Eet deze 15 voedingsmiddelen om uw niergezondheid te verbeteren

Eet deze 15 voedingsmiddelen om uw niergezondheid te verbeteren

Luister naar dit artikel

De nieren zijn kleine, boonvormige organen die het lichaam op vele manieren dienen. Om uw niergezondheid te verbeteren, eet vers fruit en groenten zoals appels, komkommers en knoflook.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Je nieren hebben verschillende belangrijke functies:

Ze helpen afval en overtollig water uit het lichaam te verwijderen
Ze handhaven de zout- en mineralenbalans
Ze brengen rode bloedcellen in evenwicht
Ze helpen vitamine D te metaboliseren, wat essentieel is voor de gezondheid van de botten

De nieren kunnen echter worden overbelast door milieutoxines en een ontstekingsdieet. Wanneer uw nieren niet goed werken, kunt u verschillende problemen ondervinden, zoals:

Bloedarmoede
Botgezondheidsproblemen
Hoge bloeddruk (hypertensie)
Problemen om de kaliumspiegel te balanceren
Nierfalen

Als u zich zorgen maakt over uw niergezondheid, vermijd dan de volgende voedingsmiddelen:

Voedingsmiddelen met een hoog kalium- of fosforgehalte – Uw nieren kunnen moeite hebben deze mineralen goed in balans te houden.
Voedingsmiddelen met een hoog zoutgehalte – Voedingsmiddelen zoals ingeblikt voedsel, verwerkt vlees en ingemaakte voedingsmiddelen zitten vol met natrium, wat vochtretentie en andere niergezondheidsproblemen kan veroorzaken.
Eiwitrijk voedsel – Het consumeren van teveel eiwitten kan uw al overwerkte nieren belasten.

Behoud uw niergezondheid door zoute, bewerkte junkfood te vermijden en de hieronder vermelde niervriendelijke voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen.

Appels

Appels bevatten niet alleen veel antioxidanten, voedingsvezels en vitamine C, ze bevatten ook weinig kalium.

Bosbessen

Bosbessen zijn antioxidantrijke vruchten die ontstekingen helpen minimaliseren. Gegevens uit een onderzoek bij zowel magere als zwaarlijvige ratten suggereren dat bosbessen de nierfunctie kunnen stimuleren en het glucosemetabolisme kunnen ondersteunen. Maak een bosbessensmoothie of eet elke dag een kopje bosbessen en kokosyoghurt met amandelen.

Bloemkool

Bloemkool is een kruisbloemige groente die helpt het vermogen van je lichaam om te ontgiften te vergroten. Deze groente zit vol met vezels, folaat en vitamine C, dit zijn voedingsstoffen die helpen bij het elimineren van toxines en het verminderen van de stress op je nieren.

Kersen

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis and Rheumatology, kunnen kersen het risico op jicht met 35 procent helpen minimaliseren. Jicht is een vorm van artritis die optreedt wanneer uw nieren niet goed kunnen functioneren. Verbeter de gezondheid van de nieren door een smoothie te drinken gemaakt met ontpit kersen, chia of lijnzaad en kokosmelk.

Veenbessen

Veenbessen bevorderen de gezondheid van de nieren door te voorkomen dat bacteriën vast komen te zitten in de urinewegen. Drink organische cranberrysap zonder toegevoegde suiker of maak een verfrissende smoothie met bevroren cranberries.

Komkommers

Voedingsmiddelen die ultrahydraterend zijn, kunnen uw nieren helpen reinigen.
Komkommers zijn perfect voor het behoud van de gezondheid van de nieren omdat ze veel water bevatten. Bovendien bevatten komkommers weinig kalium.

Knoflook

Knoflook is een ontstekingsremmende groente die helpt bij ontgifting.

Een samenstelling in knoflook genaamd allicine geeft de groente zijn unieke geur. Studies suggereren dat allicine de gezondheid van de nieren kan verbeteren door hypertensie en oxidatieve stress te minimaliseren. Allicin helpt ook de nierfunctie te stimuleren. Kruid je gerechten door knoflook toe te voegen.

Champignons

Champignons bevatten ergosterol, een voorloper van vitamine D. Vitamine D is essentieel voor de gezondheid van de nieren, omdat lage vitamine D-waarden geassocieerd zijn met nierziekte. De beste bronnen van ergosterol zijn cremini, maitake en witte champignons. Voeg paddestoelen toe aan omeletten of roerbakgerechten.

Olijfolie

Olijfolie is een ontstekingsremmend ingrediënt. Dierstudies suggereren dat het een gezonder alternatief is voor geraffineerde plantaardige oliën, die diabetes en gewichtstoename kunnen veroorzaken. Diabetes, ontsteking en obesitas kunnen de nierfunctie beïnvloeden, maar het vervangen van plantaardige olie door olijfolie kan de gezondheid van uw nier verbeteren. Gebruik olijfolie als basis voor saladedressings.

Uien

Uien bevatten nuttige antioxidanten en flavonoïden die de gezondheid van de nieren ondersteunen. Flavonoïden hebben antihypertensieve eigenschappen, wat betekent dat ze de bloeddruk kunnen helpen verlagen. Voeg biologische, rauwe gehakte uien toe aan salades en roerbakgerechten.

Frambozen

Frambozen zijn heerlijke, vezelrijke bessen die weinig kalium bevatten. Deze bessen bevatten ook antioxidanten die ontstekingen helpen minimaliseren en het risico op diabetes verlagen. Diabetes is een van de meest voorkomende oorzaken van nierfalen. Indien niet aangevinkt, leidt diabetes tot nierschade. Voeg frambozen toe aan uw dieet door smoothies met frambozen te maken of serveer ze met kokosyoghurt.

Rode paprika

Rode paprika’s bevatten weinig kalium maar veel lycopeen, een carotenoïde met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Lycopeen helpt bij het verlagen van hoge bloeddruk, die verband houdt met nierziekte.

Rode druiven

Rode druiven bevatten resveratrol, een flavonoïde die op dezelfde manier werkt als antioxidanten. Resveratrol helpt diabetes te voorkomen door het voorkomen van insulineresistentie, een veel voorkomende oorzaak van diabetes. Bevries rode druiven en geniet ervan als een zoete, verfrissende snack.

Zalm

In het wild gevangen zalm zit vol met omega-3-vetzuren die ontstekingen helpen bestrijden. Omega-3-vetzuren helpen de bloeddruk te verlagen, wat essentieel is voor de gezondheid van de nieren. Consumeer in het wild gevangen zalm minstens twee keer per week.

Aardbeien

Aardbeien zijn ontstekingsremmende vruchten die de gezondheid van de nieren bevorderen. Deze sappige bessen zitten ook vol vezels die het risico op diabetes type 2 helpen verlagen. Snack op verse, biologische aardbeien of serveer ze met een handvol amandelen of walnoten. Verbeter uw niergezondheid door een uitgebalanceerd dieet te volgen en vers fruit en groenten te eten.

Bronnen:

Blog.PaleoHacks.com

Healthline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Verminder uw risico op kanker door medicinale paddestoelen te eten
Next Nestle voert tests uit na het vinden van hoge niveaus van gevaarlijke onkruidverdelger in koffiebonen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Studie: Verbindingen in zeewier zijn veelbelovend in kankeronderzoek

Luister naar dit artikel Zeewier kan worden gebruikt als voedsel en als behandeling voor veel voorkomende kwalen. Ze worden gebruikt voor de behandeling van steenpuisten, waterzucht of oedeem (zwelling veroorzaakt

Natuurlijk

De geheimen van water

Luister naar dit artikel Laat u meenemen naar de geheimen van het leven, de geheimen van het water en de geheimen van licht, kleur en perceptie. Steun Health Bytes: alleen via

Natuurlijk

Negen manieren om de magie van Manuka-honing te ervaren

Luister naar dit artikel Wat zoetstoffen betreft, bestaat honing al duizenden jaren en is gebruikt als een voedsel en een krachtige natuurlijke remedie. Helaas is, zoals het meeste voedsel dat