Gebruik van mobiele telefoons kan DNA beschadigen, blijkt uit onderzoek

Gebruik van mobiele telefoons kan DNA beschadigen, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Meer dan 90 procent van de Amerikaanse volwassenen bezit een mobiele telefoon, waardoor deze mobiele digitale technologie de snelst toegepaste consumententechnologie in de wereldgeschiedenis is, volgens het Pew Research Center’s Internet and American Life Project – en deze aantallen nemen toe.
Hoewel mobiele telefoons het zeker gemakkelijker maken om contact te houden met vrienden en familie, om het dichtstbijzijnde 4-sterrenrestaurant op te zoeken en om je weg naar nieuwe bestemmingen te vinden, is deze schijnbaar goedaardige technologie niet zo goedaardig als je zou denken.

Het grote publiek is NIET goed geïnformeerd over de gevaren van mobiele telefoons

Hoewel de meeste mensen niet lang nadenken over het gebruik van apparaten die hun lichaam blootstellen aan straling in de vorm van radiofrequentiegolven of RFR, suggereert een golf van recente onderzoeken dat het wijdverbreide gebruik van draadloze technologie een reeks ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Van toegenomen incidenten van kwaadaardige hersentumoren tot schade aan het zenuwstelsel, DNA-toxiciteit tot aangetaste immuunfunctie – meer dan 1.800 onderzoeken geven aan dat draadloze technologie veel bedreigingen vormt voor gebruikers, wat de BioInitiative Working Group ertoe bracht om draadloos te beschrijven als “een ongereguleerd experiment … op gezondheid en leren”.

Dit is wat elke consument moet weten over de verborgen gevaren van draadloze technologie

Draadloze technologie verzendt berichten via RFR of een stralingsband van 3 kHz tot 300.000 MHz. Hoewel mensen al meer dan een eeuw regelmatig worden blootgesteld aan RFR, is de hoeveelheid blootstelling in het afgelopen decennium exponentieel toegenomen – dankzij de toename van mobiele telefoons, zendmasten en een verscheidenheid aan draadloze apparaten.
Telkens wanneer iemand een mobiele telefoon, laptop, tablet of een ander apparaat gebruikt dat gebruikmaakt van wifi, wordt hij blootgesteld aan RFR. Maar het zijn niet alleen gebruikers die worden blootgesteld; met ongeveer 5 miljoen zendmasten wereldwijd en groeiend, is het volgens Scientific American, door smart-grids, Wi-Fi, Wi-Max en een breed scala aan commerciële toepassingen in verschillende sectoren, het bijna onmogelijk om blootstelling aan de elektromagnetische velden die hierdoor worden gecreëerd te vermijden.

Wat zijn de gezondheidseffecten van draadloze blootstelling?

Terwijl de blootstellingsniveaus nieuwe hoogtepunten bereiken en blijven toenemen, letten gezondheidsorganisaties en onderzoekers over de hele wereld op. Een metarapport van de BioInitiative Working Group, een groep van 29 onafhankelijke wetenschappers, beoordeelde bijvoorbeeld de inhoud en implicatie van ongeveer 1.800 wetenschappelijke onderzoeken naar de gezondheidseffecten van blootstelling aan RFR.

De resultaten waren ontnuchterend. In het algemeen bleek uit het rapport dat:

68% van de RFR-onderzoeken wijzen op effecten op het zenuwstelsel, een stijging van 5% ten opzichte van slechts twee jaar geleden.
90% van de onderzoeken naar extreem laagfrequente straling (ELFR) – gegenereerd door elektronische apparatuur – laten effecten op het zenuwstelsel zien.
65% van de RFR-onderzoeken laat DNA-schade zien.
83% van de ELFR-onderzoeken laat DNA-schade zien.
Bovendien brachten specifieke onderzoeken die door het rapport werden geëvalueerd, blootstelling aan RFR en ELFR in verband met een verhoogd risico op:
Leukemie
Hersentumors
Neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en ALS
genotoxische effecten
Lekkage tussen de bloed-hersenbarrière
Verminderde immuunfunctie
Verhoogde ontstekingsreactie
Miskraam
Laag aantal zaadcellen en beweeglijkheid
Slechte cognitie en geheugen
Hyperactiviteit bij kinderen
Slapeloosheid
Veranderde hersengolfactiviteit

Hoe kunnen consumenten deze gezondheidseffecten vermijden?

De race om draadloze dekking kan gemak bieden, maar nadelige gezondheidseffecten zijn een te hoge prijs. Het zoeken naar bekabelde alternatieven, het beperken van de lengte van telefoongesprekken, het op schoot houden van apparaten, het beperken van het gebruik van draadloze technische apparaten – vooral onder kinderen – en het gebruik van luidsprekeropties in plaats van telefoons tegen het hoofd te houden, bieden enige bescherming.
Daarnaast raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om draadloze apparaten tijdens het gebruik altijd op een afstand van ten minste 30 tot 40 cm van het lichaam te houden om blootstelling aan RFR en ELFR te minimaliseren. Als je thuis een draadloze telefoon hebt, vervang deze dan door een telefoon met snoer – dat is veel beter.
Bronnen: NIH.govBioinitiative.orgPEWresearch.orgBioinitiative.orgScientificAmerican.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Officiële overheidsgegevens uit Duitsland suggereren dat volledig gevaccineerde mensen aids zullen krijgen
Next Supertoxische COVID-Vaccin batches: Big Pharma voert onderzoeken naar dodelijke doses uit op de wereldbevolking, concluderen analisten

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Simpele dna-injectie helpt tegen huidkanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Omega 3 werkt echt. Eet meer van dit lekkers en darmkanker heeft veel minder kans

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Studie bevestigt cannabisolie kan epileptische aanvallen bij kinderen verminderen of elimineren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat