Slapen met deze planten in je kamer kan je gelukkiger maken!

Slapen met deze planten in je kamer kan je gelukkiger maken!

Luister naar dit artikel

Het is een bekend feit dat planten een essentieel onderdeel zijn van onze overleving, door ons te voorzien van vezels, voedsel, medicijnen en bouwmaterialen. Bovendien zijn ze in staat om koolstofdioxide te absorberen en om te zetten in zuurstof.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoeken die nog niet zo lang geleden zijn gedaan, tonen aan dat kamerplanten direct van invloed kunnen zijn op de algehele stemming en het emotionele welzijn. Als we er rekening mee houden dat steeds meer mensen tegenwoordig een sedentaire levensstijl hebben, lijkt het een goed idee meer planten in binnenruimtes te introduceren.

Geld groeit niet aan bomen, maar geluk misschien wel

Er zijn veel redenen waarom planten onze stemming kunnen stimuleren, het meest natuurlijke is dat ze er mooier uitzien dan behang of tapijt. Volgens één onderzoek is er een interessant verband tussen de zorg die nodig is om een plant gezond te houden en de positieve effecten die het had op de verzorger. Namelijk, mensen die langere tijd in de aanwezigheid van planten doorbrengen hebben veel betere relaties met anderen dan degenen die dat niet doen. Ze hebben de neiging om meer empathisch, vriendelijk en waarschijnlijk meer verfijnde sociale relaties te hebben.

Een andere studie heeft aangetoond dat kamerplanten geluksniveaus verhogen, zodat het houden van hen in huis de mogelijkheid heeft om stress te verminderen. Met andere woorden, de kans op stressgerelateerde stoornissen zoals depressie is aanzienlijk verminderd.

4 planten om in je huis te hebben om je gelukkiger te maken

FD17331WH_91. Vioolbladplant (Ficus lyrata)
Deze plant is een van de meest aantrekkelijke en meest fotogenieke planten die er zijn! Bovendien is het geweldig voor het verbeteren van de luchtkwaliteit door het te reinigen met allergenen en een hoog niveau van heldere zuurstof te bieden.

Als een toegevoegde bonus vereist de Vioolbladplant (Ficus lyrata) geen specifieke voorwaarden; het kost veel indirect zonlicht. Het is echter ook schadelijk om het in een donkere hoek te plaatsen.

 

lepelplant-large2. Lepelplant (Spathiphyllum)
Het produceert verbazingwekkende bloemen, en het is geclassificeerd op de top van NASA’s lijst van overal do-gooder greens. Lepelplantem zijn geweldig in het ontgiften van de lucht van ammoniak, benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde. Het is een van de gemakkelijkste planten om te groeien, houd het elke 6 weken bewaterd en bemest.

 

 

philodendron-selloum-potted-plant__0540812_PE653235_S43. Philodendron
Philodendrons staan bekend om hun esthetische en mooie bladeren, waardoor ze een prachtig stukje groen zijn voor elke kamer. Net als Lepelplanten zijn ze ook geweldig in het absorberen van hoge niveaus van formaldehyde uit de lucht. Ze hebben indirect zonlicht, een warme plek en regelmatig water nodig.

 

 

8717263112549_04. Graslelie (Chlorophytum comosum)
Graslelie is ongetwijfeld een van de meest populaire indoor planten! Het ziet er niet alleen geweldig uit, het is ook heel gemakkelijk om te groeien. Het is geweldig in het absorberen van allergenen en schimmels uit de lucht en kan daarom worden geplaatst in vochtgevoelige omgevingen, zoals wasserijen en badkamers.

 

 

Tip:
Neem om de paar weken de kamerplanten naar buiten in een schaduwrijke positie, zoals een boom in de tuin. Laat ze een paar uur staan om natuurlijk zonlicht en wat frisse lucht te absorberen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kankermoordenaar: Drink dit sap elke dag op een lege maag
Next 5 Redenen waarom kokosnoten het geneesmiddel voor alle ziekten worden genoemd

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Ouderen krijgen boete als ze te vaak vallen

Luister naar dit artikel Zorginstellingen laten ouderen soms tientallen euro’s extra betalen als ze vaker dan drie keer per jaar na een val de alarmknop indrukken. Dat schrijft het AD.

Natuurlijk

6 redenen waarom een goede nachtrust belangrijk is

Luister naar dit artikel Nachtrust is van onschatbare waarde voor je doen en laten de volgende dag. Wij vertellen je waarom en geven je tips om lekker door te slapen!

Overig

Spray deze olie en je zult nooit meer schimmel zien!

Luister naar dit artikel Schimmels in het huis zijn uiterst onaangenaam en gevaarlijk, omdat het de gezondheid op vele manieren in gevaar brengt. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of