13 gezondheidsgevaren van straling van mobiele telefoons en andere draadloze apparaten

13 gezondheidsgevaren van straling van mobiele telefoons en andere draadloze apparaten

Luister naar dit artikel

Met het aantal gebruikers van mobiele telefoons op dit moment op meer dan 2,7 miljard, wordt de mensheid (en het milieu) gebombardeerd door ongekende hoeveelheden straling van mobiele telefoons. Naast emissies van mobiele telefoons, worden we blootgesteld aan straling van mobiele telefoontorens, draadloze netwerken, laptops, routers en “slimme” meters.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


En experts zeggen dat het nog erger wordt. De aanstaande uitrol van 5G draadloze technologie – die een enorme toename van het aantal kleine celtorens in woonwijken met zich meebrengt – zal straling naar een geheel nieuw niveau brengen.

Natuurlijke gezondheidsexperts waarschuwen al lang voor de gevaren voor de gezondheid van de elektromagnetische velden (of EMV’s) veroorzaakt door microgolfstraling. Vandaag zullen we de feiten onder de aandacht brengen met enkele tips over hoe u uw blootstelling kunt verminderen.

Microgolfstraling verhoogt oxidatieve stress in cellen, weefsels en organen

Antioxidanten, natuurlijke verbindingen in groenten en fruit, hebben veel positieve aandacht van onderzoekers gekregen voor hun vermogen om schadelijke vrije radicalen te helpen neutraliseren en oxidatieve stress te verminderen.

EMF-straling vervult precies de tegenovergestelde functie, waardoor oxidatieve stress toeneemt en het stadium wordt ingesteld voor ziekte. Oxidatieve stress veroorzaakt de ontwikkeling van kanker – onder andere ernstige ziekten – omdat het de cel en zijn DNA beschadigt door de productie van peroxiden en vrije radicalen.

EMF-straling vermindert het aantal zaadcellen

Wetenschappers van de gerenommeerde Cleveland Clinic hebben ontdekt dat sperma van gezonde mannen die zijn blootgesteld aan straling van mobiele telefoons drie keer sneller sterven – en drie keer meer schade aan mitochondriaal DNA ontwikkelen – dan sperma van dezelfde mannen wanneer ze niet worden blootgesteld.

Overigens is het aantal mannen in technologisch geavanceerde landen gestaag afgenomen, in sommige gevallen met een schokkende 50 procent. Sommige natuurlijke gezondheidsdeskundigen beweren dat de straling van mobiele telefoons grotendeels de schuld is.

We zullen een toename van de incidentie van elektromagnetische overgevoeligheid zien

Om nieuwe 5G-technologie (vijfde generatie) mogelijk te maken, worden naar verwachting duizenden satellieten in de ruimte gelanceerd om de aarde te bestormen met een spervuur van eerder ongebruikte en niet-geteste frequenties.

De eerste 60 satellieten zijn al gelanceerd vanuit het Kennedy Space Center in Florida.

Experts waarschuwen dat deze aanstaande uitrol van 5G het lot van mensen met elektromagnetische overgevoeligheid of EH zal verslechteren. Oorspronkelijk bekend als ‘microgolfziekte’, treedt EH op wanneer kwetsbare personen zich in de buurt van torens voor mobiele telefoons, draadloze netwerken of andere bronnen van EMV-straling bevinden.

EH kan mogelijk slopende symptomen van vermoeidheid, misselijkheid, duizeligheid, snelle hartslag, angst, geheugenverlies, concentratievermogen, huiduitslag en brandende of tintelende sensaties veroorzaken.

Elektromagnetische overgevoeligheid is door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als een legitieme gezondheidstoestand – volgens sommige wetenschappers kan tot 10 procent van de bevolking er last van hebben. En met de komst van 5G zal dit percentage waarschijnlijk toenemen.

