Garnalen bevatten cocaïne, antibiotica en verboden pesticiden

Garnalen bevatten cocaïne, antibiotica en verboden pesticiden

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Garnalencocktail – met ijskoude garnalen, pittige cocktailsaus en een schijfje citroen – is een aloude favoriet van liefhebbers van zeevruchten. Maar nieuw onderzoek uit het VK toont aan dat garnalen uit rivieren in de buurt van Londen besmet zijn met een heel ander soort “cocktail” – in dit geval een giftige mix van chemicaliën met cocaïne, farmaceutische drugs en gevaarlijke pesticiden.

De nieuwe studie, gepubliceerd in Environment International, toont een vuile – en verontrustende – trend in zeevruchten. Over de hele wereld vinden wetenschappers chemische resten in garnalen, vissen, mosselen en palingen – met beangstigende gevolgen voor de gezondheid van mens en milieu.

Onderzoek ALERT: Garnalen in Britse rivieren zijn universeel besmet met cocaïne – samen met tientallen andere giftige stoffen
Om het onderzoek uit te voeren, onderzochten wetenschappers een soort lokale zoetwatergarnaal (Gammarus pulex) geoogst van 15 locaties in vijf verschillende rivieren in Suffolk County, een landelijk gebied ten noordoosten van Londen.

En wat ze vonden – sporen van 56 verschillende verontreinigende stoffen, toxines en drugs – was maagdraaiend.

Schokkend bevatte 100 procent van de garnalen sporenhoeveelheden cocaïne – en deze illegale drug zorgde voor de hoogste concentratie aan verontreinigende stoffen in de garnaal.

Ook werd lidocaïne gevonden – een verdovingsmiddel dat door cocaïnehandelaren wordt gebruikt om het product te ‘snijden’ en de winst te vergroten – en ketamine, een veterinair kalmeringsmiddel dat recreatief door mensen wordt gebruikt vanwege zijn psychotrope effecten.

Het onderzoek leverde zelfs een soort momentopname op van medicijnen die in de 21e eeuw werden gebruikt.

Wetenschappers vonden ook de anti-angst medicijnen Xanax (alprazolam) en Valium (diazepam), samen met propranolol – een gebruikelijke bloeddrukmedicatie – en difenhydramine, een veel gebruikt antihistaminicum.

De onderzoekers speculeerden dat de medicijnen in de urine werden uitgescheiden – die vervolgens uit rioleringssystemen in de omliggende aquatische milieus stroomden. Sporen van fenuron en atrazine – pesticiden die in het VK zijn verboden – werden ook gevonden.

Ten slotte ontdekte het team microplastics – kleine plastic fragmenten die momenteel worden gevonden in drinkwater, zeezout, zeeleven en mensen over de hele wereld.

De verontrustende resultaten waren onverwacht, zelfs voor de onderzoekers die het onderzoek uitvoerden.

Een co-auteur van de studie noemde de aanwezigheid van illegale drugs “verrassend” – vooral in het licht van de geografie. “We kunnen verwachten dat we deze zullen zien in stedelijke gebieden zoals Londen, maar niet in kleinere en meer landelijke gebieden”, merkte de onderzoeker op.

Onderzoekers waren ook perplex over de aanwezigheid van pesticiden die niet langer zijn goedgekeurd voor gebruik – en verzochten dringend om verder onderzoek.

Aanvullende studies roepen meer alarmeringen op

Hoewel het rioolwater in Londen – en vermoedelijk ook hun garnaal – de hoogste concentratie cocaïne van een Europese stad heeft, blijft het probleem van de besmetting van drugs niet beperkt tot de Britse garnaal.

Een Canadese studie uit 2017 wees uit dat schaaldieren die in de buurt van afvalwaterlozingslocaties leven, triclosan bevatten, een antibacterieel middel en ibuprofren, een niet-steroïde anti-inflammatoire medicatie.

En, mosselen in Seattle’s Puget Sound blijken oxycodon te bevatten – een krachtig narcoticum – samen met antidepressiva en hartmedicatie.

“Je zou geen mossels uit deze stedelijke baaien willen eten,” merkte een co-auteur op. (Een understatement, op zijn zachtst gezegd!)

Een andere verontrustende studie wees uit dat zilveralen – al een ernstig bedreigde soort – in de Theems genoeg cocaïne in hun systemen had om hun gedrag daadwerkelijk te beïnvloeden. Onderzoekers merkten op dat de palingen “hyperactief” konden worden als cocaïne accumuleerde in spieren, hersenen en kieuwen – en dit door omgevingsconcentraties die de onderzoekers beschreven als “laag”.

De palingen hadden ook ernstige schade aan skeletspieren, inclusief spierafbraak en zwelling.

Toxische import: onderzoekers waarschuwen voor gevaren in Chinese zeevruchten

In de Verenigde Staten en Europa is de besmetting van zeevruchten uit het buitenland van bijzonder belang.

Momenteel wordt 80 procent van de in Amerika geconsumeerde zeevruchten geïmporteerd – met een groot deel afkomstig uit Aziatische landen. Deskundigen op het gebied van voedselveiligheid zeggen dat de wetgeving inzake het regelen van schaal- en schelpdieren in deze landen laks of moeilijk te handhaven is, wat leidt tot ongebreidelde gezondheidsschendingen.

In één onderzoek bleek 43 procent van de monsters van Chinese zeevruchten multidrugresistente bacteriestammen te bevatten. Daarnaast hebben onderzoekers nitrofuranen – een groep antibiotica – gevonden in Chinese garnalen en fluroquinolonen, een klasse van breedspectrumantibiotica, in Chinese meervallen.

Gezondheidstip: om te voorkomen dat u Chinese zeevruchten koopt, bekijkt u zorgvuldig alle labels om het land van herkomst te bepalen. Pas op voor zinsneden als ‘voorbereid’, ‘ingepakt’ of ‘geïmporteerd door’, wat kan betekenen dat de vis op één locatie is opgehaald en in een andere is verpakt).

Minimaliseer de blootstelling aan toxines met Alaska-zalm

Met vissen en garnalen waarvan is aangetoond dat ze besmet zijn met medicijnen, microplastics, pesticiden en zware metalen, is het moeilijk om te weten hoe je veilig toegang kunt krijgen tot de substantiële gezondheidsvoordelen die inherent zijn aan zeevruchten.

Met andere woorden: wat staat een zeevruchtenliefhebber te doen?

De meeste natuurlijke gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat wild gevangen Alaska-zalm de veiligste gok is.

Met veel vitamines, mineralen, ontstekingsremmende omega-vetzuren en antioxidanten – waaronder de carotenoïde astaxanthine, die zalmvlees zijn kenmerkende roze-oranje tint geeft – is wild gevangen zalm veel veiliger en voedzamer dan de kweekvariëteit.

Maar onderzoek heeft aangetoond dat het verkeerd in kaart brengen van zalm – het afsteken van inferieure, gekweekte zalm als wild of het vervangen van roze zalm en zalm voor sockeye en koningszalm – een gangbare praktijk is.

In een rapport uitgegeven door Oceana, een organisatie zonder winstoogmerk, ontdekten onderzoekers dat 43 procent van de monsters van “wild gevangen” zalm in restaurants en supermarkten verkeerd gelabeld waren. En toen ze alleen vis analyseerden die werd bereid en geserveerd in restaurants, was het beeld nog erger.

Het team ontdekte dat 67 procent van de zalmmonsters van restaurants verkeerd gelabeld waren – een praktijk die het publiek bedriegt, eerlijke vissers berooft van winst, en een minder gezonde maaltijd aanbiedt.

Om verkeerde zalm te vermijden, adviseren experts om te kopen tijdens het Alaska-oogstseizoen (dat loopt van april tot september), omdat de kans dat er verkeerd gelabelde vis wordt gekocht dan lager is.

Het nieuwe onderzoek, dat een “heksenbrouwsel” van gifstoffen in zoetwatergarnalen onthulde, zou als waarschuwingsbel moeten dienen voor de verslechterende chemische verontreiniging van oceanen en waterwegen. Geen twijfel, de planeet verdient beter.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Maak alle natuurlijke zelfgemaakte producten met kokosolie.
Next De meeste cardiologen schrokken toen ze de ware oorzaak van hartaanvallen ontdekten

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Big Pharma-bedrijven controleren de goedkeuring van COVID-19-vaccins door artsen in veiligheidsraden te hebben – rapport

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Hoe de machtige cola-lobby ons verslaafd houdt aan suiker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Het natuurlijke anti reuma project – deel 1

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat