Verminder uw risico op kanker door medicinale paddestoelen te eten

Verminder uw risico op kanker door medicinale paddestoelen te eten

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Medicinale paddestoelen worden wereldwijd als een belangrijk onderdeel van traditionele diëten beschouwd en voegen een subtiele smaak toe aan een verscheidenheid aan gerechten. Meer recent hebben wetenschappers echter de vele genezingsaspecten ontdekt, zoals een uitstekende bron van antioxidanten, prebiotica plus een breed scala aan antimicrobiële, ontstekingsremmende en immunomodulerende middelen.

Waarom maakt dit uit? Welnu, omdat kanker een van de belangrijkste doodsoorzaken op wereldschaal is, doen de huidige geneesmiddelen tegen kanker (in het beste geval) slecht hun best om het lichaam te helpen ziektes te voorkomen. Dit is precies de reden waarom steeds meer onderzoek wordt gedaan om de potentiële voordelen van paddestoelen te ontdekken, met name wat betreft het verminderen van het risico op groei van kankercellen.

Een nieuwe studie toont zelfs aan dat champignons kunnen helpen om het risico op kanker te verminderen – wanneer ze regelmatig worden geconsumeerd.

Medicinale paddestoelen bieden meer dan een “aanvullend” voordeel

Eerder hebben klinische onderzoeken aangetoond dat paddestoelextracten zowel conventionele bestralingsbehandelingen als chemotherapie helpen “aanvullen” door de veel voorkomende (negatieve) effecten van kanker tegen te gaan, zoals verminderde immuunfunctie, misselijkheid, bloedarmoede en beenmergsuppressie.

Een recente studie die naar meer dan 36.000 mannen tussen 40 en 79 keek, ontdekte echter dat driemaal per week paddestoelen eten het risico op prostaatkanker aanzienlijk verminderde. Gewoon een of twee keer per week paddestoelen eten resulteerde in een kleine vermindering van het risico, terwijl ze drie keer per week eten het risico met 17% verlaagde.

En dit is niet de eerste studie die de kankerbestrijdende eigenschappen van medicinale paddestoelen heeft ontdekt.

Onderzoekers hebben ontdekt dat met name reishi-champignons helpen bij het opsporen en doden van kankercellen. Deze paddenstoelen helpen de immuunfunctie te verbeteren – waardoor de kans op secundaire aanvallen op kwetsbare kankerpatiënten wordt verkleind.

Wetenschappers ontdekten dat Reishi-champignons ook helpen bij het bestrijden van inflammatoire borstkanker door celsferoïden te verstoren en celinvasie in kankercellen te remmen. Deze medicinale paddestoelen helpen ook bij het reguleren van geprogrammeerde celdood, waardoor kankercellen die zich eindeloos delen uiteindelijk sterven.

Welke paddestoelen bieden de beste gezondheidsvoordelen?

Als u geïnteresseerd bent in kankerpreventie, zijn zowel Reishi-paddenstoelen als cordyceps onderzocht op hun vermogen om de immuunfunctie te verbeteren en kanker te bestrijden.

Cordyceps stimuleert op natuurlijke wijze het immuunsysteem, helpt het lichaam het aantal kankerdodende cellen te verhogen en speelt een rol bij de preventie van kanker. Andere soorten paddenstoelen bieden echter ook helende voordelen.

Shitake-champignons helpen het cholesterol te verlagen en de immuunfunctie te stimuleren. Portobello, crimini, maitake en enoki paddestoelen zijn allemaal in verband gebracht met kankerpreventie en het stimuleren van de immuunfunctie.

Met de mogelijkheid om kanker te voorkomen en veel extra gezondheidsvoordelen, is het de moeite waard om meer medicinale paddestoelen aan uw dieet toe te voegen. Laten we niet vergeten: ze zijn heerlijk in veel verschillende gerechten, en ze zijn een leuke manier om een gezond dieet te eten.

Trouwens, voor mensen die niet van paddenstoelen houden, zijn medicinale paddenstoelenextracten en melanges beschikbaar – een andere manier om de immuunversterkende voordelen van paddenstoelen te krijgen.

Bronnen:

LifeExtension.com
NIH.gov


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Pesticiden in voedsel in verband gebracht met astma bij kinderen
Next Eet deze 15 voedingsmiddelen om uw niergezondheid te verbeteren

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Yale-studie: Vaccinaties gerelateerd aan hersenaandoeningen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Waarom je dagelijks drie dadels zou moeten eten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Darmbacteriën kunnen tumoren doordringen en kankertherapie bevorderen, suggereert studie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat