Kokosolie toevoegen aan je keto-dieet kan Alzheimer voorkomen en behandelen

Kokosolie toevoegen aan je keto-dieet kan Alzheimer voorkomen en behandelen

Luister naar dit artikel

Een recent overzicht van voedingsinterventies gericht op het voorkomen en behandelen van de ziekte van Alzheimer suggereert dat het ketogene dieet een veelbelovende voedingsbenadering is, en in de voorhoede van deze recente bevinding is kokosolie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoekers van de Universiteit van Canterbury in Nieuw-Zeeland onderzochten bestaande studies over de preventie en omkering van Alzheimer, inclusief in vitro-studies en dier- of mensstudies. In hun recensie, die verscheen in het tijdschrift Nutrition, uitten de onderzoekers hun bezorgdheid over het feit dat farmaceutische benaderingen er niet in slagen om het begin van de ziekte van Alzheimer keer op keer te voorkomen. Dit heeft hen ertoe gebracht hun aandacht te richten op voedingsinterventies.

Onderzoekers benadrukken een meer fundamentele onderliggende oorzaak van het begin van de ziekte van Alzheimer

De Canterbury-onderzoekers beoordeelden 33 studies die gericht waren op voedingsbenaderingen voor de ziekte van Alzheimer (AD). Niet allemaal betrokken bij het ketodieet (KD); sommige waren variaties op koolhydraatarme diëten, zoals het Atkins-dieet.

De onderzoekers onderzochten gemeenschappelijke aspecten die in de 33 onderzoeken naar voren kwamen om de mechanica van AD verder te begrijpen. In plaats van de algemeen aanvaarde oorzaken van de ziekte, namelijk amyloïde-bèta-plaques en neurofibrillaire klitten, ontdekten de onderzoekers een meer fundamentele onderliggende oorzaak: lage niveaus van cholesterol in de hersenen.

Ongeacht de vastgestelde oorzaken, nu begrijpen experts de functies van AD voldoende om voedingsbenaderingen aan te bevelen voor de preventie en omkering ervan. Hoewel deze amyloïde-bèta-plaques in overweging nemen, zijn amyloïde plaques ook gezien in de hersenen van mensen met een normaal geheugen en redeneervermogen, daarom wordt het als een zwakke factor bij het begin van AD beschouwd.

De onderzoekers vermoedden dat een verminderd lipidetransport naar de hersenen leidt tot onvoldoende cholesterol, wat de voortgang van AD naar de late stadia zou kunnen verklaren. Ze geloven ook dat glycatie van het apolipoproteïne E (ApoE) -eiwit de hoofdoorzaak hiervan is.

Glycatie is het resultaat van de niet-gereguleerde binding van eiwitten, aminozuren of vetten aan suikermoleculen. Dit leidt tot het verharden van weefsels, zoals de slagaders. Aan de andere kant is ApoE een belangrijke cholesteroldrager die lipidetransport en letselherstel in de hersenen ondersteunt. ApoE polymorfe allelen zijn de belangrijkste genetische determinanten van het AD-risico. Glycatie van het ApoE-eiwit kan het transport van belangrijke lipiden, waaronder cholesterol, naar de hersenen beïnvloeden.

Tegenwoordig krijgt een op de vijf Amerikanen ouder dan 55 jaar statines voorgeschreven. Van deze geneesmiddelen is bekend dat ze het cholesterolgehalte verlagen. De onderzoekers geloven dat dit bijdraagt aan de uitputting van cholesterol en het ontstaan van AD.

Het één-tweetje van het keto-dieet tegen het begin van de ziekte van Alzheimer

Sommige van de onderzoeken die de Canterbury-onderzoekers hebben geanalyseerd, benadrukten de effecten van middellange keten triglyceriden (MCT’s), die overvloedig voorkomen in kokosolie. MCT’s kunnen een energiebron genaamd ketonlichamen (KB) leveren aan een brein met een gestoorde glucosestofwisseling veroorzaakt door insulineresistentie. Een verminderd glucosemetabolisme kan een van de eerste tekenen van AD zijn. Studies hebben aangetoond dat jonge volwassenen met metabole tekorten een hoog genetisch risico op AD hebben. Deze tekorten kunnen tientallen jaren vóór het begin van AD worden ontdekt.

