Meer dan een miljoen kinderen jonger dan zes jaar nemen psychiatrische medicijnen in Amerika

Meer dan een miljoen kinderen jonger dan zes jaar nemen psychiatrische medicijnen in Amerika

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Statistieken tonen aan dat een op de zes Amerikanen psychiatrische medicijnen gebruikt. Dit is een vrij serieuze informatie en het wijst erop dat de meeste mensen zich niet bewust zijn van het gevaar dat deze medicijnen opleveren. Weet je dat kinderen deze medicijnen ook gebruiken?

Volgens de waakhondgroep Citizen Commission on Human Rights van de geestelijke gezondheid, nemen meer dan een miljoen kinderen onder de zes psychiatrische medicijnen. Een half miljoen kinderen zijn tussen de vier en vijf jaar oud. Geloof het of niet, 274.804 zijn een jaar oud of jonger. Baby’s krijgen psychiatrische medicijnen. Wordt het slechter dan dit? Ongeveer 370.778 peuters van 2-3 jaar oud gebruiken deze medicatie.
De situatie is veel ernstiger dan dit. Ongeveer 4.130.340 kinderen van 6-12 nemen psychiatrische medicijnen zoals bevestigd door de gegevens van IMS Health.

Als je denkt dat deze cijfers van toepassing zijn op kinderen die ADHD-medicijnen krijgen, heb je het mis. Slechts 1.422 kinderen jonger dan een jaar nemen ADHD-medicijnen. Ongeveer 181.000 peuters nemen deze medicijnen. Wat doen de andere kinderen dus?

Anti-angst medicijnen worden vaak gebruikt bij kinderen. Ongeveer 227.132 baby’s jonger dan een jaar en 248.000 van de leeftijd van 4-5 jaar nemen dit medicijn.

De werkelijke aantallen zijn veel hoger dan dat, omdat sommige artsen psychiatrische medicijnen uitdelen voor “off-label” gebruik. Het is een riskante praktijk die kan leiden tot ernstige gevolgen.

Een onderzoek aan de Universiteit Irving Medical Center in Colombia is gericht op het gebruik van psychiatrische medicatie bij kinderen en adolescenten. Een groep onderzoekers vergeleek het voorschrijfpercentage met de prevalentiecijfers voor veel voorkomende psychiatrische stoornissen bij kinderen. De resultaten werden gepubliceerd in de Journal of Child and Adolescent Psychopharmacology.

Ryan Sultan, MD, een kinderpsychiater en onderzoeker bij CUIMC, leidde het onderzoek en uitte zijn bezorgdheid over het probleem.

Veilige opties

Volwassenen hebben voldoende kennis om een beslissing te nemen over hun fysieke conditie en therapie. Kinderen hebben echter niet dezelfde kans en ze hebben niet echt een keuze. Kinderen nemen alles wat hun ouders en artsen hem geven.

Angststoornissen, antidepressiva en antipsychotica kunnen hartaanvallen, psychoses, zelfmoordgedachten, diabetes, beroerte, manie en plotselinge dood veroorzaken.

Psychiatrische medicatie verandert de chemie van de hersenen bij kinderen en veroorzaakt onherstelbare schade. Deze moeten als laatste redmiddel worden gebruikt en kinderen verdienen een betere behandeling.
Kinderen moeten begrijpen hoe deze wereld werkt, en ouders moeten hen alles leren over de ups en downs van het leven. Er zijn zoveel coping-strategieën die kinderen zouden moeten proberen, zoals yoga, kunsttherapie, ademhalingsoefeningen en lichaamsbeweging.

Bronnen:

realfarmacy.com
www.sciencedaily.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 5G-gevecht: inwoners van Sacramento vechten om 5G-zendmasten te verwijderen
Next Brekend NIEUWS uit 3 medische tijdschriften: Honderden farmaceutische medicijnen en interventies blijken niet effectief te zijn

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Voedingswetenschappers hebben kritiek op gesponsord peutermelkonderzoek

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Rapport vindt gevaarlijke niveaus van arseen, lood, cadmium en kwik in veel populaire babyvoeding

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Nep veganistisch vlees is gevaarlijk voor mensen met een pinda-allergie: erwteneiwit kan fatale anafylaxie veroorzaken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat