Brekend NIEUWS uit 3 medische tijdschriften: Honderden farmaceutische medicijnen en interventies blijken niet effectief te zijn

Brekend NIEUWS uit 3 medische tijdschriften: Honderden farmaceutische medicijnen en interventies blijken niet effectief te zijn

Luister naar dit artikel

Als u geld uitgeeft aan farmaceutische medicijnen en zin heeft in nieuwe medische apparatuur, wilt u misschien denken dat ze echt werken, toch? Welnu, in een wereld waar ‘big pharma’ een enorme macht heeft (via hun lobbyisten en de overheid), is dit niet iets waarvan je zou moeten aannemen dat het waar is.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Denk er maar eens zo over na: artsen, gezondheidsfunctionarissen en sceptici zijn er altijd als de kippen bij om erop te wijzen dat supplementen niet worden gereguleerd, dus moeten we op onze hoede zijn voor wat we nemen. En, in alle eerlijkheid: er zijn supplementmerken die producten pushen die gewoon niet werken.

Maar, zoals nieuw onderzoek aangeeft: hetzelfde kan worden gezegd over honderden medicijnen die door de grote farmaceutische industrie worden gepusht – samen met tal van andere medische interventies en aanbevelingen in een breed scala van disciplines.

Waarschuwing voor farmaceutische medicijnen: nieuw onderzoek zegt dat veel medicijnen niet effectief zijn als medische interventie

In een nieuwe studie gepubliceerd door eLife, analyseerde een team van onderzoekers meer dan 3.000 gerandomiseerde gecontroleerde studies gepubliceerd tussen 2003 en 2017 in drie toonaangevende medische tijdschriften – het Journal of the American Medical Association, the Lancet en het New England Journal of Medicine. Deze studies waren bedoeld om de effectiviteit van de huidige ‘best practices’ te analyseren bij verschillende medische disciplines, soorten interventies en populaties.

Binnen de beschikbare gegevens vonden onderzoekers bijna 400 medische omkeringen, ook bekend als “oeps, we hadden het mis” de-adopties van goedkope en ineffectieve medische praktijken. Deze omvatten verschillende medicijnen, draagbare step-tracking technologie (om vermeend gewichtsverlies te bevorderen) en medische aanbevelingen zoals jaarlijkse of tweejaarlijkse mammogrammen voor vrouwen met een laag risico jonger dan 50.

Met andere woorden: honderden medische producten, diensten en medicijnen die er zijn, werken NIET. Toch worden veel van hen nog steeds veel gebruikt – en worden ze betaald in miljarden verspilde belastingbetaler centen via de zorgverzekering.

Waarom is dit zo? Zoals de onderzoekers veronderstellen: “Zodra een ineffectieve medische praktijk is vastgesteld, is het moeilijk om artsen ervan te overtuigen het gebruik ervan te staken.”

Dit roept allemaal een belangrijke vraag op: wie profiteert echt van al deze ineffectieve medicijnen, medische hulpmiddelen en andere interventies? Het lijkt er zeker niet op dat het de patiënten zijn aan wie wordt verteld dat ze het moeten gebruiken.

Als medische en farmaceutische bedrijven echt de gezondheid van hun klanten op de eerste plaats willen zetten, zouden ze transparanter en proactiever moeten zijn wanneer gegevens bekend worden waaruit blijkt dat hun producten niet werken.

Je bent winstgevender voor grote farmaceutische bedrijven als je ziek bent en afhankelijk bent van medicijnen: 3 tips om je gezondheid in eigen handen te nemen

Wereldwijd wordt van farmaceutische bedrijven verwacht dat ze in het jaar 2023 jaarlijks een winst van $ 1,5 miljard behalen – en ze zijn zeker nog niet ver weg, met een grafiek van $ 1,2 miljard vorig jaar.

Zoals het er nu uitziet, biedt het voorkomen van gezondheidsproblemen niet zoveel winstgevende kansen voor medische en farmaceutische bedrijven dan als het ‘behandelen’ van gezondheidsproblemen (vaak met medicijnen waarvan men zegt dat ze voor onbepaalde tijd moeten worden genomen). Het is echt niet alleen cynisme om te zeggen dat farmaceutische bedrijven meer geven om het creëren van rijkdom voor zichzelf en hun aandeelhouders dan om het creëren van gezondheid voor hun klanten.

Probeer het volgende als u uw afhankelijkheid van mogelijk ineffectieve en toch dure medische procedures en producten wilt verminderen:

Gebruik voedingssupplementen van hoge kwaliteit: studies die het gebruik van natuurlijke supplementen proberen te bekritiseren, hebben de neiging zich te concentreren op suppletie bij zeer lage porties – die om voor de hand liggende redenen geen positieve resultaten opleveren.

Minimaliseer uw blootstelling aan bekende toxines, inclusief die in ons voedsel (bijv. Suiker en pesticiden); water (fluoride) en luchtvervuiling binnenshuis.

Word fysiek actief: minstens 30 minuten matige lichaamsbeweging – de meeste dagen van de week.

Bronnen:

https://elifesciences.org/articles/45183

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Meer dan een miljoen kinderen jonger dan zes jaar nemen psychiatrische medicijnen in Amerika
Next Opwarmende Gember Cayenne zalf - De natuurlijke pijn verlichting

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Kankerverwekkende herbicide ontdekt in Moedermelk

Luister naar dit artikel Bij de allereerste testen op glyfosaat in moedermelk van Amerikaanse vrouwen zijn bij moeders in heel Amerika ‘hoge’ waarden gevonden in 3 op de 10 geteste

Overig

Wat het verschil is tussen de 3 soorten hoofdpijn

Luister naar dit artikel Als iemand zegt: ik heb hoofdpijn, dan weet je nog niet veel. Volgens hoofdpijndeskundigen Gisela Terwindt ( neuroloog en bioloog in het Leids UMC) en Antoinette

Onderzoek

Magnesium werkt beter dan geneesmiddelen op recept voor de behandeling van depressiesymptomen

Luister naar dit artikel Leven met depressie is zo uitdagend dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot het idee van een ‘quick fix’ in de vorm van antidepressiva. Hoewel hun