Vermijd ontsteking: Top 5 anti-inflammatoire voedingsmiddelen die iedereen zou moeten eten

Vermijd ontsteking: Top 5 anti-inflammatoire voedingsmiddelen die iedereen zou moeten eten

Luister naar dit artikel

Met ontsteking vandaag de dag als de belangrijkste doodsoorzaak, is het essentieel om anti-inflammatoire voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen om de kans op ziekte te verminderen en langer in goede gezondheid mee te gaan. In een recent artikel gepubliceerd in het tijdschrift psychoneuroimmunologie, onthult Dr. George Slavich dat ontstekingen zijn betrokken bij 8 van de 10 belangrijkste doodsoorzaken vandaag de dag!


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Zonder een verandering van levensstijl, zal ontsteking schade blijven aanrichten voor miljoenen mensen. Maar het goede nieuws is dat er dingen zijn die we kunnen doen om te voorkomen dat we een ziekte statistiek worden.

Waarom ontsteking de nieuwe sluipmoordenaar kan zijn

Met bewerkte voedingsmiddelen, milieu-gifstoffen en stress die hoog oplopen is het geen wonder dat onze lichamen onder een ongelooflijke hoeveelheid stress staan, en ontstekingen uit de hand lopen. Als je niet in harmonie met uw symptomen bent, kunt u niet de puzzelstukjes op de juiste plaats leggen.

Het is heel gemakkelijk om symptomen van ontsteking met iets anders te verwarren, dat is de reden waarom een ontsteking kan worden beschouwd als een ‘stille moordenaar.’ Wist u dat zelfs een gewone verkoudheid terug te voeren is naar een ontsteking?

Volgens het Arizona Center for Medicine, is elke chronische ziekte een ontstekingsziekte. Wat betekent dit voor u? Dit betekent dat het grip krijgen op uw algemene toestand en daarmee op de ontsteking een sterke verbetering van uw gezondheid, betekend, die ziekte om kan keren en voorkomen, zelfs het vertragen van het verouderingsproces hoort erbij. De eerste stap is het nemen van een goede harde blik naar het voedsel dat je consumeert om de stap te nemen om inflammatoire-gerelateerde ziekte te voorkomen.

Vergeet nooit: het opgenomen voedsel in het standaard westerse dieet zijn de ergste vijanden van ons lichaam. Deze voedingsmiddelen worden verwerkt, zijn giftig, en een belangrijke oorzaak van ontsteking. Met inflammatoire voedingsmiddelen die een stijgende lijn laten zien is het geen verrassing dat aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, kanker, astma, auto-immuunziekten, en hart-en vaatziekten ook blijven toenemen. Als we niet onze voedsel gewoontes veranderen, zullen deze niveau’s blijven groeien.

Hoe kunnen we dit allemaal veranderen? Laten we eens een kijkje nemen:

Deze voedingsmiddelen zullen u helpen ontsteking te verminderen en te voorkomen dat ze gezondheidsproblemen gaan veroorzaken:

# 1: Bieten: Bent u verbaasd dat bieten aande top van de lijst staan? Kijk maar naar hun levendige kleuren boordevol antioxidanten klaar om de ontsteking af te koelen in uw lichaam! In het geval dat u benieuwd was, de antioxidant betalain is wat verantwoordelijk is voor de levendige kleuren van de bieten. Niet alleen zijn bieten een mooie aanvulling op elke plaat, ze werken wonderen bij reparatie van cel schade veroorzaakt door systemische ontsteking.

# 2: Bosbessen: Bosbessen zijn super lekker, en zeer hoog in antioxidanten. Ze helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Bosbessen staan bekend om te helpen vertragen van cognitieve achteruitgang en verbetering van de geheugen functie door het lichaam te beschermen tegen ontstekingen en oxidatieve schade en stress te bestrijden. Een reden te meer om bosbessen in te slaan!

# 3: Walnoten: Er is een reden waarom walnoten lijken op het menselijk brein. Walnoten zijn eigenlijk uitstekend voor de gezondheid van de hersenen, en rijk aan omega-3 vetzuren. Voor degenen die niet genoeg omega-3 vetzuren uit vette vis krijgen, zijn walnoten een uitstekende optie. Walnoten zijn ook zeer hoog in hun eigen unieke antioxidanten, en hun ‘speciale’ anti-oxidanten – alleen te vinden in een paar algemeen gegeten voedselsoorten – plaats walnoten aan de top van de lijst van anti-inflammatoire voedingsmiddelen.

# 4: BladGroenten: Hier is nog een reden om uw bord te vullen met donker groene bladgroenten. Bladgroenten zijn vol van krachtige mineralen ingepakt om je lichaam te voeden terwijl ze ook hoog zijn in antioxidanten en flavonoïden die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en het verminderen van de algehele ontsteking. Als u moeite heeft om bladgroenten in uw dieet te passen. probeer het toevoegen van een handvol verse spinazie een smoothie, of het maken van een heerlijk groen sap met komkommer, selderij, boerenkool, en citroen.

# 5: Ananas: Ja, zelfs deze tropische zoete lekkernij bevat krachtige anti-inflammatoire krachten! Ananas is hoog in bromelaïne, wat niet alleen verpakt zit in een mooie dosis van anti-inflammatoire voordelen, maar het helpt de spijsvertering ook. Ananas is ook rijk aan vitamine C, die in het lichaam strijd tegen ziektekiemen en bij ziekte kan helpen bij het herstel. Probeer het toevoegen van enkele ananas aan een groene ochtend smoothie, of hak het op voor een middag snack.

De bottom line is dat de meerderheid van de westerlingen lijden aan een inflammatoire aandoening die volledig is te voorkomen en omkeerbaar is. Door het verwijderen van pro-inflammatoire voedsel zoals ongezonde (trans) vetten, geraffineerde suikers en vleeswaren; terwijl op hetzelfde moment het toevoegen van anti-inflammatoire voedingsmiddelen met een hoog antioxidanten niveau, het lichaam kan helpen te beginnen te genezen.

Om een vliegende start te maken in de richting van gezonder eten te krijgen – probeer deze heerlijke anti-inflammatoire smoothie. (Hieronder)

Cocoa Berry Smoothie:

ingrediënten:
1 kopje ongezoete amandelmelk
½ bevroren banaan
1 eetlepel. cacaopoeder
1 eetlepel. gehakte walnoten
1 kop bevroren bosbessen
1 handvol verse spinazie

Doe alle ingrediënten in een blender en mix het tot een gladde massa. Genieten!

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kwestie Mexicaanse griep: medewerkers WHO omgekocht door farmaceutische industrie
Next Kanker sterft wanneer je deze 8 voedingsmiddelen eet. Begin vandaag nog met ze te eten!

About author

redactie
redactie 4587 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Koffieklysma: krachtige leverreiniging

Luister naar dit artikel “Een koffieklysma is misschien het krachtigste hulpmiddel voor het ontgiften van de lever”, aldus de Engelse voedingsdeskundige Barbara Wren. Hoe werkt koffieklysma? Een koffieklysma werkt op

Natuurlijk

Chlorella gezond – 7 gezondheidsvoordelen van Chlorella

Luister naar dit artikel Chlorella is bijzonder gezond en het wordt dan ook niet zonder reden een superfood genoemd. Het is rijk aan eiwitten en omega 3 vetzuren. Chlorella bevat

Natuurlijk

Studie: Onbewerkt eten is het allerbeste dieet

Luister naar dit artikel Uit onderzoek van de Yale-universiteit blijkt dat 80 procent van alle chronische ziektes kan worden voorkomen als Amerikanen hun eetgewoonten aanpassen. Gezond eten voorkomt in veel