EMV’s veroorzaken hersenschade en gedrags- en cognitieve problemen

Studies hebben gedocumenteerd dat bestaande 4G-technologie (wat de status-quo is tot 5G wordt geïnitieerd) straling uitzendt die de neurale activiteit van de hersenen beïnvloedt en de dood van de hersencel veroorzaakt. Dierstudies hebben zelfs aangetoond dat prenatale blootstelling aan straling van mobiele telefoons schade veroorzaakt aan de hippocampus en het cerebellum – delen van de hersenen die betrokken zijn bij het denken en impulscontrole.

In een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Yale University vertoonden de nakomelingen van muizen die werden blootgesteld aan straling van mobiele telefoons hyperactiviteit, verminderd geheugen en veranderde hersenontwikkeling. Bovendien heeft onderzoek bij menselijke vrijwilligers verhoogde gedragsproblemen bij hoge blootstelling aan straling van mobiele telefoons aangetoond.

Blootstelling aan straling geassocieerd met hogere niveau’s van hersenen en borstkanker

In 2011 erkende het International Agency for Research on Cancer radiofrequente straling van mobiele telefoons als mogelijk carcinogeen. Houd er rekening mee dat straling kan worden geabsorbeerd door weefsels in de buurt van waar de mobiele telefoon wordt vastgehouden.

Volgens het Journal of Electrical and Electronic Engineers Journal on Microwave Theory and Techniques dringt 20 tot 80 procent van de straling van een mobiele telefoon tot twee centimeter door in het brein van volwassenen – en zelfs nog verder in de hersenen van kinderen.

Een recente studie gepubliceerd in British Occupational and Environmental Medicine toonde aan dat het gebruik van een mobiele telefoon meer dan 15 uur per maand het drievoudige risico op gliomen en meningiomen kan verdubbelen – twee soorten hersenkanker.

Verhoogde percentages van andere vormen van kanker – zoals melanoom – zijn ook in verband gebracht met straling van mobiele telefoons. En verschillende case-geschiedenissen hebben aangetoond dat jonge vrouwen die gewoonlijk hun mobiele telefoons in hun beha’s droegen, ongebruikelijke borsttumoren ontwikkelden.

Straling van mobiele telefoons veroorzaakt genetische schade en verandert DNA

Er zijn aanwijzingen dat microgolfstraling niet alleen neurotoxisch is (de hersenen beschadigt) maar ook genotoxisch, waardoor genen worden beschadigd. Onderzoekers hebben breuken in cel-DNA na blootstelling gedocumenteerd.

Straling interfereert met herstellende slaap

Blootstelling aan EMV’s is in verband gebracht met verlies van melatonine, een hormoon dat nodig is voor een goede nachtrust en een stabiel humeur. En onderzoek heeft aangetoond dat mensen die met een mobiele telefoon in de buurt van het bed slapen, een slechte REM-slaap ervaren – wat problemen met geheugen en leren kan veroorzaken.

Straling van mobiele telefoons kan zowel bij volwassenen als bij kinderen het risico op leukemie verhogen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat volwassenen die jarenlang aan hoge EMF-waarden werden blootgesteld, een verhoogd risico op leukemie vertoonden. En een Europese studie heeft een verband aangetoond tussen EMV’s en leukemie bij kinderen.

Straling van mobiele telefoons vormt de basis voor een groot aantal chronische ziekten

Onderzoeker Dr. Martin L. Pall heeft ontdekt dat calciumkanalen in de cellen zich op ongepaste wijze openen wanneer de elektrische omgeving van het lichaam wordt verstoord door signalen van WiFi en mobiele telefoons. Dit veroorzaakt overmatig calcium in de cellen en leidt tot de productie van een stof genaamd peroxynitrite – wat echt “slecht nieuws” is voor het lichaam.

Peroxynitriet degradeert celmembranen, verstoort de mitochondriale functie en veroorzaakt celdood. Het is in verband gebracht met een groot aantal chronische ziekten – waaronder de ziekte van Alzheimer, hartstoornissen, inflammatoire darmaandoeningen, multiple sclerose, hartfalen en kanker.

