Magnesium werkt beter dan geneesmiddelen op recept voor de behandeling van depressiesymptomen

Magnesium werkt beter dan geneesmiddelen op recept voor de behandeling van depressiesymptomen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Leven met depressie is zo uitdagend dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot het idee van een ‘quick fix’ in de vorm van antidepressiva. Hoewel hun werkzaamheid in het beste geval twijfelachtig is, zijn er nog twee andere belangrijke redenen waarom veel patiënten uiteindelijk besluiten ze niet in te nemen: ze zijn duur en hebben een groot aantal gevaarlijke bijwerkingen. Studies wijzen echter steeds meer op een waardig natuurlijk alternatief in de vorm van magnesium.

Het idee dat een direct beschikbaar mineraal dat in veel voedingsmiddelen wordt gevonden, kan helpen enige echte vooruitgang te boeken bij de behandeling van depressie, is geweldig nieuws voor de 350 miljoen mensen over de hele wereld die aan het probleem denken te lijden.

Moderne antidepressiva hebben enkele van de bijwerkingen die u kunt tegenkomen in andere populaire medicijnen, zoals misselijkheid, slapeloosheid, gewichtstoename, vermoeidheid, constipatie en seksuele problemen. Eén is echter een absolute doorbraak: zelfmoordgedachten (en, voor sommige mensen, voltooiing). Je zou denken dat antidepressiva het tegenovergestelde effect zouden hebben, maar de trieste waarheid is dat de dreiging zo reëel is dat velen van hen een black box-waarschuwing hebben om patiënten hiervan op de hoogte te stellen.

Hoewel we de afgelopen jaren nogal wat veelbelovende natuurlijke alternatieven hebben gezien, is magnesium in opkomst als een van de beste. Verschillende onderzoeken hebben de antidepressieve effecten ervan aangetoond en een recente placebogecontroleerde klinische studie leverde enkele van de sterkste bewijzen tot nu toe dat het een groot verschil kan maken.

De studie omvatte 126 mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar. Bij allen was milde tot matige depressie vastgesteld en ondervonden symptomen ten tijde van de studie. Sommige patiënten kregen 248 milligram elementair magnesium per dag gedurende een periode van zes weken. Hun depressiesymptomen werden tweewekelijks beoordeeld.

De onderzoekers ontdekten dat degenen die het magnesiumchloridesupplement hadden ingenomen, een klinisch significante netto verbetering van hun depressie- en angstscores noteerden. De populaire Patient Health Questonnaire-9 (PHQ-9) werd gebruikt om hun depressiescores te vinden. Degenen die magnesium innamen, zagen hun scores met 6 punten verbeteren; conventionele antidepressiva worden als effectief beschouwd wanneer deze score met slechts 5 punten verbetert.

Bovendien was de gemiddelde therapietrouw van de patiënten met magnesiumsupplementen 83 procent – veel hoger dan die van conventionele antidepressiva – en 61 procent van de deelnemers zei dat ze het supplement in de toekomst opnieuw zouden gebruiken.

Deze resultaten gelden zowel bij mannen als bij vrouwen ongeacht hun leeftijd, baseline magnesiumspiegels en ernst van de depressie en gebruik van andere antidepressiva. De effecten waren al na twee weken zichtbaar, wat de onderzoekers ertoe bracht te concluderen dat het effectief is en snel werkt.

Het beste van alles, het magnesium werd goed verdragen in de studie, wat betekent dat patiënten niet nauwlettend op toxiciteit hoeven te worden gecontroleerd zoals met farmaceutische antidepressiva.

Hoe meer magnesium te consumeren

De studie geeft aan dat mensen die lijden aan een ernstige depressie verlichting kunnen vinden van magnesiumsupplementen. Het is echter ook mogelijk om dit mineraal uit voedselbronnen te halen. Wanneer u gezonde, natuurlijke voedingsmiddelen eet zoals magnesium, kunt u uw algehele gezondheid verbeteren, waarvan ook bekend is dat deze een impact heeft op de depressie.

Bladgroene donkergroene groenten zijn vaak rijk aan magnesium, dus overweeg om je inname van voedsel zoals boerenkool, spinazie, en snijbiet te verhogen. Dit is een gezonde en caloriearme manier om ervoor te zorgen dat je meer van dit belangrijke mineraal krijgt.

Pompoenpitten, amandelen, paranoten en cashewnoten zijn andere geweldige bronnen van magnesium die goed werken als snacks. Tonijn en zalm zijn geweldige keuzes voor het hoofdgerecht voor diegenen die hun inname van niet alleen magnesium maar ook omega-3-vetzuren willen verbeteren, die ook gekoppeld zijn aan verbeteringen in depressie. Antioxidant-rijke donkere chocolade, zeer rijpe bananen en hart-gezonde avocado’s zijn andere goede opties.

Nogmaals, de natuur is voor de mensheid gekomen met een effectieve oplossing voor een gemeenschappelijk gezondheidsprobleem. Magnesiumrijk voedsel en supplementen kunnen een zeer nuttig hulpmiddel zijn om mensen te helpen depressies snel te verslaan zonder het risico van antidepressiva

Bronnen:

GreenMedInfo.com

EverydayHealth.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Onmiskenbaar wereldwijd probleem: lage vitamine D-waarden verhogen het risico op ziekte en voortijdige sterfte, bevestigen meerdere onderzoeken
Next Japan keurt baanbrekend experiment goed om mens-dierhybride tot geboorte te brengen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Geweldig nieuws: chocolade helpt tegen hoesten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Reinig je lever door de juist dingen te drinken. Nu blijf ik zeker mijn favorite drankje te drinken.

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Ze besloot te stoppen met de pil. De gevolgen waren Ongelooflijk!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat