Kurkuma: het kruid dat kanker, Crohn en Alzheimer bestrijdt

Kurkuma: het kruid dat kanker, Crohn en Alzheimer bestrijdt

Luister naar dit artikel

Kurkuma wordt al duizenden jaren vereerd in de traditionele medische systemen van China en India vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Vanwege zijn voordelen is kurkuma ook in het Westen populair geworden als een krachtig kruidengeneesmiddel.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De gerapporteerde gezondheidsvoordelen van kurkuma zijn eindeloos. Kurkuma is een krachtig ontstekingsremmend kruid. Aangezien een groot deel van veel moderne ziekten ontstekingen als onderdeel van hun oorzaak hebben, kan kurkuma dienen als een krachtige kruiden bondgenoot.

1. Bestrijdt ontstekingen

De primaire ontstekingsremmende component van kurkuma is curcumine. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat het vermogen van curcumine om ontstekingen te bestrijden vergelijkbaar is met dat van ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen. Curcumine produceert echter niet dezelfde toxische effecten als farmaceutische geneesmiddelen, zoals darmbloedingen.

Kurkuma kan ook enige hoop bieden voor inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

2. Biedt antioxidanten

Kurkuma bevat krachtige antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren. Het is bekend dat vrije radicalen de cellen van het lichaam beschadigen.

Deze antioxidanten maken kurkuma bijzonder nuttig voor het bieden van verlichting aan mensen die lijden aan reumatoïde artritis, waarbij vrije radicalen ontstekingen in de gewrichten veroorzaken en uiteindelijk kunnen leiden tot gewrichtsschade.

3. Helpt kanker voorkomen

De antioxiderende eigenschappen van kurkuma helpen cellen te beschermen tegen DNA-schade door vrije radicalen. Van Curcumine wordt ook aangenomen dat het in staat is kankercellen te vernietigen en hun verspreiding te stoppen. Dit is een gevolg van het feit dat het kruid de leverfunctie verbetert, een eiwit remt dat nodig is voor tumorvorming en de bloedtoevoer naar kankercellen vermindert.

De antikankerpotentie van kurkuma wordt vermenigvuldigd wanneer u kurkuma combineert met ander voedsel dat kanker voorkomt.

4. Ondersteunt een gezond cardiovasculair systeem

Vanwege de antioxiderende eigenschappen van curcumine kan het helpen de oxidatie van cholesterol in het lichaam te voorkomen. Dit is vooral belangrijk ter ondersteuning van de cardiovasculaire gezondheid. Geoxideerd cholesterol is verantwoordelijk voor schade aan bloedvaten en de vorming van arteriële plaque. Helaas kunnen deze leiden tot een hartaanval en beroerte.

Kurkuma is een bron van vitamine B6, die helpt voorkomen dat homocysteïne in het lichaam toeneemt tot gevaarlijke niveaus. Verrassend genoeg helpt kurkuma de lever ook om overtollig LDL-cholesterol uit het lichaam te verwijderen.

5. Bestrijdt Alzheimer

Kurkuma kan de progressie van neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en multiple sclerose helpen voorkomen of blokkeren.

Curcumine blokkeert ook de productie van een eiwit dat de myelineschede rond zenuwcellen vernietigt.

De antioxiderende eigenschappen van Curcumine beschermen de hersenen en zenuwen tegen oxidatie in het lichaam. Oxidatie kan leiden tot neurologische aandoeningen zoals Alzheimer.

Curcumine bindt aan amyloïde-B-eiwitfragmenten in de hersenen en voorkomt dat ze samenklonteren om de amyloïde plaques te vormen. Deze plaques leiden ook tot de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

Curcumine versterkt het immuunsysteem en helpt het om amyloïde plaques te vernietigen. Helaas wordt de immuunactiviteit onderdrukt bij de patiënten van Alzheimer. Daarom werken de immuuncellen in een gezond persoon om de abnormale cellen te vernietigen.

Hoe kurkuma te consumeren

Hier volgen enkele suggesties voor het consumeren en opnemen van kurkuma in uw dieet:

Probeer het in eiersalade.

Voeg toe aan linzenschalen.

Strooi het in bruine rijst, samen met rozijnen en cashewnoten, komijn en koriander.

Voeg een snufje aan saladedressings toe.

Gebruik in curry, op gebakken appels, gestoomde bloemkool, sperziebonen en uien.

Probeer een snufje kurkuma poeder en gedroogde ui tot yoghurt om te gebruiken als een vegetarische dip.

Toevoegen aan gebakken kruisbloemige groenten en uien als onderdeel van een levensstijl en dieet voor kankerpreventie.
Met zijn vele gezondheidsvoordelen is het logisch om kurkuma in uw dagelijkse voeding en levensstijl op te nemen. Het hebben van een goed aanbod van deze gezonde specerij zal ervoor zorgen dat u en uw gezin nog lang van de voordelen kunnen genieten.

Als je ambitieus genoeg bent, kun je ook je eigen kurkuma kweken uit een verse wortel.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Waarom je meer water zou moeten drinken
Next Google verbergt opzettelijk natuurlijke gezondheidsinformatie en noemt het 'gevaarlijk'

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Bewerkt voedsel versus een natuurlijk dieet (video)

Luister naar dit artikel In tegenstelling tot wat de mensen altijd is voorgehouden blijkt de consumptie van bewerkte graanproducten en gekookte granen geen basis te zijn voor een goede gezondheid.

Natuurlijk

Waarom rijst beter koud eten?

Luister naar dit artikel De beste rijst kookt u kort en eet u koud. Dat schrijven Nederlandse onderzoekers. Zij ontdekten een ingewikkelde relatie tussen rijst en bloedsuiker. Witte rijst verhoogt

Natuurlijk

Zelfgemaakte Vitamine C

Luister naar dit artikel Vitamine C is het meest bekend voor het versterken van het immuunsysteem. Deze krachtige antioxidant heeft ook vele andere belangrijke rollen die belangrijke aspecten van onze