Meer dan 70% van de kinderen met ADHD kunnen een behandelbare slaapstoornis hebben

Meer dan 70% van de kinderen met ADHD kunnen een behandelbare slaapstoornis hebben

Luister naar dit artikel

Moeder van vier en maker van de Your Modern Family Blog, Becky Mansfield heeft onlangs haar ervaringen gedeeld met het verontrustende gedrag van haar kind. Haar zoon begon plotseling te worstelen met slapeloosheid, waarvan zij en haar man aanvankelijk dachten dat het verband hield met een slecht geval van hand mond- en klauwzeer.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar toen hij wakker werd in de vroege uren van de ochtend, crashte in de avond, vermoedde Mansfield dat er iets ernstigs mis was. De volgende paar jaar probeerde ze elke oplossing die ze maar kon vinden om de slapeloosheid van haar zoon en de daaruit voortvloeiende kribbigheid te helpen. Hij werd een “hot-head”. Zijn gedrag was op zijn best onvoorspelbaar en in het slechtste geval afgezwakt.

Goedbedoelende vrienden vroegen Mansfield of haar zoon misschien een niet-gediagnosticeerd geval van ADHD had. Hoewel ze zelf een kinderontwikkelings-therapeut was, wendde Mansfield zich tot een andere therapeut om de problemen van haar zoon tot een goed einde te brengen.

Na vele interviews en tests voerden ze een slaaponderzoek uit waaruit bleek dat haar zoon Central Sleep Apnea (CSA) had.
“Wat de arts ons hierna vertelde, verklaarde de grumpiness, humeurigheid, woedeaanvallen in 11 kleine woorden: hij wordt 8 keer per uur wakker, de hele nacht door”, schrijft Mansfield.

Mansfield ging later door een soortgelijke reis met een andere zoon, wiens ADHD-symptomen uiteindelijk de juiste diagnose kregen als het gevolg van een verstoorde slaap. In feite was het een familietandarts die ontdekte dat het kind zijn tanden zo vaak aan het slijpen was, dat ze ernstig waren versleten.

De ervaringen van deze moeder brachten haar ertoe om het onderzoek tussen gedragsproblemen en slaapstoornissen en kinderen te onderzoeken.

“Slaaptekort bij kinderen en ADHD vertonen dezelfde symptomen. DE ECHTE ZELFDE SYMPTOMEN. ⇒ Er zijn onderzoeken gedaan (bedankt, NIH) waar ze medicinale ADHD-kinderen innamen, op de slaapstoornissen en de ademhaling fixeerden en binnen 6 maanden had 70% van de kinderen een oplossing in symptomen gezien en was niet langer medicamenteus.

Hun ‘ADHD’ was genezen. Omdat het geen ADHD was. Bij 70% van de kinderen. Laat dat maar doordringen. Dit betekent dat 70% van die kinderen een verkeerde diagnose hadden gesteld gekregen van ADHD terwijl ze een behandelbare slaapstoornis hadden, “schrijft ze.

De link tussen ADHD en slaapstoornissen

Het onderzoek waarnaar Mansfield verwees is een publicatie uit 2017 van het European College of Neuropsychopharmacology. Hierin vatten de auteurs samen: “Als je het bewijs bekijkt, lijkt het steeds meer op ADHD en zijn slapeloosheid twee kanten van dezelfde fysiologische en mentale medaille zijn.” Er wordt gedacht dat tot 75% van de kinderen en volwassenen slaapproblemen hebben.

Slaapstoornissen zoals slapeloosheid, rustelozebenensyndroom, obstructieve slaapapneu, centrale slaapapneu en complex slaapapnoesyndroom komen vaak voor bij zowel kinderen als volwassenen met ADHD.

Een recent onderzoek wees uit dat kinderen met de diagnose ADHD meer worstelden met slaperigheid overdag dan kinderen zonder een ADHD-diagnose. Uit een andere studie bleek dat de helft van de kinderen met ADHD tekenen van slaapstoornis ademden, vergeleken met 22% van de kinderen zonder een ADHD-diagnose. Meer onderzoek wijst op het rustelozebeensyndroom als significant vaker voorkomend bij kinderen met een ADHD-diagnose.

In een klassiek ‘kip of ei’-dilemma kunnen gewone medicijnen die zijn voorgeschreven voor ADHD de normale slaapgewoonten onderbreken, terwijl slaapgebrek vaak optreedt als verergerde ADHD-symptomen, zoals prikkelbaarheid, impulsief gedrag en grote concentratiemoeilijkheden.

Tips voor ouders

Ouders die zich zorgen maken over het onrustige gedrag van hun kind, kunnen de tekenen van slaapgebrek opzoeken en met hun huisarts spreken over het testen op een slaapstoornis of gedragsstoornis. Tekenen van slaapstoornissen bij kinderen zijn:

snurken
De ademhaling pauzeert tijdens de slaap
Moeilijk in slaap vallen
Problemen met slapen door de nacht
Moeilijk om overdag wakker te blijven
Onverklaarbare afname van de prestaties overdag
Ongewone gebeurtenissen tijdens de slaap, zoals slaapwandelen of nachtmerries

Dr. Vatsal Thakkar, een klinische assistent-professor in de psychiatrie aan het NYU Langone Medical Center, beveelt aan dat ouders strikte grenzen blijven stellen aan de schermtijd om een gezonde slaap voor hun kinderen (en zichzelf) te bevorderen. Dr. Thakkar vermoedt dat de opkomst van technologiegebruik samenvallend met de opkomst van ADHD-diagnoses geen toeval is.

Bronnen:

The heartysoul.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Tijdige afgifte van kurkuma stopt de groei van kankercellen
Next Echt zout, Keltisch zout en Himalayazout

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Garnalen bevatten cocaïne, antibiotica en verboden pesticiden

Luister naar dit artikel Garnalencocktail – met ijskoude garnalen, pittige cocktailsaus en een schijfje citroen – is een aloude favoriet van liefhebbers van zeevruchten. Maar nieuw onderzoek uit het VK

Onderzoek

Big Pharma faalt: geen bewijs van toegevoegd voordeel in de meeste nieuwe geneesmiddelen volgens studie

Luister naar dit artikel Er lijkt tegenwoordig een nieuw medicijn te zijn om alles en iedereen te behandelen, maar zijn deze medicijnen even effectief als ze beweren te zijn? Een

Nieuws

Rijnstate Ziekenhuis adviseert zieke kinderen junkfood te eten

Luister naar dit artikel Eerder deze week gaf Dayenne Bos‎ mij de tip om het voedseladvies van het Rijnstate kinderziekenhuis eens door te lichten. Ik wist dat ziekenhuizen het bont