Hoe olijfolie uw risico op een hartaanval en beroerte vermindert

Hoe olijfolie uw risico op een hartaanval en beroerte vermindert

Luister naar dit artikel

Iedereen die ooit heeft onderzocht hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren, heeft bijna zeker wel eens gehoord van het mediterrane dieet. Oorspronkelijk beschouwd als het dieet van de “arme man” terug in plaatsen zoals het traditionele Griekenland, Italië en Marokko, is dit gezonde hart dieet een populaire optie voor mensen die hun risico op hart- en vaatziekten willen verminderen – waarvan de gevolgen een hartaanval omvatten en beroerte.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een van de meest voedzame voedingsmiddelen die we kennen is olijfolie, een voedingsmiddel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals groenten, fruit, volle granen, peulvruchten en noten. Olijfolie is al lang erkend als gezond voor het hart … maar hoe? Misschien is het tijd om beter te begrijpen waarom.

Het bewijs is hier: olijfolie vermindert het risico op stolsels en beroertes

Een bloedstolsel is een kleine massa van gestolde bloedplaatjes, eiwitten en andere interstitiële verbindingen. Als een stolp groot genoeg wordt, kan het bloedvaten blokkeren, resulterend in uitgehongerde weefsels van zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen. Stolsels kunnen ook in organen zoals het hart of de hersenen reizen en tot een hartaanval of beroerte leiden.

Verbazingwekkend is dat onderzoek suggereert dat het regelmatig nuttigen van extra vierge olijfolie deze gevaarlijke bloedstolsels kan helpen voorkomen.

Dit is hoe: olijfolie is aangetoond dat het de niveaus van HDL-cholesterol te verhogen – de “gezonde” of “goede” cholesterol waar we meer van willen. Specifiek verhoogt olijfolie de niveaus van een stof genaamd apoA-IV, die deel uitmaakt van HDL.

ApoA-IV kan helpen voorkomen dat bloedplaatjes samenklonteren of abnormaal aan elkaar kleven. Daarom kan deze met olijfolie versterkte verbinding het risico op vorming van bloedstolsels verminderen.

Dit is zelfs niet de enige manier waarop olijfolieconsumptie het risico op hartaandoeningen kan verminderen. Extra vierge olijfolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, waarvan bekend is dat ze ontstekingsremmend en antioxidant zijn. Deze eigenschappen kunnen de sterkte en de gezondheid van cardiovasculaire weefsels verbeteren, waaronder het hart, de slagaders, bloedvaten en haarvaten.

Interessant is dat de activiteit van bloedplaatjes is toegenomen tijdens de postprandiale periode (direct na het eten). Dit verklaart gedeeltelijk waarom hartaanvallen de neiging hebben om voor te komen na zware maaltijden … en kan ook verklaren hoe het toevoegen van olijfolie aan uw eten uw tikker kan beschermen!

Slechts één waarschuwing: zorg ervoor dat u olijfolie van goede kwaliteit krijgt – er zijn veel slechte, nep-merken op de markt.

De vraag is nu: welk type olijfolie moet je kiezen?

Niet alle olijfolie is gelijk gemaakt – hoe de juiste olijfolie te selecteren en te gebruiken
Ga naar een supermarkt en je zult planken vol met olijfolie zien. Welke is jouw geld waard?

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

Kies voor koudgeperste extra vierge olijfolie (zo mogelijk biologisch). Ja, ze zijn duurder … maar je krijgt waar je voor betaalt. Het is de moeite waard een beetje extra te besteden om ervoor te zorgen dat je een product van hoge kwaliteit krijgt – en een die ook nog eens beter smaakt!

Kies betrouwbare bedrijven en weet wat er in uw fles zit! We hebben eerder gemeld dat veel soorten geïmporteerde olijfolie gevaarlijke chemicaliën bevatten. Overweeg om bronnen zoals de California Olive Oil Council te controleren voor het beoordelen van olijfoliemaatschappijen.

Kies olijfolie in groene glazen flessen. Blootstelling aan licht kan de gezonde vetten in olijfolie beschadigen, en plastic bakjes kunnen giftige stoffen in het product brengen.

Kies naast het juiste kwaliteitsproduct ook de juiste olijfolie. Olijfolie heeft eigenlijk een relatief laag rookpunt en als je het verwarmt, kunnen de gezonde verbindingen beginnen te degraderen, waardoor potentieel ontstekingsmoleculen achterblijven.

In plaats van het te gebruiken om te koken, probeer dan deze geweldige manieren om te genieten van je olijfolie:

Gesprenkeld op een frisse salade
Gemengd in soepen, hummus en dips
Gesprenkeld over gestoomde donkere, groene groenten zoals, boerenkool

Bronnen:

Lifeextension.com

Mayoclinic.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Schokkende draai: zuivelvet kan je hart beschermen, niet schaden
Next Wil je een fantastisch geurende woning? Probeer een aantal van deze 9+ hacks uit

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Vitamine D-tekort is de belangrijkste oorzaak van covid ziekenhuisopnames en sterfgevallen

Luister naar dit artikel Een door het board gecertificeerde patholoog spreekt zich uit over de onderliggende oorzaak van covid-ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Dr. Ryan Cole is de oprichter van Cole Diagnostics,

Natuurlijk

8 planten die je in huis moet hebben om je te ontdoen van spinnen en andere plagen

Luister naar dit artikel We houden allemaal van de zomer en we hebben allemaal een hekel aan beestjes. Het is letterlijk onmogelijk om de vervelende insecten weg te houden van

Natuurlijk

Paleo is hét populaire alternatief voor het hedendaagse hormoonverstorende westerse voedingspatroon

Luister naar dit artikel Heb je er genoeg van dat je niet naar volle tevredenheid in de spiegel kunt kijken, dat je niet je ideale gewicht kunt bereiken en behouden?