Onmiskenbaar wereldwijd probleem: lage vitamine D-waarden verhogen het risico op ziekte en voortijdige sterfte, bevestigen meerdere onderzoeken

Onmiskenbaar wereldwijd probleem: lage vitamine D-waarden verhogen het risico op ziekte en voortijdige sterfte, bevestigen meerdere onderzoeken

Luister naar dit artikel

Het bewijs is overweldigend, maar wordt door de westerse geneeskunde zelden goed aangepakt. Onderzoekers hebben (al jaren!) Gewaarschuwd dat lage vitamine D-waarden uw risico op voortijdige sterfte door welke oorzaak dan ook aanzienlijk verhogen, vooral als uw bloedwaarden lager zijn dan 30 mg / nl.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bijvoorbeeld, een 13-jarige prospectieve studie uitgevoerd door het American Journal of Clinical Nutrition bevestigt dat voortijdige sterfte door hart- en vaatziekten, kankers, fracturen en aandoeningen van de luchtwegen verband houden met chronisch lage niveaus van vitamine D. Wat deze studie opmerkelijk maakt, was dat het zich concentreerde bij het observeren van de gerelateerde epigenetische variabelen die deze gezondheidsproblemen kunnen beïnvloeden en hun relatie met de totale vitamine D-inname zoals roken, lichaamsbeweging, alcoholinname, sociale klasse, totale vitamine C-inname, geschiedenis van hart- en vaatziekten, diabetes of kanker.

Waar eerdere studies een bescheiden 30 mg / nl (of meer) vitamine D noteerden om voortijdige sterfte te voorkomen, constateerde deze studie dat veel hogere serum-vitamine D-waarden (90-120 mg / nl) van vitaal belang waren voor het voorkomen van voortijdige sterfte.

De beste manieren om lage vitamine D-waarden en het risico op vroegtijdig overlijden te voorkomen

Denk aan natuurlijk zonlicht. En maakt u zich geen zorgen: onderzoek ondersteunt dat blootstelling aan zonlicht zonder zonnestralen echt goed is voor uw gezondheid. Het is verreweg de beste manier om je dagelijkse dosis vitamine D te krijgen.

Ongeveer 20 minuten direct zonlicht is nodig voor het lichaam om op natuurlijke wijze ultraviolette B-stralen om te zetten in vitamine D. Terwijl de zomermaanden de hoogste hoeveelheden door de zon gesynthetiseerd D3-sulfaat bieden, beïnvloeden tijd van de dag en de hoek van de zon hoeveel u ‘ zal absorberen.

Afhankelijk van waar u woont, is dit echter mogelijk het grootste deel van het jaar niet mogelijk. Daarom kan vitamine D-suppletie nodig zijn om de juiste hoeveelheden te krijgen die uw lichaam nodig heeft.

De beste vorm van vitamine D-suppletie

Omdat vitamine D een in vet oplosbare vitamine is, moet het worden ingenomen met vetbevattend voedsel voor optimale absorptie. In de literatuur is waargenomen dat vitamine D bij de grootste maaltijd van de dag de absorptie verbetert – deze bevinding werd bevestigd door de verhoogde serumspiegels van D.

Als supplement moet vitamine D worden ingenomen in zijn meest biologisch beschikbare vorm, D3.

Naast directe suppletie kan vitamine D3 worden afgeleid van dierlijke producten zoals zalm, makreel, sardines, levertraan, eigeel en rauwe melk. Hoewel, als je een ernstig tekort hebt, voedselbronnen misschien niet de beste manier zijn om je vitamine D-waarden te verhogen.

Opmerking: je hebt ook vitamine K nodig. Om D3 optimaal te absorberen, begeleid je je inname met vitamine K2 – de meer biologisch actieve vorm van K.

Bij de meeste mensen onbekend, kan vitamine D helpen bij het voorkomen van veel ernstige gezondheidsproblemen zoals reumatoïde artritis en coeliakie. Beide staan bekend om lekkende darm, ontsteking en darmdysbiose. Reumatoïde en coeliakiepatiënten hebben vaak een aanzienlijk tekort aan D – wat kan leiden tot nog ernstigere gezondheidscomplicaties in verband met voortijdige sterfte.

Waarschuwing: geneesmiddelen op recept kunnen een negatief effect hebben op uw vitamine D-waarden

Als u corticosteroïden bent voorgeschreven, is uw behoefte aan D3 zelfs nog noodzakelijker omdat is aangetoond dat deze farmaceutische aanpak de absorptie van D verstoort. Adequate inname van vitamine D kan de kwaliteit van leven voor deze en alle ontstekingsziekten helpen verminderen en verbeteren.

Vitamine D:

Verhoogt de activiteit van de natuurlijke killercellen
Vermindert algemene ontsteking
Verbetert de botdichtheid en mineralisatie
Verbetert de genetische expressie

Vergeet niet dat iedereen baat heeft bij vitamine D. Als u niet bent getest, vraag dan uw integrale zorgverlener om een D-25-hydroxytest uit te voeren om u te helpen evalueren hoeveel u moet nemen.

En natuurlijk, als u weinig vitamine D heeft, werk dan met een vertrouwde zorgverlener die de waarde van voeding begrijpt.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Vetrijke voedingsmiddelen kunnen de opname van CBD in het lichaam aanzienlijk verhogen
Next Magnesium werkt beter dan geneesmiddelen op recept voor de behandeling van depressiesymptomen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Komkommerkruid: een natuurlijk prednison met een opbeurende werking

Luister naar dit artikel De bernagie, ook vaak komkommerkruid genoemd, is een ruw behaarde plant met glasachtige haren, een holle stengel en blauwe bloemen. In vroegere tijden werd het blad

Natuurlijk

VERNIETIG KANKERCELLEN IN 42 DAGEN: DEZE BEROEMDE OOSTENRIJKSE’S JUS GENAS MEER DAN 45.000 MENSEN AAN KANKER EN ANDERE ONGENEESLIJKE ZIEKTES! (RECEPT)

Luister naar dit artikel Een Oostenrijks staatsburger, Rudolf Brojs, zocht zijn hele leven naar de beste alternatieve genezing van kanker, en hij was uiteindelijk succesvol. Zijn bijzondere sap zal u immuunsysteem versterken,

Natuurlijk

Niet chemo maar verse groenten redden Britse vrouw van kanker

Luister naar dit artikel Nadat bij haar borstkanker was geconstateerd wees de Britse Jessica Richards medicatie, chemotherapie, mastectomie en radiotherapie af. Het 55-jarige voormalige model uit het Bedfordshire koos ervoor