Handdrogers zijn een bacteriële horror

Handdrogers zijn een bacteriële horror

Luister naar dit artikel

Zes jaar geleden had een groep onderzoekers van de Universiteit van Leeds aangekondigd dat de handdrogers in openbare toiletten helemaal niet hygiënisch waren. Dit was belangrijk nieuws voor het publiek, omdat een van de redenen waarom handdrogers werden geïnstalleerd, was omdat ze geacht werden hygiënischer te zijn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat deze luchtdrogers doen, is gewoon de hele atmosfeer om je heen bevolken met de bacteriën die ze van je handen blazen. Dus terwijl ze je handen misschien schoonmaken, laten ze anderen niet echt hun handen reinigen.

Op basis van verschillende laboratoriumexperimenten bleek dat een handdroger 27 keer meer bacteriën voortbracht dan een normaal papieren handdoekje. Ook bleven de kiemen lange tijd in de lucht; maar dat was slechts een hypothese. Professor Wilcox kwam terug met zijn collega’s om voorbeelden uit de praktijk te vinden in 2018; ze kozen voor ziekenhuisbadkamers – een omgeving die schoon moest zijn voor de gezondheid en het welzijn van iedereen. Ironisch genoeg is gebleken dat ziekenhuisbadkamers meestal meer bacteriën bevatten dan welke andere locatie dan ook, volgens het Journal of Hospital Infection.

Het onderzoek vereiste de diensten van drie steden – Parijs, Leeds en Udine. De vastgestelde tijd was 12 weken, waarbinnen twee ziekenhuizen per stad werden geselecteerd. Deze ziekenhuisbadkamers werden gebruikt door de werknemers in het ziekenhuis, zodat het in staat zou zijn om correcte informatie te verstrekken. Wat de onderzoekers deden was papieren handdoeken in een van de ziekenhuizen neerzetten en in de andere handdrogers gebruiken. Ze hadden besloten om de observatie om de 4 weken vast te leggen, waarna de droogmethode zou worden omgekeerd. Aan het einde van 8 weken zou het proces terugkeren naar de volgorde die in de eerste week was ingesteld om een laatste meting te krijgen.

tgdbt

De in deze badkamers verzamelde wattenstaafjes werden vervolgens in de laboratoria voor cultuur opgezet. Zoals ze eerder hadden bewezen, hebben ziekenhuizen met handdrogers bacteriën nog veel meer uitgescheiden. In Udine bijvoorbeeld waren bacteriën 100 keer meer waar handdrogers werden geplaatst, dan op plaatsen met papieren handdoeken. In Leeds was het 27 keer meer en in Parijs 33 keer meer.

In de toiletten in Leeds en andere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk werd de bacterie Staphylococcus aureus (MRSA) driemaal meer gevonden in het gebruik van handdrogers. Bacteriesoorten die resistent waren tegen de meeste penicilline waren in overvloed in openbare toiletten, vooral bacteriën die moeilijk te diagnosticeren en te behandelen waren.

In de Franse en Italiaanse ziekenhuizen was er een duidelijke aanwezigheid van bacteriën die resistent kunnen zijn tegen geneesmiddelen. Na het experiment schreef het team van professor Wilcox een verklaring waarin stond dat handdrogers niet geschikt waren in een klinische omgeving omdat ze bacteriën in zich hadden die fataal konden zijn voor mensen. Ook moet het grootste deel van het beleid van de NHS inzake infectiebeheersing worden opgewaardeerd.

Dit onderzoek heeft geleid tot een beperking in het gebruik ervan in de meeste openbare ziekenhuizen in Frankrijk. Opgemerkt moet worden dat handdrogers nog steeds worden gebruikt in openbare toiletten in beide landen en de VS.

Wilcox noemt hoe het grootste probleem is dat mensen hun handen niet echt goed wassen. Dit resulteert in de aerosol van de handdrogers die de bacteriën van de handen op nabijgelegen oppervlakken blazen. Deze ziektekiemen vervuilen gootstenen, bassins en andere dergelijke oppervlakken. Hij stelt verder dat als mensen het gebruik ervan vervangen door papieren handdoeken, verontreiniging tot een minimum kan worden beperkt.

Bronnen:

Truth Theory

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wetenschappers ontdekken eiwitten die de ontwikkeling van longkanker en melanoom stimuleren
Next CDC kondigt aan dat de testkits voor Coronavirus niet werken

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Wij hebben Heinz ketchup verbannen! En DIT zijn de hoofd redenen waarom je het altijd zou moeten vermijden

Luister naar dit artikel Het doel van het onderstaand filmpje is om informatie over Heinz ketchup te geven. Daarnaast onze mening over het eten van de ketchup. Steun Health Bytes: alleen

Overig

5 redenen waarom een warme winter goed is voor een mens

Luister naar dit artikel Geen bevroren vingers, snijdende wind of glibberige fietstochtjes: de winter is zachter dan ooit en dat heeft een heleboel voordelen. Minder doden “Extreme warmte of koude

Vaccinaties

Duizenden vrouwen melden menstruatieproblemen die mogelijk verband houden met COVID-prikken

Luister naar dit artikel De Britse vaccinwaakhond houdt de beweringen ‘nauwlettend in de gaten’ dat een kleine 4000 vrouwen menstruatieproblemen hebben gehad na het ontvangen van de COVID-19-prik. Hoewel bijwerkingen