algehele gezondheid en levensduur te verbeteren.

Sterke link naar hartziekten

In de studie was de consumptie van suikerhoudende dranken in het bijzonder sterk verbonden met een verhoogd risico op overlijden door hartaandoeningen. Deelnemers die per dag 2 of meer suikerhoudende dranken dronken, hadden een 31% hoger risico op vroege sterfte door hartaandoeningen, in vergelijking met degenen die niet vaak hadden geconsumeerd.

Dr. Walter Willett, co-auteur van de studie en hoogleraar epidemiologie en voeding aan dezelfde instelling, zei:

“Deze bevindingen komen overeen met de bekende nadelige effecten van een hoge suikerinname op metabole risicofactoren; en het sterke bewijs dat het drinken van suiker-gezoete dranken het risico op Type 2 diabetes verhoogde, zelf een belangrijke risicofactor voor vroege dood. ”

Een andere belangrijke oorzaak: kanker

De tweede belangrijkste oorzaak van vroege dood in de studie was kanker, voornamelijk van de dikke darm en de borst.

Een andere belangrijk moment uit de studie was de bevinding dat dieetdranken niet noodzakelijkerwijs een veiliger alternatief voor suiker-gezoete dranken zijn. Vrouwen die 4 of meer porties kunstmatig gezoete dranken per dag consumeerden hadden een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden.

In vergelijking met vrouwen die minder dan eens per maand suikerhoudende dranken dronken, hadden vrouwen die meer dan 2 porties per dag hadden een 63% verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Mannen die hetzelfde deden hadden een verhoogd risico van 29%.

Dat betekent niet noodzakelijk dat diëtische dranken direct de dood in die mensen veroorzaakten; het kan zijn dat mensen met een bekende hartziekte het risico lopen over te stappen op dieetdranken vanwege hun bestaande gezondheidstoestand.

Het team zei dat er meer onderzoek nodig is om het verband tussen een hoge consumptie van drankconsumptie en hartziekten beter te onderzoeken. Een ander belangrijk ding om op te merken is dat de studie draaide rond enquêtes en zelfrapportage – een methode die berucht is om zijn onnauwkeurigheden.

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Circulation.

Bronnen:

Live Science

CNN

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous DIY Honing patch om hoest te genezen en slijm uit de longen te elimineren
Next Huismiddel om te gebruiken en afscheid te nemen van cholesterol, leverproblemen en geaccumuleerd vet te elimineren

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Ben je jezelf langzaam aan het vergiftigen met … rijst?

Luister naar dit artikel Rijst is een vullend voedingsmiddel dat goed past bij bijna elk type ingrediënt. Echter, een recente studie waarschuwt dat het eten van bepaalde soorten rijst je

Overig

Een derde van Fast-Food-verpakkingen bevat gevaarlijke chemicaliën

Luister naar dit artikel De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat fastfood geen goede eigenschappen heeft, maar denkt nooit aan het papier waarin hun hamburgers worden verpakt. Maar zelfs

Onderzoek

Koffie kan beschermen tegen galstenen

Luister naar dit artikel Meer koffie drinken kan helpen het risico op galstenen (GSD) te verminderen, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Internal Medicine. Steun Health Bytes: alleen