Maagzuurmedicijnen gekoppeld aan dodelijke hart en nierziekte, maagkanker

Maagzuurmedicijnen gekoppeld aan dodelijke hart en nierziekte, maagkanker

Luister naar dit artikel

In een nieuwe studie zijn maagzuurremmende middelen gekoppeld aan onder meer dodelijke hart- en nieraandoeningen, en maagkanker.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De moderne geneeskunde is voor het grootste deel niet echt een medicijn. Het gaat niet om de gezondheid van mensen, maar in ieder geval gaat het om geld. Arnold Seymour Relman was een professor in de geneeskunde aan Harvard en voormalig hoofdredacteur van The New England Medical Journal en was ook een van de vele vooraanstaande personen op medisch gebied die het het beste benadrukten door te stellen: “Het medische beroep wordt gekocht door de farmaceutische industrie, niet alleen in termen van de praktijk van de geneeskunde, maar ook in termen van onderwijs en onderzoek. De academische instellingen van dit land laten zich de betaalde agenten van de farmaceutische industrie zijn. Ik vind het schandelijk. “(Bron)

Er zijn zoveel uitspraken als die van Relmans en nog meer voorbeelden om farmaceutische fraude het hoofd te bieden, zoals het niet onthullen van bepaalde informatie uit klinische onderzoeken of onderzoek dat een aantal verschillende soorten voorgeschreven medicijnen blootlegt. Het nieuwste voorbeeld is afkomstig van een onderzoek door onderzoekers van de Washington University School of Medici, waar ze een verband ontdekten met geneesmiddelen die bekend staan als protonpompremmers, gebruikt om maagzuur te bestrijden, dodelijke gevallen van hart- en vaatziekten, chronische nieraandoeningen en bovenste gastro-intestinale kanker. De resultaten waren op zijn zachtst gezegd schokkend, aangezien onderzoekers ontdekten dat dergelijke risico’s de duur van hun gebruik (PPI’s) verhogen, zelfs als ze in lage doses worden ingenomen. (zie studie)

In Noord-Amerika, met name in de Verenigde Staten, is het aantal mensen dat voorgeschreven medicijnen gebruikt ontzettend groot. Als het gaat om PPI’s, hebben meer dan 15 miljoen Amerikanen recepten en vele miljoenen meer kopen de medicijnen alleen en nemen ze zonder zelfs een arts te raadplegen. Maar hoeveel weten artsen echt?

Hoewel artsen een schat aan kennis hebben als het gaat om menselijke fysiologie en psychologie en een redelijke hoeveelheid als het gaat om ziekten, is de waarheid dat ze heel weinig weten over de medicijnen die ze voorschrijven die op de markt zijn gebracht en gepromoot door de industrie waar ze in werken Hoe komt het dat nooit wordt vermeld dat voorgeschreven medicatie een van de belangrijkste doodsoorzaken is? We hebben het over een dodelijke epidemie die wordt gepromoot en op de markt wordt gebracht als medicijn, hoe krankzinnig is dat? Artsen vertrouwen op farmaceutische bedrijven en patiënten vertrouwen op de arts, en als gevolg daarvan hebben we een dodelijke epidemie in onze handen. Deze recente studie met betrekking tot PPI’s werd op 30 mei gepubliceerd in het tijdschrift The BMJ,

“Het nemen van PPI’s gedurende vele maanden of jaren is niet veilig, en nu hebben we een duidelijker beeld van de gezondheidsvoorwaarden die geassocieerd zijn met langdurig PPI-gebruik”, zegt senior auteur Ziyad Al-Aly, MD, een assistent-professor in de geneeskunde aan de school van de geneeskunde.

Als het gaat om veel voorgeschreven medicijnen, is het een raadsel hoe ze zelfs op de markt komen en het zou meer mensen zich moeten laten afvragen of gepaste veiligheidstests worden gedaan om ze als veilig voor menselijke consumptie goed te keuren. Hoe doen onze federale instanties voor gezondheidsregulering dit? Er is veel informatie te vinden die laat zien hoe ze echt volledig zijn gecompromitteerd, en dat is waarom we een constante “draaideur” zien tussen agentschappen en grote bedrijven.

Julie Gerberding, de ondernemersvereniging van de gezondheidszorg, ‘Vrouw van het jaar’, is een goed voorbeeld van iemand die de draaideur is gepasseerd tussen regelgevende instanties van de overheid en de bedrijven die zij moeten reguleren. Ze is ook een voormalig CDC-regisseur.

