Waarom je meer water zou moeten drinken

Waarom je meer water zou moeten drinken

Luister naar dit artikel

Je kunt ongeveer een maand zonder voedsel leven, maar slechts een week zonder water. Wij, mensen, zijn voornamelijk  samengesteld uit het spul, en het is heel belangrijk dat we er veel van drinken. Dat gezegd hebbende, geniet je misschien niet van water en vind je het een beetje een uitdaging om voldoende te drinken – een uitdaging die je dit weekend eens moet aangaan.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Allereerst moet u weten hoeveel water u dagelijks nodig heeft. Sommigen zeggen acht glazen, anderen zeggen iets meer en iets minder. Toen we een arts vroegen die de benodigde hydratatie onder de loep nam, ontdekten we dat de cijfers afhankelijk waren van sekse. Mannen hebben ongeveer 3 liter nodig (13 kopjes) en vrouwen hebben 2.2 (9 kopjes) nodig. Als je sport of veel tijd in de zon doorbrengt, heb je meer nodig. Je wilt niet te veel hydrateren, want dat kan ernstige problemen veroorzaken, maar als je het rond 13 of 9 houdt (afhankelijk van je geslacht) ben je er goed aan toe. Het helpt ook om de tekenen van uitdroging te kennen, zodat je naar je lichaam kunt luisteren om te weten wanneer je meer nodig hebt.

De voordelen van drinkwater zijn veel besproken in de media. Water helpt je gehydrateerd te houden, wat belangrijk is omdat elke cel in je lichaam het nodig heeft om voedingsstoffen op te nemen en afvalproducten af te voeren. Maar wat zijn enkele van de minder bekende voordelen van drinkwater?

Wonder drankje

Hoewel het op zichzelf smaakloos en kleurloos is, lost water meer stoffen op dan enige andere vloeistof. Het draagt chemicaliën, mineralen en voedingsstoffen overal mee naartoe.

Regelt de lichaamstemperatuur

Iedereen weet dat als je oververhit raakt, het belangrijk is om water te drinken, maar wist je dat het nog belangrijker is om het te drinken wanneer je lichaam bevriest? Het risico op uitdroging is zelfs hoger bij koud weer omdat je lichaam harder werkt om warm te blijven. Water reguleert je lichaamstemperatuur terwijl het wordt gehydrateerd.

Je zult beter ademen

Water het houdt de weefsels in je lichaam vochtig. Dit beschermt je vitale organen, vooral je longen, omdat ze een gezond vochtniveau moeten behouden. Sommige recente studies hebben zelfs een verband aangetoond tussen meer water drinken en verlichting van de gevolgen van astma.

Je bent gemaakt om het te doen

Bijna 70% van het lichaam van een volwassene bestaat uit water. Het is niet meer dan logisch dat hoe meer je je lichaam ermee vult, hoe beter het zal lopen.

Vul het op

Een gezond persoon kan elke dag ongeveer drie liter (of 48 kopjes) water drinken, dus de 8-12 kopjes die je elke dag moet drinken zijn een druppel in de emmer in vergelijking met wat je lichaam zou kunnen bevatten.

Ontgift je lichaam

Er zijn veel gifstoffen in en rond je lichaam. Help ze weg te spoelen zonder een luxe detox-dieet nodig te hebben door simpelweg meer water te drinken. Je krijgt extra voordelen als je wat citroen erin doet.

Bloedsuikerspiegel

Uw bloedsuikerspiegel speelt een grote rol in uw dieet en algehele gezondheid. Help ze onder controle te krijgen door meer water te drinken en meer hydraterende voedingsmiddelen zoals vers fruit te eten in plaats van met suiker gevulde koolhydraten.

Vecht tegen een verkoudheid

De volgende keer dat u een verkoudheid voelt aankomen, moet u zoveel mogelijk hydrateren. Het helpt je lichaam sneller te herstellen en kan er zelfs voor zorgen dat de symptomen helemaal over je heen komen. Een goede tip is om water te drinken totdat je urine helder is!

Sneller gewichtsverlies

Uit een recent onderzoek van de American Chemical Society is gebleken dat volwassenen die vóór het ontbijt, de lunch en het avondeten twee glazen water dronken van ons, 75 tot 90 minder calorieën per dag aten.

Zorg dat alles soepel verloopt

Naast alle negatieve dingen die gepaard gaan met een gebrek aan goede hydratatie, kan constipatie een andere vreselijke bijwerking zijn. Drink voldoende water om alles soepel te laten stromen.

Verhoogt de stemming

Wist je dat milde uitdroging gepaard gaat met gevoelens van woede en depressie?

Ultieme hersenkracht

Heeft u problemen met het plannen of concentreren op dingen? Uitdroging kan de schuld zijn, omdat lange perioden van uitdroging kunnen worden gekoppeld aan verminderde hersenfuncties.

Zeg vaarwel tegen hoofdpijn

Als u merkt dat u veel hoofdpijn krijgt, kan uitdroging de oorzaak zijn. Mensen die niet genoeg water consumeren, hebben ook vaker last van krampen en andere pijnen.

Verminder vlekken

Naast een stralende, soepele teint, kan het consumeren van meer water zelfs acne verminderen omdat het voorkomt dat de bacteriën intern worden gevormd.

Een ziekte bestrijden

Water helpt cellen te beschermen en de algehele gezondheid te verbeteren. Goede hydratatie is in verband gebracht met het voorkomen van alles, van kanker tot emotionele stoornissen.

Gezonde spieren

Door het lichaam goed gehydrateerd te houden, blijven uw gewrichten en spieren gesmeerd. Dit helpt kleine verwondingen zoals verstuikingen of veel voorkomende loopwonden te voorkomen.

Blijf energiek

Uw lichaam heeft meer kans om vermoeid te raken, want als u uitgedroogd bent, moeten uw organen harder werken om zuurstofrijk bloed te pompen. Dus sla de koffie over en neem in plaats daarvan wat water!

Stralende huid

Op zoek naar de fontein van de jeugd? Welnu, het kan eigenlijk in de vorm van drinkwater komen. Je huid zal er stralend en jeugdig uitzien als je jezelf elke dag helpt om meer water te geven.

Juiste spijsvertering

Je zult dat vermoeide gevoel dat je soms krijgt na het eten van een maaltijd kunnen verslaan, omdat je lichaam het voedsel goed kan verteren.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous USC-onderzoekers ontdekken hoe je je hele immuunsysteem binnen 72 uur kunt regenereren
Next Kurkuma: het kruid dat kanker, Crohn en Alzheimer bestrijdt

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Adem BETER door de longfunctie te verbeteren met 5 natuurlijke supplementen

Luister naar dit artikel Voor de miljoenen mensen die momenteel lijden aan chronische obstructieve longziekte (COPD), kan het aanpakken van de aandoening echt een “kwestie van leven en adem” zijn. Steun

Natuurlijk

3 manieren waarop Mullein uw immuunsysteem versterkt tegen luchtweginfecties, allergieën en astma en oorinfecties

Luister naar dit artikel Om me voor te bereiden op het komende koude- en virusseizoen, ben ik deze herfst op zoek geweest naar kruidenmanieren om het immuunsysteem van mijn familie

Natuurlijk

DIT KRACHTIG DRANKJE REINIGT JE HELE ORGANISME

Luister naar dit artikel Als u de behoefte heeft om uw bloed te zuiveren van vetten, of wilt u een volledige regeneratie van het organisme dan is hier de perfecte oplossing voor u.