Nieuwe studie vindt dat acupunctuur mensen met diabetes kan helpen

Nieuwe studie vindt dat acupunctuur mensen met diabetes kan helpen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Diabetes is een strijd voor miljoenen mensen, of ze nu diabeet of prediabetisch zijn of een familiegeschiedenis hebben waardoor ze risico lopen op de ziekte. Een nieuwe studie heeft echter een potentiële therapie geïdentificeerd die mensen kan helpen beschermen tegen diabetes type 2, wat nogal wat opschudding veroorzaakt.

De oude therapie van acupunctuur kan heel goed mensen helpen beschermen tegen deze dodelijke chronische aandoening. Een nieuwe studie, gepubliceerd in Holistic Nursing Practice door onderzoekers van de Australische Edith Cowan University, presenteert bevindingen dat deze therapie de ziekte effectief kan voorkomen.

Wat is acupunctuur?

Men denkt dat acupunctuur ongeveer 3000 jaar geleden in China is ontstaan. Daarna, in de jaren vijftig, vond het zijn weg naar westerse landen en uiteindelijk naar de Verenigde Staten. Een onderzoek in 2012 toonde aan dat ongeveer 3,5 miljoen Amerikanen acupunctuur hadden gebruikt of gebruikten als onderdeel van hun gezondheids- en welzijnsregime.

Acupunctuur is een natuurlijke gezondheidsbehandeling waarbij zeer dunne naalden door de huid worden ingebracht op specifieke punten op het lichaam. Dit zijn strategische, belangrijke gebieden, acupunctuurpunten, en de beoefenaar brengt de naalden op deze punten in om spieren, zenuwen en bindweefsel te stimuleren. Sommigen geloven ook dat het inbrengen van de naalden de afgifte van dopamine aanmoedigt, wat werkt als een natuurlijke pijnstiller.

Hoe kan acupunctuur diabetes helpen voorkomen?

De studie richtte zich op prediabetes en hoe acupunctuur individuen kan helpen deze voorloper van diabetes type 2 beter te beheersen door de insulinegevoeligheid te verbeteren. Dit is belangrijk omdat het de mate van gevoeligheid bepaalt van de cellen in het lichaam van een persoon voor het hormoon insuline, dat het lichaam helpt voedsel om te zetten in energie.

De theorie is dat acupunctuur een gezonde insulineproductie kan ondersteunen en het lichaam kan aanmoedigen om het effectiever te gebruiken zonder de schadelijke bijwerkingen van medicijnen. Dit zou op zijn beurt helpen om de bloedsuikerspiegels bij prediabetische personen beter onder controle te houden.

Er zijn ook aanwijzingen dat acupunctuur kan helpen bij het verbeteren van de glykemische controle bij personen met type 2-diabetes. Het kan de insulinegevoeligheid en glucosetolerantie verbeteren.

Natuurlijke manieren om diabetes type 2 te voorkomen

Diabetes type 2 is voor het grootste deel een ziekte die te voorkomen is. Meestal is de boosdoener levensstijl, in de eerste plaats het dieet van het individu. Daarom is de beste manier om de ziekte te voorkomen, door een aantal veranderingen in het dieet en de levensstijl aan te brengen.

Het eten van drie kleinere, gezonde maaltijden en twee tot drie gezonde tussendoortjes gedurende de dag zal helpen om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Kies vers fruit en groenten, magere vis en vlees en wat volkoren granen.

Vermijd bewerkte voedingsmiddelen zoals instantnoedels, ingeblikte “maaltijden”, diepvriesmaaltijden en voedingsmiddelen die veel suiker bevatten. Zelfs mensen die niet prediabetisch of vatbaar voor diabetes zijn, kunnen baat hebben bij deze slimme dieetbeweging. Bewerkte voedingsmiddelen zijn slecht voor iedereen.

Blijf gehydrateerd. Drink de hele dag door veel schoon water, te beginnen met een groot glas in de ochtend. Dit helpt niet alleen om je goed gehydrateerd te houden, maar het helpt ook om gifstoffen uit het lichaam te spoelen.

Beweeg regelmatig, ook al loop je maar een half uur per dag. Lichaamsbeweging is essentieel voor een goede gezondheid. Als u niet mobiel bent, zijn er tal van oefeningen die u zittend in een stoel of zelfs op de grond kunt doen.

Als u rookt of drinkt, stop dan nu. Deze zijn niet alleen slecht voor uw algehele gezondheid; ze kunnen ook bijdragen aan een diabetische aandoening.

Door deze gezonde levensstijlkeuzes te combineren met acupunctuur vergroot u uw kansen om deze ziekte te vermijden en uw beste leven te leiden … een zeer gezond leven.

Bronnen:

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous CDC verwijdert stilletjes 'claim' dat spike-eiwit niet 'lang' in het lichaam blijft na COVID-vaccin
Next Shot WAARSCHUWING: Gardasil veroorzaakt ernstige schade, bevestigt onderzoek

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Plotse lage bloeddruk geeft verhoogd risico op dementie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Vrouwen met kinderwens starten best op tijd met foliumzuur

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Beha dragen is ongezond

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat