Pesticiden in voedsel in verband gebracht met astma bij kinderen

Pesticiden in voedsel in verband gebracht met astma bij kinderen

Luister naar dit artikel

Astma bij kinderen neemt gestaag toe – sinds de jaren 1980 met meer dan 3 miljoen kinderen die lijden. Dit is alarmerend, vooral als je bedenkt dat astma de derde oorzaak is van ziekenhuisopname bij kinderen jonger dan 15 jaar.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Op een praktischer niveau is het niet beter. Voor kinderen van 5 tot 17 jaar oud is astma een van de grootste redenen om school te missen. En de stress die deze (vermijdbare) toestand op het hele gezin oplegt is enorm – op zijn zachtst gezegd.

En hoewel ze – conventioneel gesproken – beweren dat milieutoxines astma kunnen “veroorzaken” … De westerse geneeskunde benadrukt niet de zeer reële dreiging van pesticiden in onze voedselvoorziening.

Astma bij kinderen kan alleen worden voorkomen als we de bedreigingen in onze omgeving en voedselvoorziening vermijden

De gevaren van pesticiden beginnen de aandacht te trekken van zelfs farmaceutisch gecontroleerde wetenschappers en medische zorgverleners. Een onderzoek gepubliceerd in Current Opinion in Allergy and Clinical Immunology dat werd uitgevoerd door onderzoekers van de University of Granada School of Medicine, de University of Almeria en de Andalusia Council of Health ontdekte dat astma sterk kan worden gekoppeld aan blootstelling aan pesticiden.

Deze pesticiden droegen, vooral bij inademing, bij aan chronische ontsteking en beïnvloedden de overgevoeligheid van allergenen – waardoor de kans groter was dat mensen astma ontwikkelden. Ze moeten een onderzoek doen naar alle kinderen die opgroeien rond moderne landbouwmethoden. De resultaten zouden waarschijnlijk veel mensen shockeren.

Evenzo zijn drie categorieën chemische stoffen: ftalaten, pesticiden en bisfenol-A (BPA) sterk verbonden met hormoonontregeling en hebben ze een positieve correlatie met de ontwikkeling van astma en allergieën. Observatiestudies hebben bovendien aangetoond dat mensen die zijn blootgesteld aan dit soort chemicaliën, met name als foetussen of als baby’s, meer kans hadden op het ontwikkelen van astma en allergieën.

Hoe kunnen we ons risico op blootstelling aan chemicaliën verminderen?

Helaas komen pesticiden overal in het ecosysteem voor, wat betekent dat degenen die biologisch voedsel eten en pesticiden vermijden waarschijnlijk nog steeds worden blootgesteld. Maar dat betekent niet dat we het moeten opgeven.

Een van de beste manieren om gifstoffen in ons voedsel te voorkomen, is door biologisch te kiezen – zoveel mogelijk. Zelfs als het niet ‘gecertificeerd biologisch’ is, kunt u op uw lokale biologische boerenmarkt redelijk goedkoop voedsel van hoge kwaliteit vinden. Stel gewoon vragen en leer je boer kennen of (beter nog) – begin je eigen voedsel te verbouwen.

De voedingsmiddelen met de hoogste pesticidenbelasting zijn onder meer: aardbeien, spinazie, boerenkool, nectarines, appels, druiven, perziken, kersen, peren, tomaten, selderij en aardappelen. Zorg er dus voor dat u alleen de biologische variëteiten koopt of ze zelf organisch kweekt.

Zoals veel studies overduidelijk maken: allergieën liggen ten grondslag aan veel gevallen van astma. Er zijn zelfs aanwijzingen dat IgG-antilichaamtests immuunreacties kunnen detecteren die minder ernstig zijn dan een openlijke allergie. Deze immuunreacties kunnen chronische (laag niveau) ontsteking veroorzaken.

En het is deze ontsteking die astma, eczeem en allergieën veroorzaakt. Interessant om op te merken, dat baby’s – die onvoldoende probiotica krijgen – een verhoogd risico lopen op een lekkende darm, wat kan leiden tot deze drie aandoeningen.

Van probiotica, met name lactobacillus casei, is aangetoond dat ze het risico op eczeem met maximaal 40 procent helpen verminderen, en het is waarschijnlijk dat ze ook kunnen helpen met andere problemen in verband met ontsteking. Het beste van alles, probiotica kunnen helpen de darmflora te verbeteren, cellulaire ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te verbeteren – wat ook zal helpen het risico op astma te verminderen.

Vergeet niet dat je slechts een kleine hoeveelheid Kwas, kombucha-thee, rauwe zuurkool of ander gefermenteerd voedsel van hoge kwaliteit nodig hebt – dagelijks – om het bloed te zuiveren, de energie te stimuleren en de leverfunctie te verbeteren.

Kortom: pesticiden kunnen de gezondheid van een persoon verwoesten, inclusief het vergroten van het risico op het ontwikkelen van astma bij kinderen. Door blootstelling aan pesticiden te vermijden en een uitgebalanceerd, organisch dieet te handhaven, kunt u uw risico op ontstekingen en astmasymptomen drastisch verminderen – zonder de noodzaak van toxische medicijnen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Reishi-paddenstoelen bewezen voor fibromyalgie Pijnbestrijding in onderzoek bij mensen
Next Verminder uw risico op kanker door medicinale paddestoelen te eten

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Fauci wil wanhopig vaccinpaspoorten uitrollen en vaccinbedrijven absolute controle over uw leven geven

Luister naar dit artikel Dr. Anthony Fauci verscheen in een recent interview met George Stephanopoulos van ABC. Zoals gewoonlijk stelde Stephanopoulos geen serieuze vragen en ging hij akkoord met elke

Nieuws

Taiwanese scholen mogen geen genetisch aangepast voedsel meer aanbieden: “Onze kinderen eten nu een stuk veiliger”

Luister naar dit artikel Taiwanese scholen mogen geen genetisch gemodificeerd voedsel meer aan leerlingen serveren. Het ministerie van Onderwijs liet weten dat het verbod vanaf het volgende semester van kracht

Overig

Hartdoden stijgen met 26% ten opzichte van pre-pandemische niveaus, zo blijkt uit officiële gegevens

Luister naar dit artikel Deskundigen slaan alarm omdat het aantal sterfgevallen als gevolg van hartfalen ver boven het gemiddelde blijft stijgen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift