Wetenschappers ontdekken eiwitten die de ontwikkeling van longkanker en melanoom stimuleren

Wetenschappers ontdekken eiwitten die de ontwikkeling van longkanker en melanoom stimuleren

Luister naar dit artikel

Wetenschappers van de Russische Federale Universiteit van het Verre Oosten, de Universiteit van Genève en de Universiteit van Fuzhou hebben een eiwit ontdekt dat deelneemt aan de ontwikkeling van longkanker en melanoom. Deze ontdekking opent nieuwe mogelijkheden voor effectieve genezing van metastasen van deze twee soorten kanker door gerichte therapiegeneeskunde, vertelde de Far Eastern Federal University aan TASS Friday.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Wetenschappers van de Far Eastern Federal University, de Universiteit van Genève en de Fuzhou University hebben onthuld dat WDR74-eiwit een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van de primaire tumor en metastasen van melanoom en longkanker. Toen de wetenschappers de hoeveelheid van dit eiwit in kankercellen kunstmatig verhoogden , namen ze de verhoogde activiteit van de cellen waar. Toen de hoeveelheid eiwit werd verlaagd, verloren de cellen echter hun vermogen om metastasen te produceren en werden ze kwetsbaar voor chemotherapie, “zei de persdienst, eraan toevoegend dat de volledige tekst van het onderzoek gepubliceerd in Cancer Letters and Oncogene journals.

Bij de meeste soorten kanker sterven de patiënten niet aan de hoofdtumor, maar aan de metastasen die de vitale organen aantasten. Ze verschijnen in een bepaald stadium van tumorontwikkeling, wanneer de tumor cellen begint te verliezen die in de bloedbaan terechtkomen. Dergelijke cellen worden circulerende kankercellen genoemd; ze veroorzaken metastasen of secundaire tumoren, die op willekeurige lichaamsdelen verschijnen. Slechts een kleine hoeveelheid circulerende kankercellen – een tiende of zelfs honderdste procent – kan metastasen veroorzaken.

Enkele jaren geleden probeerden wetenschappers van de Fuzhou University het verschil te bepalen tussen reguliere circulerende kankercellen van die welke secundaire tumoren veroorzaken. Om dat te doen, voerden ze eiwitanalyses van de kankercellen uit en ontdekten dat cellen die metastasen produceren twee keer zoveel WDR74-eiwit hebben dan degenen die dat niet doen. De wetenschappers theoretiseerden dat dit eiwit werkt als een ontsteking en deze cellen helpt bij het vormen van secundaire tumoren.

“We hebben onze publicaties gebaseerd op deze ontdekking: één over longkanker en één over melanoom. Om de carcinogene activiteit van WDR74-eiwit in circulerende kankercellen te controleren, hebben we het uitgeschakeld met de CRISPR / Cas9-gencorrectiemethode en het volume ervan verminderd met behulp van interfererend RNA, en de cellen geobserveerd. We hebben ook een tegengesteld experiment uitgevoerd: we hebben de hoeveelheid WDR74 in kankercellen verhoogd, “zegt Vladimir Katanayev, laboratoriumhoofd van de natuurlijke verbindingenfarmacologie.

De wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat WDR74 een belangrijke rol speelt bij het creëren en ontwikkelen van tumoren van zijn metastasen. De afwezigheid ervan vermindert en de aanwezigheid ervan verhoogt de carcinogene eigenschappen van de circulerende kankercellen. Dit werd bevestigd door muizenexperimenten. De resultaten maken de weg vrij voor een effectieve genezing van metastasen van longkanker en melanoom met behulp van het gerichte therapiegeneesmiddel. Een dergelijk geneesmiddel zou het specifieke doelwit – het WDR74-eiwit – in de circulerende kankercellen beïnvloeden.

Bronnen:

TASS

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ebola kan helpen bij het bestrijden van hersentumoren - studie
Next Handdrogers zijn een bacteriële horror

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hebben Nederlandse onderzoekers dan eindelijk ‘levenselixer’ gevonden?

Luister naar dit artikel Wetenschappers van het Erasmus MC deden een vreugdedansje in het laboratorium. Ze hebben baanbrekende resultaten behaald met het middel Proxofim. Bejaarde muizen waren na behandeling aanmerkelijk

Onderzoek

Waarschuwing voor beroertes: Als u tegelijkertijd de griepprik en COVID-bivalente booster krijgt, verhoogt u het risico op schade

Luister naar dit artikel Beroertes zijn de belangrijkste oorzaak van langdurige invaliditeit, wat leidt tot mobiliteitsbeperkingen en cognitieve stoornissen. Elke 40 seconden krijgt iemand die in de Verenigde Staten woont

Psychisch

Antidepressiva gekoppeld aan dementie: psychische medicijnen lijkende ene aandoening slechts in te ruilen voor een andere

Luister naar dit artikel Antidepressiva en antihistaminica behoren tot de meest voorkomende soorten medicijnen die mensen nemen, en ze behoren tot een klasse geneesmiddelen die anticholinergica worden genoemd. Deze medicijnen