Bittere kruiden kunnen symptomen van GERD verlichten

Bittere kruiden kunnen symptomen van GERD verlichten

Luister naar dit artikel

Hoewel sommige kruiden in verschillende keukens worden gebruikt om de smaak van bepaalde gerechten te verbeteren, worden andere kruiden medicinaal gebruikt om kleine klachten zoals verkoudheid of misselijkheid te behandelen. Volgens onderzoekers kunnen bittere kruiden en groenten worden gebruikt om de symptomen van aandoeningen zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) te behandelen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases meldde dat in 2010 ongeveer 4,7 miljoen mensen in het ziekenhuis werden opgenomen voor GERD. Het goede nieuws is dat sommige onderzoeken suggereren dat bittere kruiden van nature de spijsvertering kunnen helpen verbeteren en spijsverteringsproblemen zoals GERD kunnen behandelen.

De medicinale voordelen van bittere kruiden en groenten

De bittere stoffen in planten helpen hen te beschermen tegen insecten en dieren. Mensen en verschillende dieren ‘voorkomen instinctief bitter smakende voedingsmiddelen omdat ze worden gelijkgesteld met giftige eigenschappen.’

In de traditionele geneeskunde worden kruidenkuren zoals “bitters”, die verwijzen naar extracten van bittere kruiden en specerijen, gebruikt om energie te stimuleren, het lichaam te ontgiften en de spijsvertering te verbeteren. Bittere kruiden worden ook gebruikt om verschillende aandoeningen aan te pakken, zoals Candida-overgroei, ontstekingsaandoeningen (bijv. Astma en eczeem) en problemen met de schildklier.

Plantaardige verbindingen die als “bitter” zijn geclassificeerd, omvatten alkaloïden, iridoïden, lactonen, sesquiterpenen en veel vluchtige oliën. De scherpe, bijtende smaak van bepaalde bittere kruiden geeft aan dat ze vol zitten met ziekte-vechtende flavonoïden en antioxidanten.

Hoewel sommige van nature bittere planten giftig zijn, zijn er veel eetbare bittere groenten, kruiden en specerijen met indrukwekkende gezondheidsvoordelen.

Wanneer u bittere groenten gebruikt, kunt u hun gezondheidsvoordelen oogsten op het moment dat ze contact maken met uw tong. Het proces begint met de afgifte van gastrine. Dit hormoon stimuleert de galblaas, darmen, lever, pancreas en maag om het proces van spijsvertering te starten.

De bittere smaak bevordert ook de afgifte van speeksel dat helpt bij het afbreken van koolhydraten in de mond. Bovendien veroorzaken bittere smaken de afgifte van zoutzuur in de maag. Het zuur breekt eiwitten en vetten af en het doodt ook ziekteverwekkers en microben die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.

Hier zijn enkele extra voordelen van bittere groenten:

Bitters activeren de afgifte van pepsine en andere eiwitverterende enzymen die de afgifte van gal uit de lever stimuleren. Gal breekt vetten af en verhoogt de opname van de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K. Omdat gal ook toxines en helder vet en cholesterol uit de lever neutraliseert, kunnen bitters helpen om niet-alcoholische leververvetting aan te pakken.
Bitters helpen ook de alvleesklier door voedingsstoffen te breken en te absorberen, wat gas en een opgeblazen gevoel kan voorkomen. Bovendien helpen bitters de pancreas met de productie van insuline, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel reguleert.

Bitters stimuleren de gladde spier van de darm, wat een betere maaglediging bevordert.

Bittere kruiden en je spijsvertering

Als u aan GERD lijdt, overweeg dan het toevoegen van meer bittere groente aan uw dieet om uw symptomen te verlichten. Consumptie van bitters helpt het voedsel in de darmen te verplaatsen, en dit helpt te voorkomen dat de maaginhoud “achteruitgaat” in de slokdarm.

Bitters hebben ook een tonisch (of aanscherping) effect dat de slokdarm spier samentrekt om pijnlijke GERD-symptomen te minimaliseren.

