Snuif aarde en voel je vrolijk!

Snuif aarde en voel je vrolijk!

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een microbe die voorkomt in de aarde (compost) kan fungeren als een opbeurend middel zodra het in het menselijk lichaam komt.
Van Mycobacterium vaccae, een bacteriesoort in de grond, is gebleken dat het de aanmaak van serotonine stimuleert, een neurotransmitter die de stemming verbeterd en angsten verminderd. Het kan het menselijk lichaam binnenkomen simpelweg door in de buurt van aarde te zijn en de lucht in te ademen, bijvoorbeeld bij het tuinieren.
Ontdekking
De ontdekking van de effecten van M. vaccae gebeurde min of meer per ongeluk. Een oncoloog in het Royal Marsden Hospital in Londen gebruikte de bacterie om een serum voor long-kanker patiënten te ontwikkelen, in de hoop om hiermee hun klachten te kunnen bestrijden. Ze ontdekte dat de patiënten zich gelukkiger begonnen te voelen en minder pijn ervoeren dan patiënten die niet werden behandeld met het serum.
Antidepressiva
Doctor Lowry van de Universiteit van Bristol onderzocht dit verder door muizen te injecteren met M. vaccae en deze in stressvolle situaties te plaatsen. De geïnjecteerde muizen ondergingen zonder problemen de stresstest terwijl de andere muizen angstig gedrag vertoonden. Een vervolg onderzoek aan het Sage College in Troy, New York bevestigde dat ook het toedienen van de bacterie in voedsel leidden tot betere prestaties in muizen. De muizen navigeerden een moeilijk doolhof sneller en met minder stresssymptomen.
Dr. Lowry: “De bacterie had exact hetzelfde effect als antidepressiva”.
Allemaal aarde snuiven?
Alleen al het inhaleren van M. vaccae lijkt ook mensen tot een vrolijkere gemoedstoestand te leiden, maar een dosis krijg je al bij het lopen in een bos, tijdens het tuinieren, of door het opeten van de microbe via zelf gekweekte groenten in de achertuin. Het wordt in diverse artikels geprezen als een goede bestrijding van depressie, maar je wordt niet high van het snuiven van aarde. De opbeurende effecten zijn weliswaar bewezen, maar minder sterk aanwezig in vergelijking met andere stoffen.
Desondanks, een goed excuus om eindelijk iets aan je tuin te gaan doen of een lange wandeling in de natuur te maken!
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Geweldige Zelfgemaakte Remedy Tegen pijnlijke gewrichten, knieën, ellebogen, Schouders - Helpt na de eerste toepassing
Next Bent u zich bewust Hoe belangrijk het is om u voeten te masseren voor het slapen gaan?

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Tips om beter te slapen: wat is de optimale slaaphouding?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Verzadigde vetten veroorzaken géén hartziektes. Deze drie topcardiologen onthullen de waarheid

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Dit is het aantal keer dat je moet plassen om gezond te blijven!!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat