Anti-tuberculose-medicijnen VERHOGEN het risico op herinfectie

Anti-tuberculose-medicijnen VERHOGEN het risico op herinfectie

Luister naar dit artikel

Een van de dodelijkste ziekten ter wereld infecteerde ongeveer tien miljoen mensen in 2017. Tuberculose (Tb) is een bacteriële infectie veroorzaakt door de verspreiding van mycobacterium tuberculosis (Mtb). De bacteriën verspreiden zich via menselijke aerosolen (speeksel) en infecteren de longen. Tb-infectie speelde een belangrijke rol bij de dood van 1,3 miljoen mensen in 2017. Populaties met een hoog risico zijn Aziaten, die drieëndertig keer meer kans hebben besmet te raken dan blanke mensen. Tb is het meest dodelijk voor mensen die al een HIV-infectie hebben, immuun zijn voor het immuunsysteem, ondervoed zijn of geen toegang hebben tot schoon water, sanitaire voorzieningen of een goede medische reactie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu wordt een nieuwe populatie met een hoog risico geïdentificeerd: degenen die anti-tbc-medicijnen nemen, lopen een verhoogd risico op herinfectie. Hoewel de huidige behandelingen zoals isoniazide, rifampicine en pyrazinamide effectief zijn bij het beheersen van Tb op de korte termijn, verhogen deze geneesmiddelen het risico op herinfectie. Geneesmiddelresistent Tb wordt een nachtmerrie voor de volksgezondheid. De anti-tbc-medicijnen maken het probleem op de lange termijn erger. Nu komen onderzoekers erachter waarom.

Anti-TB medicijnen verhogen het risico op herinfectie omdat deze antibiotica de microben in de darm die op de lange termijn beschermen tegen infecties fundamenteel veranderen. Een team van onderzoekers van het onderzoeksinstituut van het McGill University Health Center publiceerde een studie in Mucosal Immunology waaruit bleek hoe anti-tbc-medicijnen de darmflora veranderen, wat leidt tot een verhoogde vatbaarheid voor Mtb-infectie. De vriendelijke microben in de menselijke darm voeren belangrijke taken uit, waaronder een goede spijsvertering en een reactie van het immuunsysteem. De anti-tbc-medicijnen beschadigen deze gemeenschap van nuttige microben en verzwakken het vermogen van het lichaam om zich aan te passen aan TB en andere infecties op de lange termijn.

Anti-TB medicijnen schakelen beschermende microben uit die communiceren met macrofagen in de longen

Hoofdonderzoekers Dr. Irah King en Maziar Divangahi onderzochten acht weken lang muizen met isoniazide, rifampicine en pyrazinamide, drie veel gebruikte anti-tbc-medicijnen. Alle drie medicijnen veranderden het microbioom van de muizen. De muizen die werden behandeld met een combinatie van isoniazide en pyrazinamide, vertoonden een verhoogde gevoeligheid voor Mtb-infectie. Een stap verder gaand,  transplanteerden de onderzoekers de ontlasting van deze muizen in een nieuwe groep gezonde muizen die geen anti-Tb medicijnen hadden ontvangen. De fecale transplantatie veranderde het microbioom van de nieuwe muizen en bracht hun immuniteit in gevaar, waardoor ze gevoeliger werden voor Mtb-infectie.

Ten slotte onderzochten de onderzoekers de darm-longas, waar micro-organismen heen en weer communiceren tussen het maagdarmkanaal en de longen. Een specifiek soort immuuncel in de longen, alveolaire macrofagen, wordt gesignaleerd om Mtb te bestrijden zodra de goede bacteriën de aanwezigheid van deze ziekteverwekker detecteren. Als de goede bacteriën zijn vernietigd door anti-tbc-medicijnen, is de macrofaagrespons helemaal niet snel of effectief, waardoor Mtb-infectie de longcellen sterker kan vasthouden. Het blijkt dat de vriendelijke microben de intelligente eerste respondenten zijn die het lichaam beschermen. Wanneer ze uitgeput zijn, worden macrofagen in het menselijke immuunsysteem niet gesignaleerd om cruciale organen te beschermen. Anti-Tb-medicijnen schakelen het vermogen van het microbioom om toekomstige infecties te detecteren uit en zorgen er daarom voor dat toekomstige infecties de longen van de patiënt sterker kunnen vasthouden.

“We moeten meer onderzoek doen om te begrijpen hoe het microbioom alveolaire macrofagen beïnvloedt, omdat deze cellen cruciaal zijn voor het beheersen van vroege tbc-infecties. We moeten ook de moleculaire paden identificeren die betrokken zijn bij de darm-longas ”, legt King uit. Toekomstig medisch onderzoek zou veranderingen in het menselijke microbioom moeten volgen nadat antibiotica het heeft vernietigd. Toekomstig medisch onderzoek zou moeten onderzoeken hoe het microbioom van de patiënt snel kan worden aangevuld, zodat medicijnresistente Tb het leven van mensen niet blijft vernietigen.

Bronnen:

ScienceDaily.com

Nature.com

CDC.gov

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Op ademhaling gebaseerde oefening kan de bloeddruk in slechts 5 minuten verlagen
Next Eczeem en psoriasis gekoppeld aan de gezondheid van de lever

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Maak kennis met deze Cambridge-wetenschapper die op het punt staat Multiple Sclerosis te genezen!

Luister naar dit artikel Multiple sclerose (MS) is een ontstekingsziekte van het centrale zenuwstelsel en treft 2,3 miljoen mensen in onze wereld. MS is een immuungemedieerde ziekte, waarbij het immuunsysteem

Onderzoek

Vrouwen opgelet: Meer mammogrammen betekent meer borstamputaties en meer borstkanker

Luister naar dit artikel Volgens de kankerindustrie helpt mammografie om borstkanker in een vroeg stadium te detecteren, waardoor borstamputaties kunnen worden voorkomen. Uit een Noorse studie, die is gepubliceerd in het

Onderzoek

Knoflook Bewezen 100 keer meer effectief dan antibiotica, en werkt in slechts een fractie van de tijd

Luister naar dit artikel Een belangrijke studie van Washington State University toont aan dat knoflook honderd keer effectiever is dan twee populaire antibiotica middelen bij de bestrijding van ziekteverwekkende bacteriën