Citroensap en knoflook hebben een aanzienlijke invloed op het cholesterol- en bloeddrukniveau

Citroensap en knoflook hebben een aanzienlijke invloed op het cholesterol- en bloeddrukniveau

Luister naar dit artikel

Hoewel de farmaceutische industrie de validiteit van natuurlijke remedies publiekelijk ondermijnd, blijft eerlijk (wetenschappelijk) onderzoek aantonen dat de inname van bepaalde voedingsmiddelen aanzienlijke gezondheidsvoordelen biedt. Bijvoorbeeld, de gezondheidsvoordelen van citroensap en knoflook – bevestigd door recente studies – kunnen niet worden genegeerd.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Uit een onderzoek bleek zelfs dat het nemen van een eenvoudige combinatie van citroensap en knoflook kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen en de bloeddrukwaarden te verbeteren. Het International Journal of Preventive Medicine publiceerde een studie van onderzoekers van de Isfahan University of Medical Sciences. Deze bevindingen herinneren de wereld eraan dat wenden tot voedsel zoals medicijnen werkt – zelfs als deze interesse in voedselgebaseerde logica een bedreiging vormt voor de farmaceutische industrie van triljoenen dollars.

Knoflook en citroensap verlagen het cholesterol- en bloeddrukniveau

De studie werd gedurende acht weken uitgevoerd en er waren 112 mensen betrokken bij wie de diagnose matige hyperlipidemie was gesteld – een aandoening waarbij individuen hoge niveaus van triglyceriden, cholesterol en andere lipiden hebben. Maar hier is de grote verrassing: de groep met de beste resultaten nam dagelijks slechts 20 g knoflook, plus 1 eetlepel citroensap. (is dat niet geweldig ?!)

Gewoonlijk wordt cholesterol vaak beschouwd als een risicofactor voor hartziekten. Maar we weten nu dat – wat de westerse geneeskunde als ‘hoog’ beschouwt – cholesterol (of triglyceriden) niet de primaire oorzaak is van hartaandoeningen.

In feite zijn hart- en vaatziekten een direct gevolg van voedingstekorten – zoals lage niveaus van vitamine C – die het voor vrije radicalen gemakkelijker maken om de slagaders te beschadigen. Als gevolg van deze schade wordt plaque gevormd om dingen te ‘repareren’. Maar we weten allemaal: te veel plaque is slecht voor onze gezondheid.

Simpel gezegd, statines zijn niet het antwoord. We moeten er alles aan doen om ons cardiovasculaire systeem tegen schade te beschermen door milieutoxines te vermijden en onze inname van antioxidanten te verhogen.

De resultaten van deze gerandomiseerde klinische gecontroleerde studie toonden aan dat de groep deelnemers die knoflook- en citroensap kreeg, een significante vermindering van het totale cholesterol zag. Het resulteerde ook in bloeddrukverbeteringen en een verlaagde body mass index, extra voordelen van de combinatie van citroensap en knoflook.

De waarheid wordt verteld: “Laat voedsel uw medicijn zijn”

Ondanks de pogingen van de farmaceutische industrie om informatie over voedsel als medicijn te onderdrukken, heeft de wetenschap duidelijk bewezen dat groenten en fruit essentiële micronutriënten bevatten. Hoewel dit specifieke onderzoek enkele voordelen van citroenen en knoflook heeft aangetoond, zijn andere waardevolle bronnen van micronutriënten gember, rode biet, uien en olijven.

Snelle herinnering: kies altijd biologische variëteiten van elk voedingsmiddel – om uw blootstelling aan giftige chemicaliën die in de conventionele landbouw worden gebruikt te minimaliseren.

Met een wereldwijde geneesmiddelenverkoop van meer dan een biljoen dollar per jaar, is het duidelijk dat grote farmaceutische bedrijven er belang bij hebben ervoor te zorgen dat de therapeutische en preventieve eigenschappen van natuurlijke voedingsmiddelen worden bespot en verdisconteerd.

Helaas betekent dit dat mensen over de hele wereld zich grotendeels niet bewust zijn dat het consumeren van minder groenten en fruit resulteert in een lagere inname van micronutriënten. Dit resulteert uiteraard in een slechtere gezondheid, een grotere afhankelijkheid van medicijnen en een onnatuurlijk kortere levensduur.

Deze recente studie – die de significante invloed van citroensap en knoflook op cholesterol en bloeddruk laat zien – herinnert ons eraan dat we grote farmaceutische bedrijven niet in staat kunnen stellen om ons in het duister te houden over de voordelen van voedsel als medicijn. De plaatselijke drogisterij heeft niet de sleutels tot een betere gezondheid, maar wat je op je bord legt en in je lichaam stopt, doet dat wel.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Johnson & Johnson bleken willens en wetens asbest in hun babypoeder te hebben toegelaten
Next De kracht van elektromagnetische energie op borstkankercellen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Horror studie maakt [weer] duidelijk dat …Big Farma vrij spel heeft met hun giftige medicijnen

Luister naar dit artikel Wat zouden dokters kunnen leren van het logistieke proces bij Louwman en Parqui? Wat zouden gewone mensen kunnen leren van de alledaagse nieuwsberichten. Zouden ze dan

Natuurlijk

13 manieren om diabetes te voorkomen

Luister naar dit artikel Diabetes is een chronische ziekte die miljoenen mensen wereldwijd treft. Onbehandelde gevallen kunnen blindheid, nierfalen, hartziektes en andere ernstige aandoeningen veroorzaken. Voordat diabetes (door sommigen ook

Onderzoek

ONTKRACHT: COVID-infectie NIET gekoppeld aan verhoogd risico op myocarditis bij gevacineerden

Luister naar dit artikel De ontkenning en gaslighting waren sterk van de reguliere media, overheidsfunctionarissen en Big Pharma toen het bewijs van hartproblemen veroorzaakt door COVID-injecties zich voor het eerst