Johnson & Johnson bleken willens en wetens asbest in hun babypoeder te hebben toegelaten

Johnson & Johnson bleken willens en wetens asbest in hun babypoeder te hebben toegelaten

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

We beginnen te beseffen dat het de regel lijkt te zijn, en niet de uitzondering, dat grote westerse bedrijven winst boven menselijke gezondheidsoverwegingen stellen. De enige keer dat ze enige aandacht lijken te schenken aan de gezondheidsproblemen van de mens, is wanneer hun voorspellingen van mogelijke rechtszaken langs de weg waarschijnlijk de kostenmaatregelen zullen overschrijden die nodig zijn om de veiligheid van hun product te waarborgen.

Johnson & Johnson is slechts een van de vele lijn van daders van bedrijven die geloofden dat het verbergen van en liegen over bekende gezondheidsproblemen zakelijker zou zijn dan de tijd en middelen nemen om die gezondheidsproblemen in hun producten daadwerkelijk aan te pakken.

Verontreinigd babypoeder: de hoogte van vernedering

Men zou denken, ongeacht het besef dat de bottom line een prioriteit is voor de meeste particuliere bedrijven, dat de gezondheid en veiligheid van een zogende moeder en haar pasgeboren kind heilig zou zijn voor elke industrie. De realiteit is dat dit simpelweg niet het geval is, hoewel J&J dit probleem vanaf het begin had kunnen verminderen.

Bedrijven die talk ontginnen, moeten extra maatregelen nemen om de afwezigheid van asbest in hun talk te garanderen. In plaats daarvan zou J&J veel moeite hebben gedaan om het te vervalsen.

Het bedrijf was niet alleen op de hoogte van de asbestvervuiling, suggereert bewijs, maar J&J kon zijn klanten ook niet waarschuwen voor het verband tussen babypoeder en kanker of zijn talk vervangen door een veiliger alternatief. Als gevolg hiervan garandeerde J&J de blootstelling van zijn klanten aan asbest.

En ongeacht hun grootte of aantal, asbestvezels zijn dodelijk bij elke capaciteit. Zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) herhaaldelijk heeft benadrukt, is er geen veilig niveau van blootstelling. (bron)

De getuigenis van wetenschapper James Webber

De besmetting van Baby poeder met asbest (een mineraal dat van nature in de buurt van talk voorkomt) is al lang het onderwerp van rechtszaken. Maar pas in de afgelopen jaren is er bewijs begonnen om de verdediging van J&J te ontrafelen – dat het bedrijf geen idee had – en zijn succes in toekomstige rechtszaken bedreigde.

In maart heeft een Californische jury $ 29 miljoen toegekend aan Terry Leavitt, een vrouw die zei dat asbest in producten op basis van talkpoeder van Johnson & Johnson haar terminale mesothelioom veroorzaakte. Milieuwetenschapper James Webber getuigde in haar spraakmakende proces in Californië en maakte deze observaties:

Tijdens enkele uren op de stand legde Webber uit hoe hij tests uitvoerde die ‘duidelijk’ bewijs van asbestverontreiniging lieten zien in de mijnen waaruit J&J talk haalde.

“De testen die ik heb gezien laten zien dat het minstens al in 1971 en tot het einde van de jaren negentig aanwezig was,” zei Webber, die een asbestlaboratorium in de staat New York runde.

Ondanks het publiekelijk ontkennen, had J&J deze besmetting in interne memo’s waargenomen. De aantekeningen wezen de hoeveelheid asbest in de talk af als ‘maar een spoor’, beweerde Webber. Maar dat was slechts een optimistische interpretatie van oppervlakkige testen, zei hij: de tests gebruikten methoden die te zwak waren om microscopische asbestvezels te detecteren. Webber stond erop dat de werkelijke testresultaten onthulden dat er miljoenen asbestvezels per gram talk konden zijn.

En J & J’s onjuiste rapporten waren naar verluidt slechts het topje van de ijsberg. Webber zei in sommige gevallen dat foto’s die bij J & J’s rapporten waren gevoegd, onthulden dat “ze het hadden gezien en niet hadden gemeld.” (Bron)

En het wordt erger

Het vonnis van $ 29 miljoen, in het California Superior Court in Oakland, was de laatste nederlaag voor het zorgconglomeraat dat geconfronteerd werd met meer dan 13.000 talkgerelateerde rechtszaken in het hele land. En het kan zelfs nog erger worden voor J&J, volgens ZeroHedge:

Johnson & Johnson aandelen dalen met meer dan 5% nadat Bloomberg meldt dat, volgens mensen met kennis van de zaak, het Amerikaanse ministerie van Justitie een strafrechtelijk onderzoek nastreeft naar de vraag of Johnson & Johnson tegen het publiek loog over de mogelijke kankerrisico’s van talkpoeder …

Nu onderzoekt een grote jury in Washington documenten met betrekking tot wat bedrijfsfunctionarissen wisten over kankerverwekkende stoffen in hun producten, zeiden de mensen.

Het lijkt erop dat bedrijven al lang bereid zijn om het berekende risico van afkortingen en weigeringen te nemen in plaats van ervoor te zorgen dat hun producten veilig zijn voor openbaar gebruik. Mijn vermoeden is dat een deel van ons collectieve bewustwordingsproces zal resulteren in een nieuw bedrijfsparadigma waarin de gezondheid en veiligheid van de mens voorop staan.

Bronnen:

Collective Evolution


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Nieuwe studie onthult hoe ADHD-medicijnen "de structuur van de hersenen van kinderen veranderen"
Next Citroensap en knoflook hebben een aanzienlijke invloed op het cholesterol- en bloeddrukniveau

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Nigeriaanse rechtbank: Frisdranken van Coca-Cola zijn ‘giftig’

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Deze symptomen kunnen beginnende tekenen van leverkanker zijn… Belangrijk om te lezen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Vrouwen met dikke billen zijn gezonder

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat