Eczeem en psoriasis gekoppeld aan de gezondheid van de lever

Eczeem en psoriasis gekoppeld aan de gezondheid van de lever

Luister naar dit artikel

Wil je een gezonde, stralende huid? Begin beter voor je lever te zorgen – vooral als je te maken hebt met eczeem en psoriasis.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel de meeste mensen het zich niet realiseren, heeft de leverfunctie een enorme invloed op de gezondheid en het uiterlijk van uw huid. In feite heeft elk probleem met uw lever de neiging zich kenbaar te maken in de toestand van uw huid.

De lever is de metabolische fabriek van je lichaam. Het produceert de energie die nodig is om duizenden verschillende functies actief te houden in de cellen van uw lichaam. Het hart heeft energie nodig om het bloed naar de huid te laten pompen om zuurstof naar huidcellen te sturen en de productie van collageen te handhaven. Huidcellen hebben energie nodig zodat ze kunnen regenereren, zichzelf herstellen en gifstoffen kunnen verwijderen.

Wanneer de lever zijn werk niet doet, door de gifstoffen in uw lichaamsefficiëntie af te breken, moeten ze op een andere manier uit het lichaam worden verwijderd. In sommige gevallen verlaten ze het lichaam via je huid.

Simpel gezegd, toxines in de huid stapelen zich op en kunnen ontstekingen veroorzaken, met huidproblemen zoals eczeem en psoriasis tot gevolg.

Vette lever gevonden bij 33,9% van de patiënten met atopische dermatitis

Hoewel leverproblemen kunnen leiden tot veel verschillende huidaandoeningen, hebben onderzoekers specifiek leververvetting gekoppeld aan atopische dermatitis (eczeem). Vette lever is een aandoening waarbij de lever vet ophoopt en vergroot wordt, en hoewel het vaak wordt geassocieerd met zwaar drinken, kan het ook bij kinderen worden gevonden.

Een onderzoek bij Japanse kinderen wees uit dat aanvankelijk 17,6% van de patiënten met atopische dermatitis een leververvetting had, vergeleken met slechts 3,2% van de kinderen zonder atopische dermatitis.

Onderzoekers bleven kinderen jaarlijks controleren, en drie jaar later had 33,9% van de patiënten met atopische dermatitis leververvetting. Ze geloven dat aangezien leververvetting bij kinderen in de toekomst een risicofactor voor andere ziekten kan zijn, het van cruciaal belang is om maatregelen te nemen om dit te voorkomen.

Uit dit onderzoek bleek ook dat atopische dermatitis wordt geassocieerd met voedingstekorten, het eten van transvetten en malabsorptie van vet – die allemaal de gezondheid van de lever kunnen beïnvloeden.

Andere huidaandoeningen zijn gekoppeld aan een slechte levergezondheid

Telkens wanneer zich giftige stoffen in de huid ophopen, wat resulteert in een ontsteking, kan het zich manifesteren in verschillende huidaandoeningen. Andere huidaandoeningen die een teken kunnen zijn van een slechte levergezondheid zijn:

Elk type rode, jeukende uitslag
psoriasis
Voortijdige rimpels en voortijdige veroudering van uw huid
Hives
Acne
Diepe pijnlijke uitslag
Bruine levervlekken
Acne Rosacea

Helaas gebruiken de meeste conventionele behandelingen voor deze huidproblemen medicijnen of crèmes om het huidprobleem of het probleem met het immuunsysteem te helpen onderdrukken. Behandeling van deze huidaandoeningen met antihistaminica of sterke steroïde crèmes kan toxines dieper in het lichaam onderdrukken, zodat ze niet kunnen ontsnappen.

Een natuurlijke benadering van huidaandoeningen die het onderliggende probleem aanpakken – de lever – is vaak een betere methode voor de behandeling van eczeem, psoriasis, acne en andere huidproblemen. Natuurlijk kunnen de antioxidanten in groenten helpen levercellen te beschermen tegen schade en tegelijkertijd het lichaam te ontgiften.

Bovendien kunnen omega-3-supplementen en het verbeteren van uw eliminatieroutes gunstig zijn voor de behandeling van veel chronische huidproblemen, zoals psoriasis en dermatitis.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Anti-tuberculose-medicijnen VERHOGEN het risico op herinfectie
Next Beoordeling kijkt naar de werkzaamheid van kruidengeneesmiddelen tegen het griepvirus

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Hoe uw Koffie te veranderen in Superfood!

Luister naar dit artikel Elke dag krijgt een gemiddeld persoon drie mogelijkheden om hun voeding op te waarderen om ze die dag door te helpen en naar de volgende dag

Overig

7 manieren waardoor je altijd mentaal scherp kunt blijven!

Luister naar dit artikel Tegenwoordig leven we in een zeer competitieve wereld en zijn onze hersenen een van de belangrijkste hulpmiddelen in ons leven. Hersenen lijken deel uit te maken

Onderzoek

Maagzuurmedicijnen gekoppeld aan dodelijke hart en nierziekte, maagkanker

Luister naar dit artikel In een nieuwe studie zijn maagzuurremmende middelen gekoppeld aan onder meer dodelijke hart- en nieraandoeningen, en maagkanker. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift