Magnetische stimulatie van de hersenen kan ouderdomsgerelateerde geheugenafname helpen voorkomen, suggereren onderzoekers

Magnetische stimulatie van de hersenen kan ouderdomsgerelateerde geheugenafname helpen voorkomen, suggereren onderzoekers

Luister naar dit artikel

Onderzoekers van de Northwestern University in Chicago voerden een pilotstudie uit die de effectiviteit van transcraniële magnetische stimulatie testte voor het voorkomen van leeftijdsgebonden geheugenafname. De resultaten, gepubliceerd in een online nummer van Neurology op 17 april 2019, suggereren dat het geheugen tijdelijk kan worden verbeterd met behulp van magnetische velden. De magnetische velden stimuleren zogenaamd zenuwcellen in de hersenen, waardoor de hersenactiviteit in het hippocampus-corticale netwerk wordt gestimuleerd. Dit deel van de hersenen helpt bij het creëren, opslaan en ophalen van herinneringen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het apparaat dat in deze studie wordt gebruikt, bevat een elektromagnetische spoel. De onderzoekers hielden de spoel naast de hoofdhuid van een deelnemer. Korte uitbarstingen van magnetische energie lopen door de hoofdhuid van de deelnemer om zich op specifieke hersengebieden te richten. Studie auteur Joel L. Voss, Ph.D. zei: “Met stimulatie waren we in staat om de hersengebieden die betrokken zijn bij de geheugenvorming bij oudere volwassenen in wezen te prikkelen, waardoor hun vermogen om items en jongere volwassenen terug te halen, werd verbeterd.

Direct na magnetische stimulatie onthouden oudere volwassenen als 25-jarigen.

Vijftien mensen met een gemiddelde leeftijd van tweeënzeventig namen deel aan het onderzoek en werden gevraagd om geheugentaken te voltooien. Deze volwassenen vertoonden tekenen van leeftijdsgebonden geheugenverlies, maar konden nog steeds helder denken. Ze vertoonden geen tekenen van Alzheimer of dementie. Een andere groep volwassenen met een gemiddelde leeftijd van vijfentwintig voerde dezelfde geheugentaak uit als de oudere volwassenen. In de eerste week ondergingen de oudere volwassenen gedurende vijf opeenvolgende dagen eenmaal per dag transcraniële magnetische stimulatie. In de tweede week ondergingen de oudere volwassenen een nepbehandeling. Onder de nepbehandeling onderwierpen ze zich aan de elektromagnetische spoel maar ontvingen geen significante dosis magnetische energie. De oudere deelnemers wisten niet wanneer ze een echte of een nepbehandeling ontvingen.

Nadien testten de onderzoekers het vermogen van de deelnemer om objecten terug te halen en hun relatie tot elkaar te bepalen. Deze geheugentest werd gestart bij het begin van de studie, één dag nadat de behandeling was voltooid en een week nadat de behandeling was beëindigd. De deelnemers ondergingen magnetische resonantie beeldvorming (MRI) zodat de onderzoekers hun hersenactiviteit gedurende het experiment konden meten. De MRI toonde toename van hersenactiviteit in het gebied dat verantwoordelijk is voor geheugenvorming. De deelnemers herinneren zich hun vermogen met eenendertig procent, slechts één dag na het experiment. Bij het begin van de studie beantwoordden de deelnemers 33 van de 84 vragen correct. Na stimulatie beantwoordden de deelnemers gemiddeld nog tien vragen correct en scoorden ze net als de 25-jarigen.

“Geheugenverbeteringen waren zeer consistent voor deelnemers na het ontvangen van stimulatie, en deelnemers konden herinneringen net zo goed herinneren als de groep jongvolwassenen waarmee ze aan het begin van het onderzoek werden vergeleken, maar de winst was tijdelijk”, aldus Voss. De geheugenverbeteringen duurden echter niet lang. Na een week vervaagde de herinnering terug. Uiteindelijk was er geen verschil in herinnering voor degenen die de magnetische stimulatie of de nepbehandeling ontvingen.

Voss concludeert: “Verstoring en abnormaal functioneren van het hippocampus-corticale netwerk, het gebied van de hersenen dat betrokken is bij geheugenvorming, is in verband gebracht met leeftijdsgerelateerde geheugenafname, dus het is spannend om te zien dat door zich op dit gebied te richten, magnetische stimulatie kan helpen geheugen verbeteren bij oudere volwassenen. Deze resultaten kunnen ons helpen beter te begrijpen hoe dit netwerk geheugen ondersteunt. ”

Transcraniële magnetische stimulatie is momenteel een door de FDA goedgekeurde behandeling voor depressie. Deze behandelingsmethode kan zenuwcellen in de regio van de hersenen die betrokken zijn bij de stemming stimuleren.

Bronnen:

Newswise.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Type bacteriën in mond gekoppeld aan kanker
Next Siliciumrijk mineraalwater is een veilige, effectieve manier om aluminium uit uw lichaam te verwijderen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Verlaag het risico op coronaire hartziekte met de helft met één EENVOUDIGE handeling

Luister naar dit artikel Ondanks het tragische verlies van mensenlevens veroorzaakt door ziekten zoals kanker, COPD, de ziekte van Alzheimer en diabetes, blijft de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten

Onderzoek

De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen

Luister naar dit artikel De meesten van ons worden wakker met een alarm en brengen de rest van de dag door met het luisteren naar allerlei geluiden, die blijkbaar onze

Onderzoek

Vrouwen opgelet: “Mammografie leidt niet tot minder sterfgevallen en verhoogt juist het risico op kanker”

Luister naar dit artikel Al decennialang wordt mammografie toegepast, maar dat heeft niet geleid tot minder sterfgevallen als gevolg van borstkanker. De meeste vrouwen doen er verstandig aan geen mammogram meer