Gember kan mensen met een leveraandoening  helpen

Gember kan mensen met een leveraandoening helpen

Luister naar dit artikel

Een van de meest voorkomende vormen van leverziekte is niet-alcoholische leververvetting (NAFLD), en komt meestal voor bij mensen die sedentair zijn, te zwaar zijn en / of te veel eenvoudige suikers eten. Medisch gesproken neemt het risico toe bij personen met type 2 diabetes en andere aandoeningen gerelateerd aan metaboolsyndroom zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Conventioneel gezien is er geen effectieve therapie voor NAFLD – behalve het maken van wijzigingen in de levensstijl die schade aan cellen minimaliseren en de bloedsuikerspiegel helpen beheersen. Als u een van de symptomen (zoals hierboven vermeld) aan een conventioneel opgeleide arts voorlegt, wordt u waarschijnlijk gewoon naar huis gestuurd met een zak met (toxische) geneesmiddelen op recept – die alleen maar bijdragen aan uw problemen.

Echter, een studie suggereert dat mensen met een leveraandoening kunnen profiteren van het toevoegen van gember aan een anti-inflammatoire levensstijl. Vandaag zullen we uitleggen waarom dit kruid (soms een specerij genoemd) zo waardevol is.

Gember verhoogt de effectiviteit van leefstijlinterventies voor mensen met een leveraandoening

Deelnemers aan de studie kregen advies over het maken van aanpassingen in de levensstijl, zoals het toevoegen van lichaamsbeweging en veranderingen in het dieet, en kregen 2 gram gember of een placebo die dagelijks gedurende 12 weken werd ingenomen. De levergezondheid werd voor en na het onderzoek gemeten via bloedmonsters.

Aan het einde van de 12 weken merkte de groep studiedeelnemers die gember innamen significante verbeteringen op in hun leverenzymgezondheid, algemene levergezondheid en insulinegevoeligheid in vergelijking met deelnemers die alleen leefstijlveranderingen maakten. Onderzoekers geloven dat suppletie met gember waarschijnlijk de effectiviteit van leefstijlinterventies bij deze patiënten verhoogt, zoals lichamelijke activiteit en veranderingen in het dieet.

Andere bewezen gezondheidsvoordelen van gember

Naast het helpen van patiënten met niet-alcoholische leververvetting, biedt gember vele andere gezondheidsvoordelen die door de wetenschap worden ondersteund. Vol met gezonde verbindingen zoals shogaols, gingerols, gingerones, phenolics en paradols, zijn het deze samenstellingen wat gember zijn antikanker, antioxidant en ontstekingsremmende eigenschappen geven.

Onderzoekers blijven het vermogen van gember om kankercellen te doden bestuderen, waarbij één studie ontdekte dat het prostaatkankercellen doodde zonder gezonde cellen te beschadigen. Sommige bewijzen ondersteunen het gebruik van gember om eierstok-, pancreas- en borstkanker te voorkomen.

De krachtige ontstekingsremmende eigenschappen van gember maken het nuttig om veel gezondheidsproblemen te behandelen. Het nemen van gemberextract verminderde ontsteking en pijn bij patiënten die bestudeerd werden met artrose.

Het is ook aangetoond dat spierpijn en -pijn verminderen door het verlagen van ontstekingsniveaus.

Andere bewezen gezondheidsvoordelen van gember zijn onder andere:

Misselijkheid en braken verlichten
Behandeling van ochtendmisselijkheid
Verlagen van de bloedsuikerspiegel
Verbetering van de risicofactoren voor hartziekten
Chronische indigestie behandelen
Cholesterol verlagen
Bestrijdt infecties

Gember supplementen bieden een uitstekende manier om te genieten van de voordelen voor de gezondheid, zorg er alleen voor dat je gaat met een die 5% gingerols heeft voor de beste resultaten. Je kunt ook verse gemberwortel toevoegen aan vegetarische gerechten, wokgerechten of je favoriete vlees.

En, ten slotte, is gemberthee gemaakt van verse gemberwortel zowel lekker als gezond. Voordat u echter een gembersupplement toevoegt, moet u uw arts raadplegen. Het heeft bloedverdunnende eigenschappen en is mogelijk niet veilig voor mensen die al bloedverdunnende medicijnen gebruiken.

Bronnen:

NIH.gov
NaturalHealthResearch.org
Healthline.com
NIH.gov

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Echt zout, Keltisch zout en Himalayazout
Next Hoe een goede mondhygiëne een beroerte helpt voorkomen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Er wordt (weer) niet gekeken naar de werkelijke oorzaak van dementie

Luister naar dit artikel Staatssecretaris Van Rijn is een campagne gestart om meer begrip te krijgen voor de massale toename van dementie in Nederland en onderzoek te doen. Steun Health

Onderzoek

ADHD? Het kan ook een slaaptekort zijn

Luister naar dit artikel Een hyperactief, slecht geconcentreerd en impulsief kind krijgt al snel de diagnose ADHD. Maar de oorzaak kan ook een slaaptekort zijn. Dat schrijft GZ-psycholoog Marjan van den

Onderzoek

Ftalaten verhogen risico op allergie bij kinderen

Luister naar dit artikel Ftalaten, chemische stoffen die gebruikt worden als weekmaker in plastics, verhogen de kans op allergie bij kinderen, wanneer hun moeder tijdens de zwangerschap of tijdens de