Paleo is hét populaire alternatief voor het hedendaagse hormoonverstorende westerse voedingspatroon

Paleo is hét populaire alternatief voor het hedendaagse hormoonverstorende westerse voedingspatroon

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Heb je er genoeg van dat je niet naar volle tevredenheid in de spiegel kunt kijken, dat je niet je ideale gewicht kunt bereiken en behouden? Word je moe van het idee om te bedenken wat je volgende maaltijd zal zijn en gek van alle ‘moeilijke ingrediënten’ die nergens anders te verkrijgen zijn dan in een biologische speciaalzaak of online?
Het hedendaagse westerse ‘voedingspatroon’ brengt je hormonen op hol, geeft stress af aan het lichaam en veroorzaakt ontstekingen. De reactie van je lichaam is vet vasthouden.
Volgens het CBS is ruim 43 procent van de mannen en vrouwen te zwaar. Toch spenderen we met z’n allen een recordbedrag aan afslankpillen en dieetboeken. Missen we iets? Uit een Amerikaanse studie blijkt dat mensen die een dieet volgen in de eerste zes maanden vaak vijf tot 10 procent van hun startgewicht verliezen, maar dat er binnen vijf jaar uiteindelijk 60 procent meer gewicht bijkomt.
Deze ‘diëten’ zijn dus geen oplossing. Als je veel dieetvoedsel en bewerkte voeding eet (en zelfs zogenaamde gezonde voeding zoals volkorenbrood en soja) gaan je bijnieren het stresshormoon cortisol aanmaken. Dat hormoon zorgt er op de lange termijn voor dat je lichaam meer vet gaat opslaan rond je buik en organen.
leptine-hypothalamus (1)Als je overgewicht hebt of bewerkte voeding blijft eten met gifstoffen waar je hersenen van in de war raken zoals suiker, aspartaam, kunstmatige kleurstoffen en MSG, wordt je hypothalamus ongevoelig voor leptine. Dit hormoon wordt geproduceerd door je vetcellen, die communiceren met de hypothalamus, en geeft aan dat je ‘vol’ zit en dus geen eten nodig hebt.
Steeds meer mensen stappen over op paleovoeding. Mensen die de overstap maken zeggen af te vallen, meer energie te krijgen, beter te herstellen, een mooiere en zachtere huid te krijgen, niet meer ziek te worden en soepelere gewrichten te krijgen.
“Na mijn jarenlange strijd met mijn gewicht en allerlei lichamelijke klachten heb ik het roer omgegooid en ben ik met behulp van Paleo in een jaar tijd 30 kilo afgevallen. Paleo heeft mij bergen energie, een mooi slank lijf en mijn leven teruggegeven,” zegt Marleen.
“Via de diëtiste ben ik me in Paleo gaan verdiepen en vanaf dag 1 was ik om. Paleo heeft me geleerd te genieten van echt eten, ik heb veel nieuwe voedingsmiddelen leren kennen en vind het oprecht leuk om in de keuken te staan. Door Paleo ben ik nu ruim 30 kilo kwijt en veel meer energie rijker. Ik kan weer met mijn kinderen spelen, slaap veel beter, heb minder hoofdpijn en ik taal niet naar ongezond eten. Paleo is mijn lifestyle geworden,” schrijft Rebecca.
mitchel-van-duuren (1)De meeste paleorecepten kosten veel tijd om klaar te maken, of bestaan uit allerlei exotische ingrediënten waarvan je geen idee hebt waar je ze kunt kopen. Het boek Super Simpel Paleo van Mitchel van Duuren is het antwoord op dit probleem.
Het boek bevat meer dan 130 pagina’s met recepten, maaltijdplanners en boodschappenlijstjes, speciaal voor mensen die graag snel resultaat zien, zonder de hele dag in de keuken te staan en op zoek te moeten naar ingrediënten.
In het boek vind je geen gluten, zuivel, maïs, soja of andere allergenen die je vetverbrandende hormonen ontregelen. Als je paleomaaltijden eet hoef je geen calorieën te tellen en is er ook ruimte voor toetjes.
Alle paleomaaltijden zijn te bereiden met hooguit vijf ingrediënten uit je lokale supermarkt. En je moet heel erg je best doen om de recepten te verpesten.
“Na een week Paleo had ik geen buikpijn en diarree meer. Paleo heeft mij veel verlichting gegeven. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben van de pijn en ongemakken af, maar ook ben ik al 11 kg afgevallen. Dit zelfs zonder nu veel te sporten. Ook voel ik mij veel lekkerder in mijn vel en mijn huid voelt veel beter aan,” zegt Jolanda.
Super Simpel Paleo is een boek met ruim 100 pagina’s aan simpele recepten. Met behulp van deze recepten kun je alle gezondheidsvoordelen ervaren die ervoor zorgen dat 50.000+ Nederlanders zich energiek en sterk voelen door middel van deze manier van eten en leven.
 
[Supersimpelpaleo]


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Meng Bananen en Water en versla Hoest: Bronchitis verdwijnt in een toverslag! (Recept)
Next 10 voedingsmiddelen die goed zijn voor je immuunsysteem

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Power detox: chlorella tabletten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Groente-extract helpt beter tegen autisme dan medicijnen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat