Echt zout, Keltisch zout en Himalayazout

Echt zout, Keltisch zout en Himalayazout

Luister naar dit artikel

Zo ziet echt zout eruit – we weten allemaal hoe normaal wit zout eruitziet – en we denken ten onrechte dat het echt zout is, terwijl dat niet zo is. Het feit is dat geraffineerd wit zout, zoals commercieel keukenzout, slecht is, heel slecht spul. Ongeraffineerd natuurlijk zout is daarentegen goed, zeer goed materiaal dat veel gezondheidsvoordelen biedt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ongeraffineerd zeezout is gezond. Het bloeddrukverhogende effect van keukenzout kan te wijten zijn aan het hoge gehalte aan natrium en niet genoeg magnesium om het te balanceren. Dit heeft een magnesiumverlagend effect dat de bloedvaten kan vernauwen en de bloeddruk kan verhogen. Echt zout (van verschillende soorten) bevat veel magnesium en andere belangrijke mineralen, daarom heeft het meestal geen negatieve invloed op de bloeddruk.

Natrium is een essentiële voedingsstof die door het lichaam wordt vereist voor het handhaven van vloeistofniveaus en voor het verstrekken van kanalen voor zenuwsignalering. Er is wat natrium in uw lichaam nodig om vocht en bloeddruk te reguleren en om spieren en zenuwen soepel te laten werken.

Zonder de juiste hoeveelheden natrium, kan uw lichaam na intensieve training of activiteit het moeilijk hebben om af te koelen. Als het lichaam heet is, zweet je. Als u niet genoeg natrium heeft, zweet uw lichaam mogelijk niet zo vaak en kunt u oververhit raken. Dit kan resulteren in een beroerte of uitputting, evenals uitdroging.

Natrium is een energiedrager. Het is ook verantwoordelijk voor het verzenden van boodschappen van de hersenen naar de spieren via het zenuwstelsel, zodat de spieren op commando bewegen. Wanneer je je arm wilt bewegen of een spier in je lichaam wilt trekken, stuurt je brein een bericht naar een natriummolecuul dat het doorgeeft aan een kaliummolecuul en dan terug naar een natriummolecuul, enz., Totdat het zijn uiteindelijke bestemming bereikt en de spier trekt samen. Dit staat bekend als de natrium-kalium-ionenwisseling. Daarom zou je zonder natrium nooit een deel van je lichaam kunnen verplaatsen.

Overmaat aan natrium (zoals dat wordt verkregen uit voedingsbronnen) wordt uitgescheiden in de urine. Het meeste natrium in het lichaam (ongeveer 85%) wordt aangetroffen in bloed en lymfevocht. Natriumspiegels in het lichaam worden gedeeltelijk gecontroleerd door een hormoon genaamd aldosteron, dat wordt gemaakt door de bijnieren. Aldosteronspiegels bepalen of de nieren natrium in het lichaam vasthouden of in de urine doorlaten.

Dr. David Brownstein weegt zwaar op deze kwestie en zegt: “Niemand maakt een onderscheid tussen ongeraffineerd en gezuiverd zout. Ze ‘klonteren’ alle zout samen als een slechte substantie. Dit is een vreselijke fout. Er zijn twee vormen van zout beschikbaar op de markt: verfijnd en ongeraffineerd. Geraffineerd zout heeft zijn mineralen verwijderd en is gebleekt om het de witte uitstraling te geven die we gewend zijn bij het zien van zout. Het is het fijne, witte zout dat verkrijgbaar is in bijna elk restaurant of supermarkt. Geraffineerd zout is gebleekt en blootgesteld aan veel giftige chemicaliën om het tot zijn eindproduct te krijgen. Het bevat aluminium, ferrocyanide en bleekwater. Ik geloof dat dit verfijningsproces het tot een giftige, gedevitaliseerde stof heeft gemaakt die moet worden vermeden. ”

“Ongeraffineerd zout, aan de andere kant,” vervolgt Brownstein, “is niet door een hard chemisch proces heengegaan. Het bevat de natuurlijke mineralen die oorspronkelijk deel uitmaakten van het product. Het minerale gehalte geeft het een aparte kleur. De kleuren van ongeraffineerd zout kunnen variëren afhankelijk van waar het vandaan komt. Dit komt door het veranderende minerale gehalte van de verschillende merken zout. Het zijn de mineralen in ongeraffineerd zout die alle voordelen van dit product bieden. De mineralen voorzien het lichaam van meer dan 80 sporenelementen die nodig zijn om de gezondheid te krijgen en te behouden.

Bovendien verhogen de mineralen de pH (juiste zuurgraad) en lagere bloeddruk. Onze maker gaf ons zout om te gebruiken in ons dieet – ongeraffineerd zout – met zijn volledige aanvulling van mineralen. Het zou het zout van onze keuze moeten zijn. Het is een essentieel ingrediënt dat deel moet uitmaken van het dieet van iedereen. ”

Dr. Brownstein zegt: “Jaren geleden besloten zoutfabrikanten dat puur wit zout mooier is dan gebroken wit zout en dat consumenten liever vrij wit zout gebruiken. Dus begonnen ze het te bleken. Ze hebben ook antiklontermiddelen toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen. Het probleem is dat de chemicaliën die worden toegevoegd om te voorkomen dat zout vocht op het schap absorbeert, een van de belangrijkste functies van zout verstoren: hydratatie in uw lichaam reguleren. Het natriumchloride in keukenzout is sterk geconcentreerd, gedenatureerd en giftig voor uw lichaam. Heb je ooit zout op een open wond gekregen? Het brandt!!!

Geraffineerd zout heeft hetzelfde effect op de interne weefsels en veroorzaakt een negatieve reactie: uw lichaam behoudt water om zichzelf te beschermen en uw cellen geven water af om het zout te verdunnen, te neutraliseren en af te breken. Dit waterverlies zorgt voor dehydratatie en verzwakking van je cellen en kan ze zelfs vroegtijdig doen sterven. Natuurlijk zeezout is veel beter dan chemisch behandeld gejodeerde tafelzout omdat het alle 92 sporenmineralen bevat en het is slechts 84% natriumchloride terwijl tafelzout bijna 98% is “.

Dit alles komt neer op één ding. Tafelzout, is giftig – het is giftig voor het lichaam en is grotendeels verantwoordelijk voor het ontstaan van vele vreselijke ziekten, waaronder schildklier- en stofwisselingsstoornissen.

Naast natrium en chloride, biedt Keltisch zeezout andere voedingsstoffen die van nature voorkomen in zoutbedden, waaronder sporenhoeveelheden calcium, magnesiumkalium, ijzer en zink.

In overeenstemming met de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Voedsel- en Landbouworganisatie geeft onafhankelijke analyse aan dat niveaus van zware metalen niet detecteerbaar zijn (bijvoorbeeld arseen, cadmium, kwik) of ruim onder gepubliceerde veilige limieten in Keltisch zeezout. Misschien nog belangrijker is dat Keltisch zeezout niet wordt blootgesteld aan verfijning en bleking om typisch tafelzout te produceren en dat er geen additieven zijn. Keltisch zeezout wordt geoogst uit de oceaan met behulp van de zon, de wind en ondiepe klei-ioniserende vijvers, een methode die door de generaties is doorgegeven.

Veel Amerikanen verbruiken geraffineerd zout door bewerkte voedingsmiddelen, fastfood en ingeblikt voedsel met toegevoegd zout te eten. Keltisch zeezout is een goed alternatief als onderdeel van een gezonder dieet. Aanbevolen gebruik is een halve theelepel per dag.

Kristalzout uit de Himalaya’s dat 5.000 voet diep onder het Himalaya-gebergte wordt gedolven, stond gedurende miljoenen jaren onder enorme druk en is meer dan 99% zuiver. Hoe hoger de hoeveelheid druk, des te beter of beter de staat van orde binnen de kristallijne structuur van zout. Veel Himalaya-zouten worden goedkoop verkocht, maar worden van hogerop verzameld in de buurt van de toppen van het Himalayagebergte in plaats van uit de diepere mijnen. Deze zouten bevatten meer onzuiverheden, hebben niet dezelfde structuur en worden niet zo gemakkelijk door het lichaam geassimileerd.