De corruptie is eindeloos als het gaat om de link tussen bedrijven en overheidsinstanties. In feite hebben slechts een paar jaar geleden meer dan een dozijn wetenschappers van binnen de CDC een anonieme publieke verklaring uitgegeven waarin de invloed van bedrijven op overheidsbeleid wordt beschreven. Ze werden de Spider Papers genoemd.

Als het gaat om PPI’s specifiek, is er ander onderzoek beschikbaar dat hen in verband brengt met dementie, botbreuken, hartziekten en longontsteking.

De onderzoekers ontdekten dat deze medicijnen ieder jaar tot duizenden en duizenden extra sterfgevallen leiden, en we hebben het simpelweg over één medicijn.

Voor de studie, gingen de onderzoekers door de geïdentificeerde medische dossiers in een database onderhouden door het Amerikaanse ministerie van Veterans Affairs. Na onderzoek van medische gegevens die waren verkregen van juli 2002 tot juni 2004, identificeerden de onderzoekers 157.625 mensen – voornamelijk blanke mannen van 65 jaar en ouder – die nieuw voorgeschreven PPI’s hadden gekregen, en 56.842 mensen die een nieuwe klasse van middelen voor zuuronderdrukking, bekend als H2, blokkers hadden gekregen. Ze volgden de patiënten – in totaal 214.467 – tot 10 jaar.

De onderzoekers vonden een 17 procent verhoogd risico op overlijden in de PPI-groep in vergelijking met de H2-blokkergroep. Zij berekenden 45 extra sterfgevallen toe te schrijven aan PPI gebruik op lange termijn per 1.000 mensen. De sterftecijfers voor PPI’s waren 387 per 1.000 personen en de sterftecijfers voor H2-blokkers waren 342 per 1.000. (bron)

Bovendien bleek uit de studie dat meer dan de helft van de mensen die PPI’s gebruikten ze niet hoefden te nemen. Onder deze groep kwamen PPI’s gerelateerde sterfgevallen vaker voor, waarbij bijna 23 mensen per 1.000 stierven aan hartziekten, bijna vijf per 1.000 aan chronische nieraandoeningen en drie aan maagkanker.

“Het meest verontrustende voor mij is dat er ernstige schade kan worden ervaren door mensen die op PPI’s zitten maar deze mogelijk niet nodig hebben,” zei Al-Aly.

Uiteindelijk zullen farmaceutische bedrijven niet vinden waar ze niet naar op zoek zijn. Als een medicijn wordt vervaardigd om hartverlamming te bestrijden, zal het medicijn worden getest om te zien of het hartverbranding tegengaat, maar zullen langetermijnstudies worden uitgevoerd om te zien welke andere biologische effecten het medicijn heeft? Afgaand op het bewijs, nee.

De farmaceutische bedrijven hebben congres kunnen kopen. Ze zijn de grootste lobby-entiteit in Washington D.C. Ze hebben meer lobbyisten in Washington D.C. dan dat er congresleden en senatoren samen zijn. Ze geven twee keer zoveel uit om te confronteren dan wat de op een na grootste lobby-entiteit is, en dat is olie en gas … Stel je de kracht voor die ze uitoefenen over zowel republikeinen als democraten. Ze hebben ze vastgelegd (onze regelgevende instanties) en veranderd in sokpoppen. Ze hebben de pers in gevaar gebracht … en ze vernietigen de publicaties die echte wetenschap publiceren.
– Robert F. Kennedy Jr. (bron)

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Paardebloemen zijn geen onkruid! Ze bouwen botten beter op dan calcium, reinigen de lever, genezen eczeem en psoriasis en nog veel meer!
Next Veel mensen weten dit niet, komkommer is een ontstekingsremmend voedsel dat jichtaanvallen kan verminderen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Meisje (6) kan voor het eerst naar school dankzij verboden cannabisolie

Luister naar dit artikel Dankzij een behandeling met cannabisolie kan Sofie Voncken, een 6-jarig meisje uit België met epilepsie, voor het eerst naar school. De olie is echter een verboden

Overig

Vaginale geurtjes: je moet altijd goed opletten hoe het ‘daar beneden’ ruikt

Luister naar dit artikel Over je private delen praten, is behoorlijk onaangenaam. Je private delen zijn namelijk … privé. De realiteit is echter dat heel wat vrouwen niet veel weten

Onderzoek

Het eten van margarine kan levensgevaarlijk zijn

Luister naar dit artikel Onderzoekers hebben bevestigd dat verzadigde vetten geen hartziekten of diabetes veroorzaken. Al die tijd waren bewerkte transvetten de echte boosdoeners, waaronder vetten die voor koekjes, taart