Oplichters vervangen Babyvoeding door meel, maken kinderen ziek

Oplichters vervangen Babyvoeding door meel, maken kinderen ziek

Luister naar dit artikel

Baby Adeline was dagenlang ziek. De negen maanden oude baby huilde, braakte en weigerde te drinken uit haar fles. Haar moeder, Medline Roque, was wanhopig op zoek naar een antwoord.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Ze gaf de hele dag over, en gaf veel gas door … Ik wist gewoon dat er iets mis was,” zei ze.

De ziekte leek uit het niets te zijn gekomen. De moeder kon zich niet herinneren wat de oorzaak kon zijn. Toen zag ze de babyvoeding die ze bij Walmart had gekocht. Het zag er niet goed uit, vooral nadat ze het probeerde voor te bereiden voor Adeline.

“Ik keek naar de melk en ik realiseerde me dat iets absoluut raar is, de kleur is anders, de textuur was anders,” zei Roque.
Ze testte het door het drankje een paar minuten te laten staan en het mengsel scheidde zich – wat babyvoeding nooit doet.

“En toen ik de fles in de gootsteen schonk, zag ik hoe het kwam, dat is toen het me raakte,” zei Roque. “Ik zag hoe het klonterde en ik dacht oh mijn god, de buik van mijn dochter is precies hetzelfde of erger.”

Ze vermoedde dat het poeder bloem was. Sindsdien heeft ze Walmart op de hoogte gebracht, die haar en de politie heeft verzekerd dat hun beleid is om geretourneerde artikelen niet in de schappen te plaatsen, maar ze zullen dit voorval nog steeds onderzoeken.

Andere gevallen van kinderen die lijden aan meel babyvoeding

Helaas is dit niet de eerste keer dat zoiets is gebeurd. In feite onderzoekt de politie deze gevallen en ontdekte andere dergelijke geknoeide voeding in de winkelrekken. Het lijkt erop dat mensen dure babyvoeding kopen, de containers vervangen door een soortgelijke stof als meel en het voor geld terugbrengen naar de winkel.

Vorige maand werd een paar in Arizona gearresteerd voor het runnen van een oplichtersring, het kopen en terugbrengen van babyvoeding. Deze oplichting verdiende bijna een half miljoen dollar.

Vorig jaar werd een ander kind ziek door geknoei met de formule. Net als Roque ontdekte de moeder het op tijd. “Het was erg klonterig aan de onderkant, niets ervan was uitgestort”, zei ze. “Toen merkte ik dat de kleur en consistentie anders was.”

Met name één gruwelijk incident vond plaats in 2017, toen een vrouw meerdere babyvoedingcontainers in vier verschillende winkels verving.

De politie was zich niet bewust van deze seriemisdaad totdat een baby ziek werd van een Gerber-formule die was gekocht bij een Fry’s Food and Drug store. Fry heeft de politie geholpen bij het opsporen van andere geknoeide items, en een week later gaven ze de politie een verdachte: een 30-jarige Tucson-vrouw genaamd Jennifer Laplante. Ze had de babyvoeding gewisseld bij een andere Fry’s en twee Walmart-locaties, en mogelijk andere winkels volgens de politie.

Laplante werd beschuldigd van het in gevaar brengen van kinderen en fraude, waaraan ze later schuldig pleitte.

Hoe vreselijk deze gevallen ook zijn, ze vertonen geen tekenen van stoppen.

Een paar dagen geleden kwam een moeder in Alberta, Canada met een soortgelijk verhaal nadat ze een formule van Walmart had gekocht die bloem bleek te zijn. De zoon van Emily Myrehaug was vijf maanden oud en het voorbereiden van zijn formule is routine geworden voor de nieuwe moeder. Ze merkte echter iets vreemds op na het openen van een “nieuwe” container.

“Ik opende het en vond dat een rare kleur,” zei ze. ‘Maar het was midden in de nacht. Dus nam ik mijn andere formule en keek er de volgende dag opnieuw naar. ”

Myrehaug proefde de gebroken babyvoeding en proefde bloem. Ze was meteen blij dat de sufheid van drie uur ‘s nachts haar niet dwong haar instinct te negeren en de bloem aan de baby te voeren.

“Angstaanjagend,” zei ze in een interview. “Ik was er zo door van streek. Ik bedoel, wat als ik het hem had gegeven? Ik zou mezelf nooit vergeven als hij ziek zou worden of … erger. ”

Walmart Canada onderzoekt de kwestie, evenals Similac, het merk van de geknoeide container. De Canadian Food Inspection Agency had het product getest en is van plan binnenkort een openbare update uit te brengen. Sindsdien zijn er nog drie incidenten van geknoeide formules gemeld, door een andere Walmart-vestiging. De politie onderzoekt deze gevallen op kwaadaardige bedoelingen.

“Ik geef niemand de schuld”, zei Myrehaug. “Ik wil gewoon andere ouders bewust maken. Controleer altijd, kijk altijd. Zorg ervoor dat de zegels in tact zijn.

“Nu, voordat ik zelfs de winkel verlaat, maak ik hem open en kijk ik.”

Een bericht voor ouders

Het gaat nu goed met Adeline, maar haar moeder deelt net als Myrehaug haar verhaal om andere ouders te waarschuwen voor geknoeide producten.

“Het gebeurt en het klopt niet,” zei Rogue. “Gisteren was ze een compleet andere baby.”

Zorg er bij het kopen van formule voor dat alles is verzegeld en niet is beschadigd of geopend. Als de formule scheidt wanneer deze wordt gemengd met water, is dit een teken dat het iets anders kan zijn. Als ouders producten vinden met een verbroken zegel, waarschuw dan de winkel of het bedrijf zo snel mogelijk.

Bronnen:

  1. Savannah Levins. Her 9-month-old refused to take her bottle. That’s when she found out her ‘formula’ was fake. https://www.wbir.com/article/news/her-9-month-old-refused-to-take-her-bottle-thats-when-she-found-out-her-formula-was-fake/275-22dac194-3362-478f-bfd9-afcf4f405d1e Aug 13, 2019
  2. Jesse Ferreras. Woman allegedly replaced baby formula with flour. Then a baby got sick: police https://globalnews.ca/news/3448676/jennifer-laplante-infant-formula-flour/ May 12, 2017
  3. Sarolta Saskiw. ‘Terrifying’: Mother claims baby formula she bought was flour https://toronto.citynews.ca/video/2019/08/14/terrifying-mother-claims-baby-formula-she-bought-was-flour/ August 14, 2019[4] Sarolta Saskiw https://toronto.citynews.ca/video/2019/08/15/police-investigating-baby-formula-that-was-potentially-tampered-with-at-edmonton-walmart/ August 15, 2019

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De kracht van elektromagnetische energie op borstkankercellen
Next Schermafhankelijkheidsstoornis is echt en het beschadigt de hersenen van uw kind

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Snuif aarde en voel je vrolijk!

Luister naar dit artikel Een microbe die voorkomt in de aarde (compost) kan fungeren als een opbeurend middel zodra het in het menselijk lichaam komt. Van Mycobacterium vaccae, een bacteriesoort

Onderzoek

Dit veelgebruikte voedseladditief schaadt darmgezondheid, en zou ziekte kunnen veroorzaken

Luister naar dit artikel Een levensmiddelenadditief dat wordt aangetroffen in meer dan 900 voedingsmiddelen, zoals kauwgom en mayonaise, heeft invloed op de darmmicrobiota die ziekten kan veroorzaken. Steun Health Bytes: alleen

Overig

Student at zo gezond dat hij langzaam verhongerde

Luister naar dit artikel Zo gezond willen eten dat je maar blijft afvallen, het overkomt steeds meer mensen en er is een naam voor: orthorexia nervosa. Net als bij anorexia