Reishi-paddenstoelen bewezen voor fibromyalgie Pijnbestrijding in onderzoek bij mensen

Reishi-paddenstoelen bewezen voor fibromyalgie Pijnbestrijding in onderzoek bij mensen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Fibromyalgie is een aandoening die bijna 10 miljoen mensen in de Verenigde Staten treft en bijna 3-6% van de wereldbevolking.

Een veelbelovende dubbelblinde, gerandomiseerde klinische studie bij mensen met ganoderma lucidum, ook bekend als reishi-paddestoel, is effectief gebleken bij de behandeling van chronische fibromyalgie.

Om te beginnen weet de wetenschap dat de reishi-paddenstoel de meest bestudeerde nutraceutical is en dat deze al duizenden jaren veilig en effectief wordt gebruikt. Het wordt vaak de paddestoel van levensduur en onsterfelijkheid genoemd.

Reishi bevat verschillende biologisch actieve verbindingen, waaronder triterpenen, waarvan is aangetoond dat ze de productie van zenuwgroeifactor verhogen. NGF is een eiwit dat helpt om nieuwe neuronen te maken en beschadigde neuronen te repareren. Dit verbetert ook de communicatie tussen cellen en vermindert ontstekingen.

Van Reishi is ook aangetoond dat het gunstig is voor veel andere dingen, waaronder het verlagen van de bloeddruk en het stimuleren van de “goede” HDL-cholesterol.

In het onderzoek naar chronische pijn bij fibromyalgie consumeerde de ene groep 6 gram reishi-paddenstoelenpoeder per dag en een andere groep consumeerde 6 gram johannesbroodpoeder per dag. Elke groep deed 6 weken mee en bleef 72 dagen na de behandeling zelf hun ervaringen rapporteren. De reishi-champignongroep ervoer tot 30% minder pijn, wat aanzienlijk is.

Ze meldden ook dat ze beter sliepen, gelukkiger waren en een beter aerobe uithoudingsvermogen en lichaamsflexibiliteit kregen.

Verdere studies met reishi over fibromyalgie zouden geweldig zijn, vooral die met voedingsstoffen zoals D-ribose, fulvine en humuszuur en jodium. Van al die voedingsstoffen is door velen gemeld dat ze de fibromyalgie-gerelateerde pijn helpen verlichten en het zou fascinerend zijn om de mogelijke effecten van verschillende combinaties ervan te zien. Wetenschappers zouden ook de rol van reishi-paddenstoelen in aandoeningen zoals neuropathie (tintelingen van de zenuwen) en artritische pijn verder kunnen bestuderen.

Bekijk voor meer informatie de video van 3 minuten waarin deze studie wordt beschreven:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Als het poliovaccin echt een "wonderdoorbraak" was voor de volksgezondheid, waarom zorgt het er dan nog steeds voor dat mensen polio krijgen?
Next Pesticiden in voedsel in verband gebracht met astma bij kinderen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Goedgekeurde chemotherapie veroorzaakt als bijwerking tumoren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Veelbelovende antibacteriële laag gemaakt van groene thee en zout

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Verminder je kans op dementie met deze leefregels!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat