NIEUW-ZEELAND MANUKA HONING PRODUCENT PLEIT SCHULDIG AAN HET TOEVOEGEN VAN CHEMICALIËN

NIEUW-ZEELAND MANUKA HONING PRODUCENT PLEIT SCHULDIG AAN HET TOEVOEGEN VAN CHEMICALIËN

Luister naar dit artikel

Een bedrijf uit Nieuw Zeeland pleitte schuldig aan beschuldigingen van toevoeging van kunstmatige chemicaliën aan hun Manuka-honing om daar een hogere prijs voor te vragen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nieuw-Zeeland Food and Safety heeft in 2016 een rechtszaak aangespannen tegen Evergreen Life Ltd nadat het bedrijf 18 van zijn producten had teruggeroepen. Alles dat werd opgeroepen bestond uit Manuka-honing of bevatte deze en deze terugroep wekte de impressie dat het bedrijf dihydroxyaceton en methylglyoxal aan hun producten toe had gevoegd.

DHA en MGO

Beide stoffen zijn cruciaal voor de antimicrobiële activiteit die zo populair is bij Manuka-honing. Dihydroxyaceton (DHA) wordt gevonden in de nectar van Manuka-boombloemen en het wordt omgezet in methylglyoxal (MGO). Hoe hoger de niveaus van MGO zijn, hoe krachtiger de antimicrobiële activiteit in de honing is. Dit vertaalt zich naar een duurder product. Hoewel deze chemicaliën van nature voorkomen in Manuka-honing, heeft Evergreen Life Ltd zich schuldig gemaakt aan het toevoegen van kunstmatige DHA (vaak aangetroffen in zonnebrandlotions) aan hun producten.

Vraag en aanbod

Manuka is een zeer gewild medicinaal product. Maar is er genoeg honing om aan de vraag te voldoen? Waarschijnlijk niet.

In een artikel uit 2014 meldde de Independent dat mensen in het Verenigd Koninkrijk 1.800 ton Manuka-honing consumeerden. Dat totaal is aanzienlijk minder dan de 10.000 ton die wereldwijd wordt verbruikt, maar het Britse verbruik was nog steeds groter dan de gerapporteerde hoeveelheid authentieke geproduceerde Manukahoning: 1.700 ton. Die rekensom betekent dat de meerderheid van alle verkochte Manuka-honing niet echt is.

De organisatie achter deze cijfers, de Unique Manuka Factor Honey Administration Factor (UMFHA), heeft sindsdien een Unique Manuka Factor (UMF) -certificering voor Manuka-honing geïntroduceerd. Het beoordelingssysteem is in twijfel getrokken, aangezien de UMFHA een vereniging voor betaald lidmaatschap is. Er is ook de MGO ontwikkeld door professor Thomas Henle en voornamelijk gebruikt door het in Nieuw-Zeeland gevestigde bedrijf Manuka Health. Het KFactor-beoordelingssysteem is ontwikkeld door het bedrijf Wedderspoon. Dit zijn geen onafhankelijke beoordelingssystemen en tot voor kort was dat niet eens van belang. Het Nieuw-Zeelandse Ministerie van Primaire Industrieën (MPI) heeft pas in 2018 de op wetenschap gebaseerde definitie van Manukahoning geïntroduceerd, waardoor bedrijven de vrijheid hebben om voorafgaand aan dat besluit hun eigen authenticatiemethoden te kiezen.

Regulatie en realiteit

Dit is de service waar voedsel- en regelgevende instanties van de overheid voor zijn ontworpen. Vaak heeft de alternatieve gezondheidswereld verhalen over de incompetentie van de USDA en de FDA, maar die instanties zijn verantwoordelijk voor het terugroepen van voedsel en de reden waarom we in de eerste plaats etiketten op ons eten hebben. De grootste problemen met deze agentschappen doen zich voor wanneer ze worden gekocht en betaald, waardoor bedrijfswinsten en grote bedrijven boven het publiek uitstijgen, of wanneer het bureau niet in staat is om de markt bij te houden. De regulerende instanties van de VS zien bijvoorbeeld nog steeds geen problemen met Roundup – ondanks veel tegenbewijs.

Onderzoek is de realiteit van het zijn van een consument in de wereld van vandaag. We besteden uren aan het zoeken naar het best mogelijke product en uren op zoek naar waar het vandaan komt en de geschiedenis van de fabrikant. Maar de wereld van vandaag heeft ons die mogelijkheid ook gegeven. Vroeger moest je ze op hun woord geloven.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Onderzoek: Verbindingen in cannabis waarvan is vastgesteld dat ze de groei van kankercellen in de dikke darm remmen
Next Honing met kurkuma: een krachtig antibioticum dat artsen niet kunnen uitleggen

About author

redactie
redactie 4586 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

GIFTIGE GLIMLACH: schadelijke tandpasta-ingrediënten die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op kanker

Luister naar dit artikel Het nastreven van de ‘perfecte glimlach’ brengt vaak een grote opoffering voor uw gezondheid met zich mee. Dat komt omdat veel van de producten voor mondhygiëne

Overig

Passagiers op 3 grote Amerikaanse luchthavens worden gescreend op dodelijk Chinees virus

Luister naar dit artikel Autoriteiten op grote luchthavens in New York en Californië zullen passagiers screenen die reizen vanuit de Chinese stad Wuhan, gegrepen door het uitbreken van een nieuw

Overig

Tandinfecties veroorzaken kanker, neurologische en auto-immuunziekten

Luister naar dit artikel Het handhaven van een goede mondhygiëne en het zoeken naar tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit is van cruciaal belang voor de gezondheid op de lange termijn,