Tandinfecties veroorzaken kanker, neurologische en auto-immuunziekten

Tandinfecties veroorzaken kanker, neurologische en auto-immuunziekten

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het handhaven van een goede mondhygiëne en het zoeken naar tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit is van cruciaal belang voor de gezondheid op de lange termijn, aangezien de voordelen van een goede tandgezondheid verder reiken dan de tanden en het tandvlees. Omgekeerd kan een slechte mondgezondheid tot nadelige gevolgen leiden en het risico op ziekte vergroten. Onderzoek heeft zelfs een verband aangetoond tussen tandheelkundige behandelingen en infecties en een verscheidenheid aan chronische systemische ziekten.

Leo Cashman, uitvoerend directeur van Dental Amalgaam Mercury Solutions (DAMS), een organisatie die mensen bewust maakt van de mogelijke gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met amalgaamvullingen, heeft benadrukt hoe belangrijk het is om problemen zoals met een wortelkanaalbehandeling behandelde tanden aan te pakken. Cashman waarschuwt dat een dode tand die een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan, vatbaar is voor infectie en een ernstig gezondheidsprobleem kan zijn voor personen die ze hebben.

Als de infectie van een dode tand niet kan worden bestreden, kan deze giftig worden en ernstige schade aanrichten.

Uw plaatselijke tandarts kan waarschijnlijk niet de waarheid spreken over uw gezondheid

Verrassend voor de meeste mensen: tandinfecties, wortelkanaalbehandelingen en cavitatie behoren tot de meest voorkomende oorzaken van ziekte, vooral wanneer deze factoren worden gecombineerd met andere gezondheidsproblemen of levensstijlproblemen. Samen hebben ze een synergetisch effect op het lichaam en kunnen ze grote schade aanrichten aan het cardiovasculaire, immuun- en neurologische systeem. Diabetes, hartaandoeningen, osteoporose, auto-immuunziekten en neurologische schade zijn slechts enkele van de aandoeningen die in verband zijn gebracht met tandinfecties en hun conventionele behandelprotocollen.

Zijn wortelkanalen echt zo gevaarlijk? (Ja!)

Veel prestigieuze gezondheidsonderzoekers hebben getheoretiseerd dat de meeste systemische ziekten rechtstreeks verband houden met tand-, amandel- en weke delen-infecties in de mond. De gevaren zijn aanzienlijk en nemen aanzienlijk toe bij mensen met chronische infecties. Zelfs de frequente ontwikkeling van zeer kleine infecties kan zelfs leiden tot subtiele maar progressieve (negatieve) veranderingen in het cardiovasculaire systeem, en deze orale infecties zijn de hoofdoorzaak van de meeste hartaanvallen!

Houd hier rekening mee: Wortelkanaalbehandelingen bevatten gevaarlijke anaerobe bacteriën die tijdens gewone tandheelkundige procedures in de bloedbaan worden geduwd. Een tand die een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan, zal in de loop van de tijd waarschijnlijk bacteriën ophopen, waardoor een aanhoudende infectie ontstaat die tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat alle wortelkanalen het potentieel hebben om bij te dragen aan het risico op systemische infecties. Dit kan leiden tot ontstekingen, die de immuunrespons van het lichaam kunnen beschadigen en kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ernstige aandoeningen zoals kanker, multiple sclerose, reumatoïde artritis en hartaandoeningen.

Hoe zit het met die cavitaties, tandvleesaandoeningen en op kwik gebaseerde “zilveren” vullingen?

Het tandvlees kan gevaarlijke bacteriën bevatten als gevolg van slechte mondhygiëne of eerdere tandheelkundige behandelingen.

Cavitaties zijn bijvoorbeeld chronisch geïnfecteerde plaatsen in de mond, meestal waar een extractie heeft plaatsgevonden. Ze komen vooral veel voor op de plaats van het trekken van verstandskiezen, en komen voor op tot wel 80 procent van alle plaatsen waar verstandskiezen worden getrokken.

Ook veel voorkomend is de ontwikkeling van tandvleesaandoeningen, waarbij de bacteriën zich ophopen onder de tandvleesrand, waardoor het tandvlees zich terugtrekt en wegtrekt van de tanden. En natuurlijk bevatten “zilveren” vullingen een neurotoxische stof (kwik) die eruit lekt en uiteindelijk de darmen, hersenen, het spijsverteringsstelsel en de bloedbaan vergiftigt.

Beide soorten infecties zijn in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartproblemen, beroertes en artritis
Een ander ernstig risico voor de mondgezondheid is geen infectie, maar komt eerder voort uit de behandeling van een infectie. Helaas worden op kwik gebaseerde ‘zilveren’ vullingen – ook wel amalgaamvullingen genoemd – voortdurend aangeprezen als ‘veilig’ ondanks dat ze de ophoping van kwik door het hele lichaam veroorzaken.

Dit leidt tot langdurige toxiciteit die kan aanhouden lang nadat een kwikvulling is verwijderd en vervangen door een niet-toxisch alternatief. Kwikvullingen zijn in verband gebracht met tal van gezondheidsproblemen, waarvan de meest prominente neurologische en auto-immuunproblemen zijn, zoals multiple sclerose, tremoren, angst, depressie en nog veel meer!

Laat u informeren over de gevaren van tandinfecties

Ondanks bewijs dat de ernstige gevolgen voor de gezondheid van tandheelkundige infecties en behandelingen ondersteunt, blijft de Food and Drug Administration gevaarlijke mondgezondheidsprotocollen goedkeuren en onderschrijven. Het is belangrijk om jezelf te bewapenen met kennis over het belang van preventie en het kiezen van veiligere tandheelkundige behandelingen, omdat gezondheidsinstanties van de overheid duidelijk ‘achter het stuur slapen’.

Bronnen: NIH.gov

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Een goede slaap krijgen kan enkele jaren aan je leven toevoegen
Next De lange criminele geschiedenis van Pfizer onthult hoe 'het volgen van de wetenschap' een vreselijk idee kan zijn

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Zo kun je de 12 ergste hormoonverstorende stoffen eenvoudig vermijden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Bijna vermoord door het ziekenhuis (video)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Hoe je iemand die een beroerte heeft, kunt redden met alleen maar een naald.

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat