De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen

De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen

Luister naar dit artikel

De meesten van ons worden wakker met een alarm en brengen de rest van de dag door met het luisteren naar allerlei geluiden, die blijkbaar onze gezondheid in gevaar brengen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Er wordt zelfs gezegd dat het woord ‘noise’ afkomstig is van het Latijnse woord misselijkheid of het Latijnse woord noxia, wat zeeziekte, ziekte, pijn, schade of letsel betekent. Aan de andere kant is stilte zeer voordelig.
Er is overal lawaai en volgens de Nationale Veiligheidsraad vinden er elk jaar meer dan 1,6 miljoen rijongevallen plaats als gevolg van afleiding door mobiele telefoons. Talrijke wetenschappers waarschuwen voor het belang van stilte en de negatieve effecten van overmatig lawaai.

De effecten op de gezondheid zijn onderzocht door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van een Europese studie waarbij 340 miljoen mensen in West-Europa betrokken waren.

De resultaten toonden aan dat bewoners jaarlijks ongeveer een miljoen jaar van hun leven verloren als gevolg van lawaai, wat betekent dat een op de drie mensen een jaar van hun leven verliest als gevolg van overmatig lawaai.

Psychological Science publiceerde een studie uit 2011 waarin de effecten van de luchthaven van München op de gezondheid en cognitie van kinderen werden onderzocht. Professor Gary W. Evans van de Cornell University ontdekte dat lawaai jongens belast en de gezondheid schaadt, zelfs als het geen gehoorschade veroorzaakt.
De kinderen die werden blootgesteld aan lawaai ontwikkelden namelijk een stressreactie die hen hielp het lawaai te negeren. Toch negeerden ze ook reguliere prikkels die van vitaal belang waren om op te letten, zoals spraak.

Daarom genieten we van stille omgevingen en voelen we ons gespannen vanwege de luidheid en de drukte van grote steden.

Ruis is gekoppeld aan slaapgebrek, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en tinnitus, evenals verhoogde niveaus van schadelijke hormonen. Aan de andere kant, wanneer mensen hun tijd op een rustige plek doorbrengen, luisteren ze naar de stilte en het gebrek aan afleiding heelt op de een of andere manier het lichaam en de ziel.

Het tijdschrift Heart publiceerde een studie waarin de effecten van stilte, lawaai en muziek op de hersenen werden geëvalueerd. Onderzoekers ontdekten dat de pauzes van twee minuten die willekeurig werden geplaatst tussen de ‘ontspannende muziek’ in de studie, veel meer ontspannend waren voor de hersenen dan de ontspannende muziek zelf.

Hoe langer de stilte, hoe meer voordelen de deelnemers ervaren. Volgens de auteur van de studie, L. Bernardi, waren deze ‘irrelevante’ lege pauzes de belangrijkste aspecten van de studie, omdat de stilte door contrast wordt versterkt.

Maar het goede nieuws is dat onze hersenen na verloop van tijd herstellen van teveel lawaai. De aandachtsherstel theorie beweert dat een omgeving met lagere niveaus van sensorische input het herstel van de eindige cognitieve bronnen van de hersenen stimuleert. Stilte herstelt eigenlijk het verlies als gevolg van overmatig lawaai.
Bovendien kan tijd doorbrengen in stilte ook de hersengroei stimuleren door nieuwe cellen te creëren. Volgens een studie uit 2013, gepubliceerd in het tijdschrift Brain Structure and Function, kunnen ten minste twee uur in stilte nieuwe cellen creëren in de hippocampus-regio, een gebied dat is gekoppeld aan ons vermogen om te leren, dingen te onthouden en zelfs onze emoties.

Bovendien kan een paar minuten per dag in stilte slapen de slaap verbeteren en veel helpen bij slapeloosheid. Een studie uit 2015 in JAMA Internal Medicine toonde aan dat mindfulness-meditatie oudere volwassenen met slaapproblemen hielp bij het behandelen van hun slapeloosheid, vermoeidheid en depressie.

Dit soort bemiddeling vindt plaats in stilte omdat het zich concentreert op ademhaling en tegelijkertijd aandacht vestigt op het huidige moment. Het ontspant het lichaam door de trein van alledaagse gedachten te doorbreken.

Zorg er daarom voor dat u dagelijks minstens een half uur in volledige stilte doorbrengt, zonder lawaai, muziek, mensen en telefoons. Op deze manier zul je je verbinden met je ware Zelf, je zult je loskoppelen van de rest van de wereld en je geest en lichaam kalmeren.

Bronnen:

www.collective-evolution.com
www.thewisdompost.com
www.medicaldaily.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Opwarmende Gember Cayenne zalf - De natuurlijke pijn verlichting
Next 25 Verborgen tekenen dat u nierproblemen heeft. Dit is levensreddend

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Zweer aspirine af: onderzoek zegt dat zelfs “kleine doses” hersenbloedingen kunnen veroorzaken

Luister naar dit artikel Het nemen van aspirine, zelfs in lage doses, kan leiden tot bloedingen in de schedel, volgens een rapport gepubliceerd in JAMA Neurology. Steun Health Bytes: alleen via

Onderzoek

Is E-621 het zelfde als gistextract?

Luister naar dit artikel Is E-621 hetzelfde als gistextract? Op dit moment is gezonde voeding een ware hype waar we heel blij mee zijn. Mensen zien eindelijk in dat zomaar

Onderzoek

Je wasmachine kan medicijnbestendige bacteriën kweken

Luister naar dit artikel Uw energiezuinige wasmachine kan “superieure” antibioticaresistente bacteriën bevatten, waarschuwt een nieuwe studie. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende