Allergieën overgedragen door genen van Neanderthalers

Allergieën overgedragen door genen van Neanderthalers

Luister naar dit artikel

Tegenwoordig lijden veel mensen aan allergieën. Volgens twee wetenschappelijk studies van het Duitse Max Planck Instituut en het Franse Instituut Pasteur zouden die kunnen voortkomen uit genen, die we overgeërfd hebben van Neanderthalers en Denivosa-mensen, die ongeveer 40.000 jaar geleden kruisingen aangingen met de mens.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Alle mensen – behalve Afrikanen – hebben 1 tot 6% van de genen geërfd van Neanderthalers en Denisova-stammen, die in Siberië woonden.

Drie van deze genen komen vaak voor bij de moderne mens en spelen een belangrijke rol in het immuunsysteem, zo blijkt uit de studies waarvan de resultaten gepubliceerd werden in het American Journal of Human Genetics.

Twee van deze genen kwamen overeen met het DNA van Neanderthalers en het derde gen met het DNA van Denisova-mensen.

Deze resultaten wijzen er op dat deze genetische overerving gunstig is voor de ontwikkeling van het immuunsysteem. Maar deze genen zijn ook verantwoordelijk voor een overmatige gevoeligheid van het immuunsysteem, wat allergieën kan veroorzaken. Dragers van deze genen hebben meer kans op astma, hooikoorts en andere allergieën.

De genen zijn waarschijnlijk overgebracht door moderne mensen, die ongeveer 50.000 jaar geleden Afrika verlieten om naar Europa te gaan. Vervolgens plantten zij zich voort met in Eurazië gevestigde Neanderthalers.

Het meest voorkomende gen komt voor bij alle niet-Afrikanen, het tweede vooral bij Aziaten; het derde dat afkomstig is van de Denivosa-mensen is tamelijk zeldzaam en komt voor bij een kleine groep Aziaten.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De cholesterolmythe ontrafeld: Waarom vet wel gezond kan zijn
Next Wonderbaarlijke gezondheidsvoordelen met Citroensap in je water, natuurlijke detox

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Meest uitgebreide studie tot nu toe: Omega-3 vermindert hartrisico's

Luister naar dit artikel De meest diepgaande analyse tot nu toe bevestigt het belang van omega-3-vetten voor de gezondheid van het hart. Als vette vis geen vast onderdeel van uw

Onderzoek

Ritalin verandert kinderhersenen blijvend

Luister naar dit artikel 4,3 procent van alle kinderen tussen de 5 en 15 jaar gebruikt ritalin tegen ADHD. Wat het middel op de lange termijn met de kinderhersenen doet blijft

Vaccinaties

Grote BCG-onderzoeken aan de gang na aanwijzingen dat honderd jaar oud tbc-vaccin een immuunboost biedt tegen Covid-19

Luister naar dit artikel Er zijn aanwijzingen dat BCG-hervaccinatie zou kunnen beschermen tegen Covid-19. De laatste resultaten zijn afkomstig van een Griekse studie die is gepubliceerd als een nog niet-peer-reviewed