snuiven van rozemarijn kan het geheugen verhogen met 75%

snuiven van rozemarijn kan het geheugen verhogen met 75%

Luister naar dit artikel

Rozemarijn is een geweldig kruid met meerdere toepassingen. De bladeren zijn eeuwen lang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Rozemarijn staat bekend om het verbeteren van het geheugen. In het oude Griekenland, zetten studenten vaak takjes rozemarijn in hun haar bij het ​​studeren voor de examens. Een verwijzing naar rozemarijn is ook te vinden in Shakespear’s Hamlet, wanneer Ophelia verklaart: ‘Er is rozemarijn, dat is voor de herinnering: bid, heb lief, herinner.’
Studies hebben aangetoond dat rozemarijn carnosine zuur bevat, dat vecht tegen vrije radicalen die schade kunnen aanbrengen aan de hersenen. Rozemarijn bevat natuurlijke zuren die helpen bij de bescherming van de cellen van het lichaam en voorkomt DNA-schade veroorzaakt door vrije radicalen. Over de verbindingen in rozemarijn kruid wordt gezegd dat ze de afbraak van acetylcholine voorkomen, een chemische stof in de hersencellen die verantwoordelijk is voor het geheugen en redeneren en communiceren induceert.
In een reeks proeven werd aangetoond dat rozemarijn etherische olie van het kruid de kans om dingen in de toekomst te herinneren, met 60-75 procent verhoogt, in vergelijking met mensen die niet waren blootgesteld aan de olie.
Een studie gepubliceerd in de therapeutische vooruitgang in Psychofarmacologie suggereert dat de chemische verbinding 1,8-cineol verantwoordelijk is voor een verbeterde geheugenfunctie. Volgens de studie, kregen de test personen rozemarijn extract, wat moest worden geïnhaleerd voor het uitvoeren van bepaalde taken, terwijl hun stress, stemming, snelheid en nauwkeurigheid werden getest. Hoe meer 1,8-cineol opgenomen werd in de bloedbaan, hoe positiever het resultaat!
Rozemarijn is al lang in verband gebracht met het geheugen, met de meest beroemde literaire verwijzing gevonden in Hamlet. Het wordt gebruikt in het hedendaagse kruidengeneeskunde als een milde pijnstiller en voor migraine en problemen met de spijsvertering.
 


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kunstmatige zoetstoffen als aspartaam kunnen suikerziekte veroorzaken
Next Let op: Honing bevat plastic

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Vijf kruiden die je kunnen helpen te overleven bij een wereldwijde pandemie

Luister naar dit artikel Door Chris DePaulo: Als er een ding is dat virussen en bacteriën zoals Ebola, SARS, H1N1 en MRSA hebben laten zien, dan is het dat de

Natuurlijk

Super groen detox drankje dat alle gifstoffen en vet uit je lichaam zal verwijderen

Luister naar dit artikel Gezonde zelfgemaakte sappen kunnen worden gebruikt om je lichaam te ontgiften. De consumptie van gezonde sappen zal je helpen gewicht te verliezen en je lichaam te

Natuurlijk

10 Voedingsmiddelen die je cellen vernieuwen.

Luister naar dit artikel Stress, vervuiling, en ziekten; je lichaam gaat door veel veranderingen op een dagelijkse basis. Je hebt extra maatregelen nodig om je lichaam op cellulair niveau te