Studie: straling van mobiele telefoons verhoogt het risico op een miskraam

Een studie gefinancierd door het National Institute of Environmental Health Sciences en waarbij 913 zwangere vrouwen betrokken waren, toonde aan dat EMV’s van WiFi en mobiele telefoons geassocieerd zijn met een dramatische toename van het aantal miskramen.

Het team ontdekte dat vrouwen die werden blootgesteld aan de hoogste stralingsniveaus een verbluffende 48 procent meer kans hadden op een miskraam dan vrouwen die werden blootgesteld aan de laagste hoeveelheden. De onderzoeksleiders vroegen dringend om meer onderzoek naar de potentiële gevaren van straling voor de menselijke gezondheid – inclusief de gezondheid van zwangere vrouwen.

Straling verstoort het endocriene systeem

Microgolfstraling is een hormoonontregelaar en kan het chemische berichtensysteem van het lichaam aantasten. Het endocriene systeem omvat de alvleesklier, hypofyse, schildklier en bijnieren – die op hun beurt de secretie van hormonen reguleren die de groei en ontwikkeling, de stemming, het metabolisme, de seksuele functie en reproductieve processen beïnvloeden.

Microgolfstraling saboteert het natuurlijke elektrische circuit van het lichaam

De aarde – en de lichamen van alle mensen en dieren – heeft een normaal elektrisch circuit, dat door de aarde stroomt, naar de hemel, door de ionosfeer en vervolgens terug naar de aarde, waar het door onze lichamen stroomt. Traditionele Chinese geneeskunde verwijst traditioneel naar deze stromingen als “qi”.

Maar zonder twijfel zullen de giftige frequenties van 5G en andere draadloze technologieën een storend effect hebben op onze natuurlijke energiestroom. Laten we eerlijk zijn: we hebben al problemen gezien met 2, 3 en 4G-technologie – 5G wordt een heel nieuw niveau van energetische problemen.

Verminder uw blootstelling met gezond verstandstechnieken

Hoewel het bijna onmogelijk is om het gebruik van draadloze apparaten en mobiele telefoons te vermijden, zijn er stappen die u kunt nemen om uw blootstelling te minimaliseren. Mobiele telefoons – die schadelijke EMF’s beginnen uit te zenden zodra ze worden ingeschakeld – moeten worden uitgeschakeld wanneer dit praktisch of mogelijk is.

Draag geen telefoons dicht bij het lichaam (in een zak of een beha) en communiceer via teksten in plaats van telefoontjes. Veel experts raden aan om de telefoon op de luidspreker in te stellen of een ander type handsfreesysteem te gebruiken, zoals Bluetooth.

En kies waar mogelijk voor een bedrade computer in plaats van een draadloze laptop.

Bezoek desgewenst SpaceAppeal om uw handtekening toe te voegen aan een International Appeal om 5G te stoppen.

Zoals de beroemde geneticus Mae-Wan Ho het zo welsprekend omschrijft, leven we nu ‘in een zee van microgolfstraling’. Hopelijk vinden we veiligheidseilanden en werken we aan het opkomende tij.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Big Pharma krijgt seizoensgebonden griepprikken OPNIEUW verkeerd - hoe wordt dit beschouwd als 'evidence-based medicine?'
Next Studie: Gebrek aan vitamine D verbonden met voortijdige dood

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Straling

Straling van zendmasten treft ons wel degelijk

Luister naar dit artikel Elektromagnetische velden (EMV) van zendmasten hebben wel degelijk invloed op ons, concluderen Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Straling

Gebruik van mobiele telefoons kan DNA beschadigen, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel Meer dan 90 procent van de Amerikaanse volwassenen bezit een mobiele telefoon, waardoor deze mobiele digitale technologie de snelst toegepaste consumententechnologie in de wereldgeschiedenis is, volgens

Straling

Mobiele telefoons blijken pijn te veroorzaken

Luister naar dit artikel Je eigen ervaringen zijn doorslaggevend voor bewustwording en gedragsverandering. Zo ben ik al geruime tijd bewust van de mogelijke effecten van de straling van mobiele telefoons