Bittere kruiden kunnen ook helpen bij het aanpakken van “leaky gut syndrome” of verhoogde intestinale permeabiliteit, die optreedt wanneer smalle delen van de darmwanden loskomen. Hierdoor kunnen gevaarlijke stoffen zoals bacteriën, toxines en onverteerde voedseldeeltjes in uw bloedbaan terechtkomen. Aangezien deze schadelijke stoffen uw bloedbaan bereiken, kunnen ze allergische reacties, ontstekingen of auto-immuunziekten veroorzaken.

Bitters kunnen ook schade in de darmwand herstellen en de ontstekingsreactie die wordt veroorzaakt door het leaky gut-syndroom minimaliseren.

Consumptie van bitters helpt voedselallergieën verlichten, die optreden wanneer onverteerde eiwitten reageren met immuuncellen. Bitters helpen de afbraak van eiwitten te voltooien en ze verminderen de schade veroorzaakt door een ontstekingsreactie.

Volgens een recensie gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the Natural Academy of Sciences, kunnen bittere verbindingen mogelijk worden gebruikt om GERD en maagzweren aan te pakken.

In een afzonderlijke studie gepubliceerd in het tijdschrift Molecules, hebben onderzoekers vastgesteld dat bittere kruidenthee gemaakt van Siberische gentianen, die iridoid bevatten, een natuurlijke remedie voor spijsverteringsstoornissen zoals brandend maagzuur en misselijkheid zijn.

Om van de gezondheidsvoordelen van bittere verbindingen te genieten, voegt u de volgende groenten toe aan uw dieet:

rucola
Cichorei
Andijvie
Mosterd greens
radicchio

Deze bladgroenten zijn ook kruisbloemige groenten vol met sulforafaan, een krachtig bitter bestanddeel met ontstekingsremmende en kankerbestrijdende effecten. Bittergroenen bevatten ook nitrieten die de gezondheid van het hart bevorderen door de productie van stikstofmonoxide te verbeteren, wat kan helpen om uw bloeddruk te verlagen. Bittere groenten bevatten ook chlorofyl dat kan binden aan gifstoffen en ze uit het lichaam kan spoelen.

Voeg bittergroen toe aan omeletten of roerei, salades, sandwiches, soepen of wraps. Als alternatief kunnen greens worden gebruikt om voedzame smoothies te maken. Sommige kruiden, zoals laurierbladeren, kaneel, oregano, rozemarijn, salie, tijm en kurkuma, hebben ook heilzame bittere verbindingen.

Als je bitters gebruikt in de vorm van tincturen gemaakt van bittere kruiden en specerijen, neem ze dan minstens 30 minuten tot een uur voor het eten.

Voordat u bittere groene of tincturen aan uw dieet toevoegt, moet u een arts raadplegen om vast te stellen of deze zal reageren op de medicijnen die u momenteel gebruikt voor bestaande aandoeningen.

Om uw spijsverteringsgezondheid te verbeteren, eet regelmatig verse, organische bittergroenen.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

Healthline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous LED-verlichting in uw huis kan uw ogen permanent beschadigen - onderzoek
Next Als je 3 dadels eet elke dag 1 week lang eet is dit wat er met je lichaam gebeurt

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Allergieën overgedragen door genen van Neanderthalers

Luister naar dit artikel Tegenwoordig lijden veel mensen aan allergieën. Volgens twee wetenschappelijk studies van het Duitse Max Planck Instituut en het Franse Instituut Pasteur zouden die kunnen voortkomen uit

Natuurlijk

Vermijd ontsteking: Top 5 anti-inflammatoire voedingsmiddelen die iedereen zou moeten eten

Luister naar dit artikel Met ontsteking vandaag de dag als de belangrijkste doodsoorzaak, is het essentieel om anti-inflammatoire voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen om de kans op ziekte

Natuurlijk

Paleo is hét populaire alternatief voor het hedendaagse hormoonverstorende westerse voedingspatroon

Luister naar dit artikel Heb je er genoeg van dat je niet naar volle tevredenheid in de spiegel kunt kijken, dat je niet je ideale gewicht kunt bereiken en behouden?