6 krachtige gezondheidsvoordelen van wei-eiwit

6 krachtige gezondheidsvoordelen van wei-eiwit

Luister naar dit artikel

Wei is een voedingsstofrijk bijproduct van het kaasproductieproces. En, hoewel veel mensen in de war raken, heeft pure wei-eiwit GEEN caseïne – wat in verband is gebracht met allergieën. Alom bekend om zijn spieropbouwend vermogen, gaan de gezondheidsvoordelen van wei-eiwit veel verder dan een verhoogde spierkracht.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Uit een aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt zelfs duidelijk dat wei-eiwitconsumptie goed is voor de nieren, darmen en lever – omdat het helpt het lichaam gemakkelijk te voeden en te helpen bij de verwijdering van ongewenste afvalproducten. Onderzoekers hebben ontdekt dat wei helpt bij het verlagen van hoge bloeddruk, beschermt tegen de groei van kankercellen en vermindert de risico’s van ontstekingsgerelateerde ziekten.

Voordelen van wei-eiwit zijn onder meer spijsvertering en cardiovasculaire ondersteuning

1. Verlaag de bloeddruk tot gezonde niveaus

Uit een studie van de Washington State University uit 2010 bleek dat wei-eiwit de hoge bloeddruk aanzienlijk verlaagt. Studieleider Susan Fluegel prees de afwezigheid van negatieve wei-eiwitten en betaalbare kosten.

Bovendien hebben andere onderzoeken aangetoond dat bloeddrukverlagingen zoals die van Fluegel het risico op hartaandoeningen kunnen verminderen en bijdragen aan een vermindering van 35 tot 40% van fatale beroertes. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) lijden ongeveer 75 miljoen Amerikanen aan hypertensie – maar in werkelijkheid kunnen eenvoudige veranderingen in het dieet deze dreiging voor altijd elimineren.

2. Verbeter het cardiovasculaire systeem

Wetenschappers suggereren dat wei-eiwit net als bloeddrukverlagende medicijnen, zoals ACE-remmers, werkt door het angiotensine-converting enzyme (ACE) te remmen. Maar, aan de positieve kant, zal het consumeren van wei-eiwit geen negatieve bijwerkingen veroorzaken, zoals farmaceutische medicijnen.

Van andere eiwitten in wei is aangetoond dat ze de kleverigheid van bloedplaatjes en het risico op trombose verminderen – wat zowel een hartaanval als een beroerte kan veroorzaken. Bovendien hebben onderzoekers ontdekt dat het consumeren van wei-eiwit zal helpen om overtollige niveaus van LDL-cholesterol te verlagen, HDL-cholesterol te verhogen en triglyceriden te verlagen – wat allemaal goed is voor je cardiovasculaire profiel.

3. Bescherm uzelf tegen prostaatkanker

Een onderzoek uit 2003, uitgevoerd door voedselwetenschappers van de Ohio State University, ontdekte dat menselijke prostaatcellen die werden behandeld met wei-eiwit leidden tot 64 procent hogere niveaus van glutathion, een antioxidant waarvan bekend is dat het kankerverwekkende vrije radicalen onderdrukt. En natuurlijk, hoe hoger je antioxidantspiegel – in het lichaam – hoe lager je risico op ontstekingen en ziekten.

Vergeet niet dat wanneer u wei-eiwitshakes of smoothies consumeert, u geïsoleerde caseïne kunt vermijden – een kankerverwekkend eiwit dat in conventionele zuivelproducten wordt aangetroffen.

4. Herbouw en verbeter uw spijsverteringsstelsel

Gebrek aan spijsverteringsenzymen en probiotica, heeft het standaard Amerikaanse dieet (“SAD”) geleid tot een enorme stijging van het prikkelbare darm syndroom, colitis ulcerosa, coeliakie, diarree en constipatie. Samen met natuurlijk gefermenteerde voedingsmiddelen remt de consumptie van wei-eiwit schadelijke darmbacteriën, terwijl het nuttige bacteriën ondersteunt, de spijsvertering reguleert en een opgeblazen gevoel en winderigheid vermindert.

Het melkzuur in wei helpt de optimale darmfunctie te stimuleren. Hoewel voedingsvezels dit “mechanisch” helpen, ondersteunt wei-eiwit de spijsvertering en verdrijving op chemisch niveau.

5. Verbeter de gezondheid van de blaas

Wei-eiwit stimuleert het plassen en de afgifte van afvalstoffen en gifstoffen, vooral als een persoon water heeft vastgehouden. Dit reinigende effect helpt bij het genezen en het voorkomen van blaasontstekingen.

Volgens de meest recente gegevens staat urineblaaskanker op de tiende plaats in de wereldwijde incidentie van kanker. Het is de vierde meest voorkomende maligniteit bij mannen en veel minder bij vrouwen. Natuurlijk, om uw risico op kanker te verminderen, kan een plantaardig dieet met wei-eiwit (toegevoegd) uw lichaam helpen om schadelijke afvalproducten te elimineren die de groei van kankercellen bevorderen.

6. Wei is een natuurlijk diureticum en ondersteunt een gezonde nierfunctie

Overmatig zout kan ervoor zorgen dat lichaamsweefsels vloeistoffen vasthouden – vooral als het de gedenatureerde, bewerkte vorm is.

Dit overtollige water kan leiden tot oedemen in de benen, enkels, handen, vingers, oogleden en zelfs de organen. Wei-eiwit is rijk aan kalium, een van de natuurlijke vijanden van zout.

Het kan helpen overtollig zout en water uit het lichaam te verdrijven zonder een minerale onbalans te veroorzaken (zoals veel chemische diuretica doen).

Bovendien zijn de nieren van cruciaal belang bij het elimineren van de metabolische residuen van het lichaam, het filteren van het bloed en het elimineren van afval via de urine. Zonder dit proces kunnen problemen zoals jicht optreden, die zich manifesteren als acute artritis en pijn in de grote teen.

Artrose, reuma, eczeem en nierproblemen kunnen ook voorkomen door te veel ureum en ander afval in het lichaam. Wei helpt om te transporteren en te verdrijven.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kokosolie toevoegen aan je keto-dieet kan Alzheimer voorkomen en behandelen
Next Avocado zaden bevatten verbindingen die ontstekingen verminderen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Kijken: Stervende tiener herstelt nadat zijn moeder hem cannabis geeft

Luister naar dit artikel Wetenschappers pleiten voor onderzoek naar de effecten van cannabis op kankercellen nu blijkt dat een Britse jongen die de drug van zijn moeder kreeg de ziekte heeft

Onderzoek

Honing vermindert het risico op hartaandoeningen

Luister naar dit artikel Ben je een zoetekauw en kan je niet zonder? Ontspan! De natuur heeft gezorgd voor een gezonde manier om je verlangen naar suiker te stillen. Zet

Natuurlijk

Natuurlijke plantenstof in druiven beschermt de gezondheid van de hersenen, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel In de afgelopen decennia heeft resveratrol, een polyfenol dat wordt aangetroffen in druiven en bessen, veel “buzz” gegenereerd, met tal van – en goed gepubliceerde –