Studie: Gebrek aan vitamine D verbonden met voortijdige dood

Studie: Gebrek aan vitamine D verbonden met voortijdige dood

Luister naar dit artikel

Afhankelijk van hoeveel jaar je jong bent, herinner je je misschien dat vitamine D populair werd in de westerse geneeskunde vanwege de botbeschermende eigenschappen. Maar in de afgelopen jaren beginnen conventioneel opgeleide zorgverleners zich de grotere bedreiging te realiseren die een gebrek aan vitamine D kan hebben op de immuunfunctie en het algehele welzijn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Harvard T.H. Chan School of Public Health stelt dat ‘vitamine D-tekort een wereldwijde zorg is.’ Maar het is niet alleen Harvard, veel onderzoekers hebben gemeld dat optimale vitamine D3-niveaus effectief helpen bij het voorkomen van vroegtijdige dood door welke oorzaak dan ook. Onlangs heeft bijvoorbeeld de jaarlijkse vergadering van de Europese Vereniging voor de studie van diabetes (EASD) in Barcelona, Spanje onthuld dat “vitamine D-tekort sterk verbonden is met verhoogde sterfte, vooral bij jongeren en mensen van middelbare leeftijd.”

Het vermijden van een tekort aan vitamine D in het lichaam zal de zorgkosten drastisch verlagen

Dr. Frank Garland deed samen met zijn broer Cedric, baanbrekend vitamine D-onderzoek en zij merkten op:

Meer dan 600.000 gevallen van colorectale en borstkanker kunnen elk jaar worden voorkomen als vitamine D-niveaus (wereldwijd) worden verhoogd.
Dat hoewel overbelichting van zonlicht zeker schadelijk is, onderbelichting van nuttig UVB-licht aanzienlijk kan leiden tot een tekort aan vitamine D in het lichaam.
Zoals de meeste pioniers, werd onderzoek van de gebroeders Garland als intrigerend beschouwd, maar stuitte op scepticisme gezien de ‘anti-sun’, zware zonnebrandcrème propaganda van de jaren 1980. Garland grapte ooit tegen de New York Times dat een persoon geen gram vitamine D kon maken, zelfs als hij volledig naakt buiten stond van november tot maart in het midden van Boston.

De gebroeders Garland onthulden de cruciale nadruk die ik op vitamine D leg op al mijn patiënten uit de staat New York tijdens de koudere (winter) maanden. Zie je, steden als Boston, New York, Cleveland en Chicago ervaren hogere sterftecijfers voor kanker en algehele ziekte dan steden als San Diego, Honolulu of Miami – voornamelijk vanwege dit verband tussen notoir lage niveaus van vitamine D en chronische ziekten in de regio .

Cijfers liegen niet: geef jezelf meer kennis en laat je testen

Volgens William B. Grant, PhD, directeur, Sunlight, Nutrition and Health Research Center, zegt hij: “Er zijn nu ongeveer 100 aandoeningen en ziekten gekoppeld zijn aan lage serum 25-hydroxyvitamine D-concentraties.”

Michael F. Holick, PhD, MD, hoogleraar geneeskunde, fysiologie en biofysica aan de Boston University School of Medicine en een vooraanstaand expert op het gebied van vitamine D, heeft gezegd:

“Het is nu goed gedocumenteerd dat bij afwezigheid van blootstelling aan de zon 1.000 IE vitamine D3 per dag nodig is om een gezond niveau van 25-hydroxyvitamine D in de bloedsomloop te houden. Een analyse van de NHANES III-gegevens heeft aangetoond dat noch kinderen, noch volwassenen voldoende vitamine D ontvangen uit hun dieet of uit supplementen. ”

Dus waar u ook woont, als u niet bent getest of uw kinderen nog nooit zijn getest, is het tijd.

Vraag uw arts om een eenvoudige ’25 (OH) D-bloedtest’ om uw huidige status effectief te evalueren. Zoals eerder vermeld, als u lager bent dan 30 ng / ml, moet u zich richten op het bereiken van een optimaal niveau van ongeveer 50 ng / ml, volgens de Vitamine D-raad plus vele andere natuurlijke gezondheidsorganisaties.

De beste manier om optimale vitamine D-waarden in het bloed te bereiken

Nee, het is niet het dieet. Eigenlijk is de meest effectieve manier om voldoende vitamine D te krijgen door blootstelling aan zonlicht.

In feite is een relatief korte blootstelling van uw huid aan ‘ultraviolette B’ -stralen – vooral in de zomer – alles wat u nodig heeft. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoef je niet te bruinen of je huid te verbranden om voldoende vitamine D uit de zon te krijgen.

De hoeveelheid vitamine D die u uit de zon produceert, is afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen of de hoek van de zon. Het is duidelijk dat, voor voldoende vitamine D-waarden, mensen met een donkere huid meer tijd in de zon nodig hebben dan mensen met een lichtere huid.

Bijvoorbeeld, het dragen van een badpak gedurende ongeveer 15-20 minuten op Cape Cod, in juni of juli om 12.00 uur, is gelijk aan ongeveer 20.000 IE orale vitamine D-suppletie. Natuurlijk zullen leeftijd en de voedings- / gezondheidsstatus van het individu ook een rol spelen bij het vermogen om vitamine D te genereren door blootstelling aan de zon.

In werkelijkheid zal het optimaliseren van uw vitamine D-waarden, door blootstelling aan de zon, daadwerkelijk helpen bij het voorkomen, niet het veroorzaken van huidkanker. Wanneer u uw huid blootstelt aan vitamine D, synthetiseert uw huid vitamine D3-sulfaat. Maar vergeet niet dat als u zonnebrandcrème gebruikt, u geen vitamine D uit de zon kunt produceren.

Moet ik een vitamine D-supplement nemen of niet?

Je denkt misschien, “maar ik woon in een overwegend bewolkte omgeving, hoe kan ik mijn gebrek aan vitamine D ongedaan maken?”

Dat is een mythe – je kunt nog steeds vitamine D genereren op een bewolkte dag. Maar uw holistisch opgeleide zorgverlener moet u kunnen helpen bij het kiezen van een biologisch beschikbare vitamine D3 met een gepersonaliseerde dosering die uw meest recente laboratoriumresultaten weerspiegelt.

Doorgaans vullen de meeste mensen met lage vitamine D-waarden zich aan met 5000 tot 10.000 IE / dag en worden ze natuurlijk binnen enkele maanden opnieuw getest. Andere voedingsstoffen die helpen bij het absorptieproces zijn vitamine K2, magnesium, zink en boor. Natuurlijk is een ‘ontstekingsremmend’ dieet ook nuttig.

Een laatste opmerking over de gezondheidsvoordelen van vitamine D. Dr. Frank Garland, opmerkelijke epidemioloog en vitamine D-pionier, hielp bij het katapulteren van de studie van vitamine D naar conservatief regulier onderzoek door aan het licht te brengen dat het gebrek daaraan het probleem was dat wijdverspreide vitamine D-tekort veroorzaakte in delen van het land.

Zijn werk hielp bij het leggen van het verband tussen bepaalde vormen van kanker en vitamine D zoals darm- en borstkanker.

Nu, dankzij de gebroeders Garland, blijven veel van hun collega’s de krachtige gezondheidsbeschermende en versterkende effecten van vitamine D bestuderen. Kortom, vergeet deze krachtige stof niet voor een optimale gezondheid.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 13 gezondheidsgevaren van straling van mobiele telefoons en andere draadloze apparaten
Next Blootstelling aan BPA tijdens zwangerschap gekoppeld aan slechte longfunctie bij kinderen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Dit is waarom bananen met zwarte vlekken beter zijn voor je gezondheid!

Luister naar dit artikel Mensen houden van het eten van bananen. Het is daarom belangrijk om een aantal dingen over deze populaire fruitsoort te weten. De informatie die in dit artikel

Onderzoek

Maskerletsel bij kinderen: 68% van de ouders meldt alarmerende psychische en fysieke problemen in een eerste onderzoek in zijn soort

Luister naar dit artikel Een Duits onderzoek onder meer dan 25.000 kinderen laat zien dat grote negatieve effecten op de fysieke, psychologische en gedragsmatige gezondheid van kinderen veel wijdverspreider kunnen

Natuurlijk

Dit is wat er gebeurt als je een ijsblokje aanbrengt op dit punt bij je hoofd…

Luister naar dit artikel Dit kan wellicht een beetje gek klinken op het eerste gezicht, maar wacht maar tot je het probeert. Door dit geheim zal je er jonger uitzien