Studie bevestigt hoe natuurlijke kruidenmiddelen hoge bloeddruk behandelen

Studie bevestigt hoe natuurlijke kruidenmiddelen hoge bloeddruk behandelen

Luister naar dit artikel

Gemeenschappelijke kruiden, waaronder lavendel, venkel en kamille, worden al lang gebruikt als volksgeneesmiddelen die worden gebruikt om de bloeddruk te verlagen. In een nieuwe studie, Universiteit van Californië, verklaren onderzoekers van Irvine de moleculaire mechanismen die hen laten werken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vandaag gepubliceerd in Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS), illustreert de studie hoeveel van de bekende traditionele botanische planten die worden gebruikt om de bloeddruk te verlagen, een specifiek kaliumkanaal (KCNQ5) in bloedvaten activeren.

KCNQ5 wordt samen met andere kaliumkanalen, waaronder KCNQ1 en KCNQ4, uitgedrukt in gladde vasculaire spieren. Wanneer geactiveerd, ontspant KCNQ5 bloedvaten, waardoor het een logisch mechanisme is voor ten minste een deel van de hypotensieve acties van bepaalde botanische volksgeneesmiddelen.

“We vonden KCNQ5-activering een verenigend moleculair mechanisme dat wordt gedeeld door een breed scala aan botanische hypotensieve volksgeneesmiddelen. Lavandula angustifolia, gewoonlijk lavendel genoemd, was een van de studies die we hebben bestudeerd. We ontdekten dat het een van de meest effectieve KCNQ5-kaliumkanaalactivators is, samen met venkelzaadextract en kamille, ”zei Geoff Abbott, PhD, professor in fysiologie en biofysica aan de UCI School of Medicine en senior onderzoeker van de studie.

Interessant is dat de KCNQ5-selectieve kaliumkanaalactiveringsfunctie die wordt gevonden in de botanicals ontbreekt in de moderne synthetische farmacopeia. Tot nu toe lijkt het te zijn ontsnapt aan conventionele screeningmethoden met behulp van chemische bibliotheken, wat kan verklaren waarom het geen erkend kenmerk is van synthetische bloeddrukmedicijnen.

“Onze ontdekking van deze botanische KCNQ5-selectieve kaliumkanaalopeners kan de ontwikkeling mogelijk maken van toekomstige gerichte therapieën voor ziekten zoals hypertensie en KCNQ5 encefalopathie met functieverlies,” zei Abbott.

Gedocumenteerd gebruik van botanische volksgeneesmiddelen gaat terug tot de geregistreerde menselijke geschiedenis. Er is DNA-bewijs dat 48.000 jaar oud is en dat suggereert dat planten voor medicinaal gebruik door Homo neanderthalensis worden geconsumeerd. Archeologisch bewijs, daterend uit 800.000 jaar, suggereert zelfs non-food gebruik van planten door Homo erectus of vergelijkbare soorten.

Tegenwoordig varieert het bewijs van de werkzaamheid van botanische volksgeneesmiddelen van anekdotisch tot klinische proeven, maar de onderliggende moleculaire mechanismen blijven vaak ongrijpbaar.

Bronnen:

University of California – Irvine
Journal Article

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Het vermijden van rood of verwerkt vlees lijkt geen gezondheidsvoordelen te bieden
Next Big Pharma krijgt seizoensgebonden griepprikken OPNIEUW verkeerd - hoe wordt dit beschouwd als 'evidence-based medicine?'

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Dagelijks orgasme verlaagt de kans op prostaatkanker aanzienlijk

Luister naar dit artikel Een op de zeven mannen krijgt ooit prostaatkanker in zijn leven. Leken eerder vooral leeftijd en genen de oorzaak te zijn, uit nieuw Harvard-onderzoek blijkt dat

Natuurlijk

Bananen zijn niet alleen voor Apen – Ontdek 17 Krachtige Redenen Om Bananen te eten!

Luister naar dit artikel Je zult nooit meer op dezelfde manier kijken naar een banaan, na het ontdekken van de vele voordelen voor de gezondheid en de redenen om ze

Onderzoek

Geheugenverlies bij ouderdom is verleden tijd. Dit spraakmakende middel houdt je helder van geest

Luister naar dit artikel Een dagelijkse dosis cannabis blijkt bij muizen een positief effect te hebben op het brein. Dat is gebleken uit Duits onderzoek, schrijft The Guardian. Steun Health Bytes: alleen