7 manieren waardoor je altijd mentaal scherp kunt blijven!

7 manieren waardoor je altijd mentaal scherp kunt blijven!

Luister naar dit artikel

Tegenwoordig leven we in een zeer competitieve wereld en zijn onze hersenen een van de belangrijkste hulpmiddelen in ons leven. Hersenen lijken deel uit te maken van een ingewikkelde machine, echter wetenschappers zijn tegenwoordig ver in onderzoeken. Sommige gebieden van de hersenen zijn nog wel onbekend terrein en we weten niet precies hoe alles werkt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Waar we gelukkig wel achter zijn gekomen is dat we door middel van trainingen onze hersenen scherp houden en zo verbeter je de genitieven functie. In dit artikel beschrijven we zeven verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat onze hersenen gezond en mentaal scherp blijven.

Deze 7 tips helpen je mentaal sterk te blijven:
1. Dagelijkse dankbaarheid
” Dankbaarheid is de eerlijkste bloesem die voortkomt uit de ziel.” Een quote van Henry Ward Beecher. Schrijf dit op in je dagboek, agenda of telefoon. Probeer als je wakker wordt s’ochtends tenminste 3 dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Iets wat positief is in uw leven bardienst een klein bedankje voor de ziel. Het kan van alles zijn denk aan familie, weer een goede nachtrust. Als je aandacht gericht is op dankbaarheid zullen je hersenen zich hierop focussen.

2. Sta in balans
In Balans staan is een van de belangrijkste dingen die helpen aan een positieve houding en verbetering van je hersenen. Probeer meditatie, yoga of zelfs gewoon ademhaling oefeningen en wandelingen in de natuur brengt je geest tot rust. De kalmerende energie van in balans zijn is een goede oefening voor je lichaam en de geest.

3. Eet, drink en slaap goed
Het is al honderden jaren bekend dat door de inname van voedsel, water en voldoende slaap invloed heeft op onze stemming en gezondheid. Een studie heeft uitgewezen dat vitaminetekorten een daling in de geestelijke gezondheid bezorgd en dat kan leiden tot stress, angst, depressie, verslaving en andere psychische aandoeningen.

4. Verminder het dagelijks alcoholgebruik
Hoewel het waar is dat teveel tv kijken slecht is voor onze hersenen is er niets dat meer schade aan onze hersenen veroorzaakt dan alcohol. Het is zelfs niet nodig om alcohol in een indrukwekkende hoeveelheid te drinken, want het is bekend dat gewoon regelmatig alcohol drinken een negatieve invloed heeft op ons geheugen.

Van alcohol is ook bekend dat het ons denkvermogen kan verminderen en voor problemen met ons cognitieve vermogen kan zorgen. Anders gezegd, het zorgt ervoor dat je minder helder kunt denken. Nog een reden om gewoon minder alcohol te drinken.

5.Train je hersenen met getallen en songteksten
Er zijn veel verschillende manieren om onze hersenen te trainen om scherp te blijven. Echter, een leuke en efficiënte manier om onze hersenen te trainen is door songteksten te gebruiken. Wie houdt er niet van songteksten? Vaak onthouden we deze teksten zonder dat we het zelfs maar hoeven te proberen.

Een paar nieuwe teksten leren en deze voortdurend herhalen is zeker een geweldige manier om je hersenen te trainen en scherp te houden. Daarnaast is het ook aan te raden om gemakkelijke wiskundige problemen uit het hoofd op te lossen zonder een beroep te doen op de rekenmachine. Hierdoor blijven onze hersenen scherp want ze moeten aan de slag.

6. Volg je dromen
Een van de belangrijkste dingen de kunt doen om je hersens positief te stimuleren is om ervoor te zorgen dat je doet waar je van houdt! Of dat nou is in je baan of een hobby dat maakt niet uit. Schrijf voor jezelf drie dingen op die je graag doet en voer ze ook uit. Probeer het toe te passen in je levensstijl. Je hersens maken dan een stof aan dat positief is voor je hersenen.

7.Leer hoe jij je het best kunt ontspannen
Als laatste moeten we niet vergeten dat stress een van de meest negatieve factoren is die invloed heeft op onze cognitieve functie. En dan hebben we het nog niet eens over de verscheidenheid van negatieve effecten die het heeft voor onze algemene gezondheid. Het is belangrijk dat jij de dagelijkse sleur en de druk van werk, familie, en persoonlijke relaties los kan laten. Stress is direct gerelateerd aan angst, paniekaanvallen en depressies, en van al deze problemen weten we dat het onze cognitieve functie drastisch kan verminderen.

Heb je zelf nog meer tips laat het ons dan weten! Vergeet niet deze handige tips om je hersenen te trainen te delen met je vrienden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dit gebeurt er met je lichaam als je water met baking soda drinkt!
Next Lekkende darmen, een serieus gevaar voor de gezondheid

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

7 Tekenen van glutenintolerantie die iedereen negeert!

Luister naar dit artikel Er wordt gezegd dat de meerderheid van de mensen die gluten intolerant zijn, zo nooit gediagnosticeerd zal worden. Maar liefst 15% van de burgers hebben een soort van

Overig

Elke vinger is verbonden met 2 organen

Luister naar dit artikel De Japanners hebben een geweldige, op vingers gebaseerde uithardingsbehandeling die slechts vijf minuten van uw tijd in beslag neemt. Eigenlijk is het gebaseerd op de gedachte

Overig

6 slechte gevolgen van een low-carb dieet

Luister naar dit artikel Brood, pasta, aardappels, ze hebben een slechte reputatie vanwege de hoeveelheid koolhydraten. Er zijn dan ook talloze diëten waarbij je ze moet laten staan. Maar koolhydraten