Tijdige afgifte van kurkuma stopt de groei van kankercellen

Tijdige afgifte van kurkuma stopt de groei van kankercellen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een onderzoeksteam van de Washington State University heeft een medicijnafgiftesysteem ontwikkeld met behulp van curcumine, het belangrijkste ingrediënt in de kurkuma van kruiden, dat met succes botkankercellen remt en de groei van gezonde botcellen bevordert.

Het werk zou kunnen leiden tot betere post-operatieve behandelingen voor mensen met osteosarcoom, de op een na meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen.

De onderzoekers, waaronder Susmita Bose, Herman en Brita Lindholm begiftigd voorzitter hoogleraar aan de School voor Mechanische en Materials Engineering, en afgestudeerde student Naboneeta Sarkar, rapporteren over hun werk in het tijdschrift ACS Applied Materials and Interfaces.

Jonge patiënten met botkanker worden vaak behandeld met hoge doses chemotherapie voor en na een operatie, waarvan er vele schadelijke bijwerkingen hebben. Onderzoekers zouden graag zachte behandelingsopties willen ontwikkelen, vooral na een operatie wanneer patiënten proberen te herstellen van botschade op hetzelfde moment dat ze agressieve medicijnen gebruiken om tumorgroei te onderdrukken.

Kurkuma wordt al eeuwenlang gebruikt in de keuken en als medicijn in Aziatische landen en curcumine heeft als werkzaam bestanddeel anti-oxidanten, ontstekingsremmende en botopbouwende eigenschappen. Er is ook aangetoond dat het verschillende vormen van kanker voorkomt.

“Ik wil dat mensen de gunstige effecten van deze natuurlijke verbindingen kennen”, zei Bose. “Natuurlijke biomoleculen afgeleid van deze plantaardige producten zijn niet duur en een veiliger alternatief voor synthetische drugs.”

Wanneer het echter oraal als geneesmiddel wordt ingenomen, kan het niet goed in het lichaam worden opgenomen. Het wordt te snel gemetaboliseerd en geëlimineerd, tenzij het wodt opgelost op moleculair niveau in curcumine water waardoor er honderd procent van de stof opgenomen wordt door het lichaam en sneller door het lichaam kan reizen.

In hun onderzoek gebruikten de onderzoekers 3D-printing om ondersteuningsimplantaten te bouwen van calciumfosfaat. Hoewel de meeste implantaten op dit moment van metaal zijn gemaakt, kunnen dergelijke keramische implantaten, die eerder op echt bot lijken, op een dag worden gebruikt als een transplantaatmateriaal na botkankerchirurgie. De onderzoekers verwerkten curcumine, ingekapseld in een blaasje van vetmoleculen in de scaffolds, waardoor de chemische stof geleidelijk vrijkomt.

De onderzoekers ontdekten dat hun systeem de groei van osteosarcoomcellen na 11 dagen met 96 procent remde in vergelijking met onbehandelde monsters. Het systeem bevorderde ook gezonde botcelgroei.

“Deze studie introduceert een nieuw tijdperk van integratie – waarbij moderne 3d-printtechnologie wordt gekoppeld aan het veilige en effectieve gebruik van alternatieve geneeskunde, die mogelijk een betere tool voor de ontwikkeling van botweefsel kan bieden,” zei Bose.

Bronnen:

University of Washington
Journal Article

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Darmbacteriën geassocieerd met chronische pijn voor de eerste keer
Next Meer dan 70% van de kinderen met ADHD kunnen een behandelbare slaapstoornis hebben

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

De wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van acaibessen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Medische Mythen: Je bent belogen over de geschiedenis van vaccins versus mortaliteit … Leer nu wat de oneerlijke vaccinatieorganisaties niet willen dat je weet

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Dit gebeurt er wanneer je een weeklang kokoswater drinkt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat