Siliciumrijk mineraalwater is een veilige, effectieve manier om aluminium uit uw lichaam te verwijderen

Siliciumrijk mineraalwater is een veilige, effectieve manier om aluminium uit uw lichaam te verwijderen

Luister naar dit artikel

Aluminium is een van de meest voorkomende elementen op de planeet. Dit van nature voorkomende metaal is te vinden in veel dingen, waaronder kookgerei, keukengerei en voedselopslagverpakkingen. Er zijn ook sporen van aluminium te vinden in bewerkte voedingsmiddelen en sommige medicijnen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel aluminium buiten het menselijk lichaam nuttig is, heeft dit element geen plaats erin. Overmatige hoeveelheden aluminium worden opgeslagen in verschillende organen, zoals de hersenen, en zodra het zich ophoopt, kan aluminium mechanismen activeren die kunnen leiden tot ernstige ziekten of de dood. In feite is aluminiumblootstelling al tientallen jaren gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer. In een recente studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer’s Disease, rapporteerden onderzoekers van de Keele University in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe manier om aluminium te ontgiften. Ze ontdekten dat het drinken van siliciumrijk mineraalwater kan helpen het lichaam van aluminium te ontdoen en op de lange termijn gunstig kan zijn voor patiënten met de ziekte van Alzheimer.

Aluminium en waarom het schadelijk is voor het lichaam

Aluminium is in aanzienlijke hoeveelheden aanwezig in lucht, water en voedsel, hoewel het menselijk lichaam het meeste daarvan niet opneemt. Bepaalde factoren zoals concurrerende mineralen en bijschildklierhormoonspiegels beïnvloeden de absorptie van aluminium. Inname van aluminium kan echter leiden tot grote hoeveelheden die de capaciteit van het lichaam voor uitscheiding overschrijden. Vandaar dat voorraden van aluminium soms in verschillende delen van het lichaam worden gevonden, zoals de botten, longen, lever, hart, milt, schildklier, hersenen en spieren.

Talrijke studies hebben de effecten van aluminium op het menselijk brein onderzocht. Ophoping van aluminium in hersencellen interfereert niet alleen met zenuwactiviteit, het veroorzaakt ook cognitieve achteruitgang door de vorming van eiwitklitten in de hersenen – een gebeurtenis die vaak wordt geassocieerd met de ziekte van Alzheimer. Symptomen van aluminiumtoxiciteit bij mensen zijn onder meer:

Winderigheid
hoofdpijn
Koliek
Droge huid
Neiging voor verkoudheid
Brandende pijn in het hoofd verlicht door voedsel
Maagzuur
Afkeer van vlees
Verlamde spieraandoeningen
Geheugenverlies
Mentale verwarring

Een aantal aandoeningen wordt ook geassocieerd met aluminiumtoxiciteit. Deze omvatten:

Amyotrofische laterale sclerose
Bloedarmoede
Bloedaandoeningen (bijv. Hemolyse, leukocytose, porfyrie)
Cariës als gevolg van verminderde botcalcificatie of opname van fluoride
Dementie bij dialysepatiënten
hypoparathyreoïdie
Nierfunctiestoornis
Leverfunctiestoornis
Neuromusculaire aandoeningen (bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson)
osteomalacie

Siliciumrijke mineraalwatertherapie is effectief tegen aluminiumtoxiciteit

Net als aluminium is silicium een natuurlijk voorkomend element, maar het veroorzaakt geen toxiciteit en is aanwezig in bepaalde voedingsmiddelen. Paprika, sojabonen en asperges, die als gezond voedsel worden beschouwd, bevatten allemaal silicium. Silicium is ook te vinden in mineraalwater.

Volgens Dr. Christopher Exley, een professor aan Keele, gaat het oplosbare silicium in mineraalwater door de darmwanden en komt het in de bloedbaan. Daar kan het worden gecombineerd met aluminium om hydroxyaluminosilicaat te vormen, een verbinding die het lichaam veel gemakkelijker via urine kan uitscheiden dan aluminium in zijn oorspronkelijke vorm.

In hun onderzoek stelden Exley en zijn collega’s voor dat siliciumrijk mineraalwater kan worden gebruikt om de lichaamsbelasting van aluminium te verminderen bij patiënten met Alzheimer. Om hun hypothese te testen, rekruteerden ze 15 patiënten samen met hun verzorgers en partners, die dienden als de controlegroep. Ze ondergingen de deelnemers 12 weken mineraalwatertherapie.

De onderzoekers ontdekten dat de dagelijkse consumptie van één liter siliciumrijk mineraalwater de verwijdering van aluminium via de urine in zowel de Alzheimer-groep als de controlegroep vergemakkelijkte. Bovendien zagen ze klinisch relevante verbeteringen bij ten minste drie van de 15 Alzheimer-patiënten wat betreft cognitieve prestaties.

De onderzoekers merkten op dat, hoewel een uitgebreider onderzoek met veel personen nodig is, hun voorlopige bevindingen suggereerden een plausibel voordeel van het drinken van siliciumrijk mineraalwater voor een efficiëntere uitscheiding van aluminium en mogelijke verbeteringen in de cognitieve functie.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

ARLTMA.com

EMedicine.Medscape.com

Content.IOSPress.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Magnetische stimulatie van de hersenen kan ouderdomsgerelateerde geheugenafname helpen voorkomen, suggereren onderzoekers
Next Alternatieve geneeswijzen en natuurlijke remedies worden aan alle kanten onderdrukt - En wij gaan daar wat aan doen!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Waarom noten je slagaders zo goed beschermen

Luister naar dit artikel Dagelijks schaalvruchten en vooral noten eten, heeft een positief effect op de gezondheid van de slagaders, meer bepaald op het cholesterolgehalte: de slechte (LDL), de goede

Onderzoek

Nieuwe studie vindt dat acupunctuur mensen met diabetes kan helpen

Luister naar dit artikel Diabetes is een strijd voor miljoenen mensen, of ze nu diabeet of prediabetisch zijn of een familiegeschiedenis hebben waardoor ze risico lopen op de ziekte. Een

Natuurlijk

Kijk hoe we een sok verwarmen met zeezout om oorpijn en infectie te behandelen

Luister naar dit artikel Oorinfecties kunnen erg lastig en pijnlijk zijn, en als ze niet genoeg en op tijd behandeld worden, kunnen ze zelfs uitzonderlijk ontstoken raken. Steun Health Bytes: alleen