Reishi-paddenstoelen bewezen voor fibromyalgie Pijnbestrijding in onderzoek bij mensen

Reishi-paddenstoelen bewezen voor fibromyalgie Pijnbestrijding in onderzoek bij mensen

Luister naar dit artikel

Fibromyalgie is een aandoening die bijna 10 miljoen mensen in de Verenigde Staten treft en bijna 3-6% van de wereldbevolking.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een veelbelovende dubbelblinde, gerandomiseerde klinische studie bij mensen met ganoderma lucidum, ook bekend als reishi-paddestoel, is effectief gebleken bij de behandeling van chronische fibromyalgie.

Om te beginnen weet de wetenschap dat de reishi-paddenstoel de meest bestudeerde nutraceutical is en dat deze al duizenden jaren veilig en effectief wordt gebruikt. Het wordt vaak de paddestoel van levensduur en onsterfelijkheid genoemd.

Reishi bevat verschillende biologisch actieve verbindingen, waaronder triterpenen, waarvan is aangetoond dat ze de productie van zenuwgroeifactor verhogen. NGF is een eiwit dat helpt om nieuwe neuronen te maken en beschadigde neuronen te repareren. Dit verbetert ook de communicatie tussen cellen en vermindert ontstekingen.

Van Reishi is ook aangetoond dat het gunstig is voor veel andere dingen, waaronder het verlagen van de bloeddruk en het stimuleren van de “goede” HDL-cholesterol.

In het onderzoek naar chronische pijn bij fibromyalgie consumeerde de ene groep 6 gram reishi-paddenstoelenpoeder per dag en een andere groep consumeerde 6 gram johannesbroodpoeder per dag. Elke groep deed 6 weken mee en bleef 72 dagen na de behandeling zelf hun ervaringen rapporteren. De reishi-champignongroep ervoer tot 30% minder pijn, wat aanzienlijk is.

Ze meldden ook dat ze beter sliepen, gelukkiger waren en een beter aerobe uithoudingsvermogen en lichaamsflexibiliteit kregen.

Verdere studies met reishi over fibromyalgie zouden geweldig zijn, vooral die met voedingsstoffen zoals D-ribose, fulvine en humuszuur en jodium. Van al die voedingsstoffen is door velen gemeld dat ze de fibromyalgie-gerelateerde pijn helpen verlichten en het zou fascinerend zijn om de mogelijke effecten van verschillende combinaties ervan te zien. Wetenschappers zouden ook de rol van reishi-paddenstoelen in aandoeningen zoals neuropathie (tintelingen van de zenuwen) en artritische pijn verder kunnen bestuderen.

Bekijk voor meer informatie de video van 3 minuten waarin deze studie wordt beschreven:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Als het poliovaccin echt een "wonderdoorbraak" was voor de volksgezondheid, waarom zorgt het er dan nog steeds voor dat mensen polio krijgen?
Next Pesticiden in voedsel in verband gebracht met astma bij kinderen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

10 van de slechtste ‘gezonde’ voedingsmiddelen, die je gewoon moet laten staan!

Luister naar dit artikel Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen niet gezond eten, is omdat ze in verwarring zijn over wat nou eigenlijk gezond is en wat niet. In

Onderzoek

De cardiovasculaire risicoverlagende voordelen van een koolhydraatarm dieet wegen op tegen de mogelijke toename van LDL-cholesterol

Luister naar dit artikel Deze brief uit 2016 aan de redacteur van de BMJ is geschreven als een reactie op de meta-analyse van studies van Nadia Mansoor et al., Waarin

Overig

Satelliet-, drone-foto’s kunnen infecties van een wijdverspreide tropische ziekte helpen voorspellen

Luister naar dit artikel Satellietbeelden, drone-foto’s en zelfs Google Earth kunnen helpen bij het identificeren van gemeenschappen die het meeste risico lopen om een van ‘s werelds ergste tropische ziekten