Gebruik van mobiele telefoons kan DNA beschadigen, blijkt uit onderzoek

Gebruik van mobiele telefoons kan DNA beschadigen, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel

Meer dan 90 procent van de Amerikaanse volwassenen bezit een mobiele telefoon, waardoor deze mobiele digitale technologie de snelst toegepaste consumententechnologie in de wereldgeschiedenis is, volgens het Pew Research Center’s Internet and American Life Project – en deze aantallen nemen toe.
Hoewel mobiele telefoons het zeker gemakkelijker maken om contact te houden met vrienden en familie, om het dichtstbijzijnde 4-sterrenrestaurant op te zoeken en om je weg naar nieuwe bestemmingen te vinden, is deze schijnbaar goedaardige technologie niet zo goedaardig als je zou denken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het grote publiek is NIET goed geïnformeerd over de gevaren van mobiele telefoons

Hoewel de meeste mensen niet lang nadenken over het gebruik van apparaten die hun lichaam blootstellen aan straling in de vorm van radiofrequentiegolven of RFR, suggereert een golf van recente onderzoeken dat het wijdverbreide gebruik van draadloze technologie een reeks ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Van toegenomen incidenten van kwaadaardige hersentumoren tot schade aan het zenuwstelsel, DNA-toxiciteit tot aangetaste immuunfunctie – meer dan 1.800 onderzoeken geven aan dat draadloze technologie veel bedreigingen vormt voor gebruikers, wat de BioInitiative Working Group ertoe bracht om draadloos te beschrijven als “een ongereguleerd experiment … op gezondheid en leren”.

Dit is wat elke consument moet weten over de verborgen gevaren van draadloze technologie

Draadloze technologie verzendt berichten via RFR of een stralingsband van 3 kHz tot 300.000 MHz. Hoewel mensen al meer dan een eeuw regelmatig worden blootgesteld aan RFR, is de hoeveelheid blootstelling in het afgelopen decennium exponentieel toegenomen – dankzij de toename van mobiele telefoons, zendmasten en een verscheidenheid aan draadloze apparaten.
Telkens wanneer iemand een mobiele telefoon, laptop, tablet of een ander apparaat gebruikt dat gebruikmaakt van wifi, wordt hij blootgesteld aan RFR. Maar het zijn niet alleen gebruikers die worden blootgesteld; met ongeveer 5 miljoen zendmasten wereldwijd en groeiend, is het volgens Scientific American, door smart-grids, Wi-Fi, Wi-Max en een breed scala aan commerciële toepassingen in verschillende sectoren, het bijna onmogelijk om blootstelling aan de elektromagnetische velden die hierdoor worden gecreëerd te vermijden.

Wat zijn de gezondheidseffecten van draadloze blootstelling?

Terwijl de blootstellingsniveaus nieuwe hoogtepunten bereiken en blijven toenemen, letten gezondheidsorganisaties en onderzoekers over de hele wereld op. Een metarapport van de BioInitiative Working Group, een groep van 29 onafhankelijke wetenschappers, beoordeelde bijvoorbeeld de inhoud en implicatie van ongeveer 1.800 wetenschappelijke onderzoeken naar de gezondheidseffecten van blootstelling aan RFR.

De resultaten waren ontnuchterend. In het algemeen bleek uit het rapport dat:

68% van de RFR-onderzoeken wijzen op effecten op het zenuwstelsel, een stijging van 5% ten opzichte van slechts twee jaar geleden.
90% van de onderzoeken naar extreem laagfrequente straling (ELFR) – gegenereerd door elektronische apparatuur – laten effecten op het zenuwstelsel zien.
65% van de RFR-onderzoeken laat DNA-schade zien.
83% van de ELFR-onderzoeken laat DNA-schade zien.
Bovendien brachten specifieke onderzoeken die door het rapport werden geëvalueerd, blootstelling aan RFR en ELFR in verband met een verhoogd risico op:
Leukemie
Hersentumors
Neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en ALS
genotoxische effecten
Lekkage tussen de bloed-hersenbarrière
Verminderde immuunfunctie
Verhoogde ontstekingsreactie
Miskraam
Laag aantal zaadcellen en beweeglijkheid
Slechte cognitie en geheugen
Hyperactiviteit bij kinderen
Slapeloosheid
Veranderde hersengolfactiviteit

Hoe kunnen consumenten deze gezondheidseffecten vermijden?

De race om draadloze dekking kan gemak bieden, maar nadelige gezondheidseffecten zijn een te hoge prijs. Het zoeken naar bekabelde alternatieven, het beperken van de lengte van telefoongesprekken, het op schoot houden van apparaten, het beperken van het gebruik van draadloze technische apparaten – vooral onder kinderen – en het gebruik van luidsprekeropties in plaats van telefoons tegen het hoofd te houden, bieden enige bescherming.
Daarnaast raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om draadloze apparaten tijdens het gebruik altijd op een afstand van ten minste 30 tot 40 cm van het lichaam te houden om blootstelling aan RFR en ELFR te minimaliseren. Als je thuis een draadloze telefoon hebt, vervang deze dan door een telefoon met snoer – dat is veel beter.
Bronnen: NIH.govBioinitiative.orgPEWresearch.orgBioinitiative.orgScientificAmerican.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Officiële overheidsgegevens uit Duitsland suggereren dat volledig gevaccineerde mensen aids zullen krijgen
Next Supertoxische COVID-Vaccin batches: Big Pharma voert onderzoeken naar dodelijke doses uit op de wereldbevolking, concluderen analisten

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studie: meer dan 100.000 gevallen van kanker door giftige chemicaliën in Amerikaans leidingwater

Luister naar dit artikel Een giftige cocktail van chemische verontreinigende stoffen in drinkwater in de VS kan volgens een peer-reviewed studie van Environmental Working Group leiden tot meer dan 100.000

Onderzoek

Twee keer per dag slapen is beter voor ons, stellen wetenschappers

Luister naar dit artikel Het concept van zeven tot negen uur slaap per nacht en verder niets, is volgens deskundigen niet het beste voor ons. Zij stellen dat de mens

Onderzoek

Canadese professor: “HPV-vaccin Gardasil leidt tot gedragsproblemen”

Luister naar dit artikel Wetenschappers kwamen pas geleden tot de conclusie dat het HPV-vaccin tot gedragsproblemen leidt. De studie die zij daarover schreven, werd een maand na publicatie plotseling teruggetrokken. Steun