De onderzoekers zeiden dat verder bewijs wijst op neurometabolische problemen als een potentiële onderliggende oorzaak van zowel de plaques en klitten als de ultieme progressie van AD. Deze metabole problemen kunnen worden aangepakt door voedingsinterventies zoals KD. De onderzoekers zeiden ook dat KD zich op deze metabole problemen kan richten en tegelijkertijd beschermt tegen de amyloïde-bèta-plaques geassocieerd met AD.

KB’s, die worden geproduceerd door mensen met KD, kunnen een aanvullende energievoorziening voor de hersenen bieden en de mitochondriale efficiëntie en cognitieve functie verhogen. De opname van hersenketon is niet aangetast bij AD, in tegenstelling tot de opname van glucose, waardoor het een uitvoerbare alternatieve energieprecursor is.

Dit aanvullende hersenmetabolisme is het eerste mechanisme waarmee wordt aangenomen dat KD AD behandelt en voorkomt. De onderzoekers zeiden dat het produceren van ketonen uit MCT’s, zoals die in kokosolie, een allround energiebron creëert die de gezondheid van de hersenen ondersteunt.

Hoewel verdere voedingsactiviteit nodig is om de gezondheid van de hersenen volledig te herstellen, zeiden de onderzoekers dat de belangrijkste voedingsbenadering zou moeten zijn het verminderen of beperken van koolhydraten en het verhogen van de vetconsumptie. Dit betekent het vermijden van sterk bewerkte granen, toegevoegde suikers en high fructose corn syrup (HFCS) en het verminderen van de inname van koolhydraten.

Van koolhydraatrijke diëten is vastgesteld dat ze de productie van lipoproteïnen in de lever remmen, die vervolgens neuronen van deze essentiële biochemicaliën uithongeren. Lipoproteïnen transporteren ook cholesterol naar de delen van het lichaam die het nodig hebben, inclusief de hersenen.

Omdat de meeste chronische ziekten voortkomen uit een overmatige inname van geraffineerde koolhydraten – waarvan er veel te vinden zijn in het standaard Amerikaanse dieet – geloven de onderzoekers dat KD een veilige dieetoplossing kan zijn voor het behandelen en voorkomen van AD. Kokosolie opnemen in een vetarm, koolhydraatarm ketogeen dieet kan op de lange termijn de hersenen ten goede komen.

Bronnen:

HealthImpactNews.com

ScienceDirect.com 1

ScienceDirect.com 2

NCBI.NLM.NIH.gov

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nieuwe theorie over de oorzaak van de ziekte van Alzheimer
Next 6 krachtige gezondheidsvoordelen van wei-eiwit

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Heeft uw geboortemaand een invloed op de kans op ziekte?

Luister naar dit artikel Uit een studie van de universiteit van Columbia blijkt dat het risico dat u loopt op tal van ziektes zoals astma, een hartziekte of ADHD sterk

Natuurlijk

Brandnetel is nog veel meer goed dan alleen een brandend gevoel geven. Dit zijn de gezondheidsvoordelen ervan!

Luister naar dit artikel Brandnetels, of urtica dioica: je houdt ervan of je houdt er niet van. Toch is deze plant, die een brandend gevoel op de huid veroorzaakt, rijk

Onderzoek

Weer een ander medicijn dat gevaarlijker is dan de aandoening dat het behandelt: Bloedverdunnende medicijnen verhogen het risico op interne bloedingen en meer…

Luister naar dit artikel Het gebruik van antitrombotische of bloedverdunnende medicijnen bleek het risico op hematurie of de aanwezigheid van bloed in de urine en andere gerelateerde complicaties te verhogen.