De geneeskrachtige wonderen van koper herontdekt

De geneeskrachtige wonderen van koper herontdekt

Luister naar dit artikel

Duizenden jaren lang merkten mensen dat koper bepaalde ziektes afweerde, maar niemand wist waarom. Het leek erop dat koper magische krachten had. In de 19e eeuw brachten wetenschappers de kiemtheorie naar voren, die stelde dat kleine voor het menselijke oog onzichtbare organismen verantwoordelijk waren voor vele ziekten. Naarmate meer de kiemtheorie aanvaarden, werd erkend dat koper de macht had om ziektekiemen te doden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Koper is geweldig

Maar pas nu beschrijft ons onderzoek hoe koper in staat is deze indrukwekkende eigenschappen en de processen die ermee gepaard gaan te vertonen. Het proces omvat het vrijkomen van koperionen (elektrisch geladen deeltjes) wanneer microben, overgedragen door aanraken, niezen of braken, op het koperoppervlak terechtkomen. De ionen voorkomen celademhaling, slaan gaten in het bacteriële celmembraan of verstoren de virale laag en vernietigen het DNA en RNA binnenin.

Deze laatste eigenschap is belangrijk omdat het betekent dat er geen mutatie kan optreden – waardoor de microbe geen resistentie tegen koper ontwikkelt. Wereldwijde zorg neemt toe ten opzichte van antimicrobiële resistentie en het risico van overlijden dat het veroorzaakt door veel voorkomende infecties, zelfs bij kleine operaties. Daarom is het een geluk dat koper superbacteriën gedood, waaronder MRSA en die van de beruchte ESKAPE-groep van ziekteverwekkers – de belangrijkste oorzaak van ziekenhuisinfecties.

De reden dat koper antimicrobieel is, is ingewikkeld, maar chemicus Vikram Kanmukhla bood een eenvoudige verklaring. “Alle levende organismen hebben koper nodig om te leven,” zei Kanmukhla, directeur van Material Services voor Cupron Inc, mensen hebben koper nodig in hun voeding en micro-organismen hebben ook een klein aantal nodig, zei hij. Als kiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels in contact komen met grote hoeveelheden koper, nemen ze een overdosis, de celwanden scheuren en de organismen sterven.

Dat is de basis van de onderneming van Cupron, die op koper gebaseerde antimicrobiële technologie gebruikt voor gezondheidszorg, consumenten- en militaire toepassingen. Cupron integreert bijvoorbeeld koperverbindingen, zoals koperoxide, in de moleculen van vezels die in doek worden geweven. Aangezien koper een integraal onderdeel van het doek wordt, kan het niet worden gewassen of afslijten, zoals gebeurt met kledingstukken die zijn besproeid met een koperen oplossing of andere antimicrobiële behandelingen, zei Kanmukhla.

Koper is sinds de oudheid voor gezondheidsdoeleinden geëxploiteerd. Egyptische en Babylonische soldaten zouden na een gevecht hun bronzen zwaarden (een legering van koper en tin) slijpen en de vijlen in hun wonden leggen om de infectie te verminderen en de genezing te versnellen. Koper werd ook gebruikt om medische problemen in het oude China en India te genezen en is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de Ayurveda-geneeskunde.

Hippocrates in Griekenland en de Azteken gebruikten koperoxide en kopercarbonaat, in combinatie met andere chemicaliën zoals natriumcarbonaat, olijvenpasta en honing, om huidinfecties te behandelen Koperarbeiders in Parijs werden beschermd tegen verschillende cholera-epidemieën en Franse wijnhuizen pasten zelfs kopersulfaat toe en sloegen limoen, Bordeaux-mengsel genoemd, aan wijnstokken om schimmelaanvallen te voorkomen.

Koper is geweldig in het vernietigen van Superbugs. Ziekenhuizen beginnen overal met koperoppervlakken te werken, want als bacteriën of virussen het aanraken, worden ze vernietigd en kunnen ze geen immuniteit opbouwen! Airconditioningsbedrijven gebruiken koper, dus worden ziekteverwekkers gedood als ze in contact komen met koperen componenten in de luchtkanalen.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Het gebruik van 1 eetlepel Appel Azijn voor 60 dagen kan helpen deze gezondheidsproblemen te elimineren (video's)
Next 13 Anti-veroudering voedingsmiddelen voor jongere ogende huid verklaard door de wetenschap (Video)

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Magnesium: De ontbrekende schakel voor een betere gezondheid

Luister naar dit artikel Het National Academy of Sciences rapport waaruit blijkt dat 80 procent van de Amerikaanse mannen en 70 procent van de Amerikaanse vrouwen niet de Aanbevolen Dagelijkse

Natuurlijk

Van Bedlegerig naar Fietsen: maak kennis met de vrouw die MS met dieet aanpakte

Luister naar dit artikel In 2004 werd Dr. Terry Wahls, een medische academicus aan de Universiteit van Iowa, gediagnosticeerd met Multiple Sclerose. Terry was toen 45. Haar linkerbeen was zwak

Natuurlijk

Van 50 epilepsie-aanvallen per dag tot bijna geen meer dankzij dit wondermiddel!

Luister naar dit artikel De 6-jarige Sofie Voncken uit Maasmechelen lijdt aan een zeldzame vorm van epilepsie. Ze heeft alle mogelijke medicijnen geprobeerd, maar niets hielp. Toen het steeds slechter