Himalayazout bevat 84 mineralen en sporenelementen in ionische staat en heeft een heerlijke roze kleur. Mensen zeggen vaak dat ze minder van dit zout gebruiken dan van andere soorten. Veel maten zijn verkrijgbaar van 3 oz in een zoutmolen tot grotere zakken van 1 kg (2,2 lb). Zout brokken zijn ook beschikbaar voor het maken van je eigen “sole”, wat een verzadigde oplossing is van gezuiverd water met Himalayazout. Een specifiek recept (zie hieronder) moet worden gevolgd om sole te maken en resulteert in een oplossing die veel minder natrium bevat dan alleen zout toevoegen aan water zou hebben. Er wordt aangenomen dat dagelijks gebruik van sole de peristaltiek van de spijsverteringsorganen stimuleert, het maagzuur in evenwicht brengt, de productie van spijsverteringsvloeistoffen in de lever en pancreas ondersteunt, het metabolisme reguleert en de zuur-alkalische balans harmoniseert.

Begin elke dag met een gezonde sole

De ideale manier om Himalaya zout te gebruiken is in de vorm van een sole (so-LAY). Het drinken van de sole wanneer je elke ochtend wakker wordt, is als opstaan aan de rechterkant van het bed. Het zorgt voor de stimulerende mineralen die je dagelijks nodig hebt om je lichaam op te laden, en het helpt om een vitaliteitsdag in te luiden.

In wezen is een sole water verzadigd met Himalaya zout. De sole bevat ongeveer 26 delen zout op 100 delen water. Maak de water- en zoutcombinatie van tevoren klaar. Plaats elke ochtend een theelepel van het mengsel in een glas en vul deze met 240 ml zuiver bronwater. Drink het onmiddellijk of drink het tijdens het aankleden, het controleren van e-mails of het voorbereiden van het ontbijt. Het water helpt de elektrolyten door het lichaam te transporteren naar alle plaatsen waar ze nodig zijn.

Sole bereiden

Sole is een mengsel van water en zout. Het doel is om het water te verzadigen met opgelost zout zodat het niet meer kan vasthouden. Je weet dat je sole hebt gemaakt als er onopgeloste zoutkristallen in het water zitten. Je kunt het water niet oververzadigen met zout. De kristallen vallen eenvoudig naar de bodem van de container.

Plaats enkele Himalaya-kristalzoutstenen of Himalaya-kristalzoutkorrels ongeveer 2,5 cm diep in een glazen container. (Een inblikkende pot werkt goed.)

Bedek het zout met twee tot drie centimeter zuiver bronwater. Laat het zout 24 uur oplossen.

Als al het zout binnen 24 uur oplost, voeg dan meer zout toe aan de container. De sole is klaar als het water het zout niet meer kan oplossen en de zoutkristallen naar de bodem van de container vallen. Er zullen altijd zoutkristallen in de pot zitten. Het maakt niet uit of je maar een paar kristallen hebt of veel. Het water is verzadigd en is nu sole.

Bedek de container om te voorkomen dat het water verdampt. Omdat zout een natuurlijk conserveringsmiddel is, zal de sole voor altijd behouden blijven. Het kan niet bederven of “slecht” worden.

De vibrationele energie van het Himalaya Kristalzout blijft 24 uur in je lichaam.

Een theelepel sole bevat 480 mg natrium, of 20% van de dagelijkse referentiewaarde van 2400 mg op basis van een dieet van 2000 calorieën per dag.

Bronnen:

http://drlwilson.com/Articles/salt.htm

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Meer dan 70% van de kinderen met ADHD kunnen een behandelbare slaapstoornis hebben
Next Gember kan mensen met een leveraandoening helpen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Weinig bekende kruidenmiddelen tegen astma en COPD

Luister naar dit artikel Astma en andere longaandoeningen steken de laatste decennia met name onder kinderen de kop op. Het kan niet met zekerheid worden gezegd of de chemtrails of

Natuurlijk

Alles wat je moet weten over vitamine D

Luister naar dit artikel Het verbaast je misschien als ik je vertel dat vitamine D totaal anders is dan de meeste andere vitamines. Het is eigenlijk een hormoon, een steroïde hormoon

Natuurlijk

snuiven van rozemarijn kan het geheugen verhogen met 75%

Luister naar dit artikel Rozemarijn is een geweldig kruid met meerdere toepassingen. De bladeren zijn eeuwen lang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Rozemarijn staat bekend om het verbeteren van het