Onderzoek: Verbindingen in cannabis waarvan is vastgesteld dat ze de groei van kankercellen in de dikke darm remmen

Onderzoek: Verbindingen in cannabis waarvan is vastgesteld dat ze de groei van kankercellen in de dikke darm remmen

Luister naar dit artikel

Geneest cannabis kanker? Als je de farmaceutische industrie en hun mainstream mediaplateaus zou geloven, zou het antwoord een nadrukkelijk “Nee” zijn. Volgens hen zijn de gezondheidsvoordelen van cannabis niets anders dan mythen die worden opgeroepen door hoopvolle stoners. Toch zijn er talloze verhalen over mensen die met succes een aantal slopende gezondheidsomstandigheden met cannabis hebben behandeld, variërend van kanker tot epileptische aanvallen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Na jaren van strenge regelgeving die onderzoek belemmert, beginnen wetenschappers nu de beweerde voordelen van cannabis nader te bekijken, en wat ze vinden is dat dit plantengeneesmiddel echt werkt. Recent onderzoek van Penn State laat zien dat cannabinoïde verbindingen de groei van kankercellen kunnen voorkomen.

Cannabisverbindingen doden darmkanker

Onlangs gepubliceerd onderzoek van wetenschappers van het Penn State College of Medicine onthult dat de medicinale stoffen die in marihuana worden aangetroffen, kankercellen daadwerkelijk kunnen stoppen. De onderzoekers bestudeerden 370 verschillende cannabinoïde verbindingen en hun effecten op zeven verschillende darmkankercellijnen.

Wat zij vonden was dat twee van de bekendste cannabinoïden, THC en CBD, weinig tot geen effect op kankercellen hadden – maar ten minste 10 minder bekende verbindingen bleken krachtige antikankeractiviteit te vertonen.

Kent Vrana, voorzitter van de afdeling Farmacologie aan het Penn State College of Medicine, zegt nu dat deze antikankerverbindingen zijn geïdentificeerd, waardoor het begrijpen hoe ze werken de volgende stap zal zijn.

“De 10 verbindingen die we effectief vonden, vallen in drie klassen, dus ze lijken op elkaar, maar met kleine veranderingen,” zegt Vrana. We weten hoe een van hen werkt, namelijk door de verdeling van cellen in het algemeen te remmen. We vonden ook dat de meest krachtige en effectieve verbindingen niet lijken te werken via traditionele marihuana-receptoren, hoewel we nog niet zeker zijn van het exacte mechanisme,” voegde hij eraan toe.

Vrana zegt dat als wetenschappers eenmaal begrijpen hoe de verbindingen werken, ze kunnen beginnen met het verkennen van hoe ze een synthetische versie kunnen maken die nog krachtiger is. Geen enkel plantengeneesmiddel is blijkbaar veilig voor de klauwen van Big Pharma.

Synthetische geneeskunde is inferieur aan planten

Veel van de synthetische chemicaliën die worden gebruikt in de moderne geneeskunde zijn gebaseerd op verbindingen en voedingsstoffen die in de natuur worden aangetroffen. Terwijl de reguliere medische gemeenschap gelooft dat deze vervuilde verbindingen “beter” zijn dan het echte werk, zegt de wetenschap ons anders.

Veel bewijs geeft aan dat synthetische voedingsstoffen in veel gevallen daadwerkelijk schadelijk kunnen zijn voor het lichaam. Het menselijk lichaam gebruikt bijvoorbeeld gewoonlijk geen synthetische voedingsstoffen en verbindingen, maar ook natuurlijke verbindingen. Zoals Healthline opmerkt, komt dit gedeeltelijk doordat natuurlijke voedingsstoffen nooit vanzelf voorkomen.

Voedingsstoffen werken samen om activiteit en absorptie te verhogen – en hetzelfde geldt voor de cannabisplant. Synthetica missen deze extra ‘bonus’-voedingsstoffen en uit onderzoeken blijkt dat het lichaam ze gewoon niet effectief kan gebruiken.

In cannabidiol (CBD) onderzoek hebben wetenschappers al aangetoond dat een CBD-extract dat rechtstreeks uit een hele cannabisplant is gemaakt, superieur is aan een synthetisch enkelmoleculair CBD-extract.

Ondanks de enorme hoeveelheid bewijs dat cannabis geneeskrachtige eigenschappen heeft en medicinaal kan worden gebruikt om een breed scala aan ziekten en aandoeningen te behandelen, weigeren wetgevers en farmaceutische schrijvers de wetenschappelijke realiteit te erkennen die medische marihuana is. Het accepteren van medische marihuana zou het idee van ‘plantgeneeskunde’ als geheel geloofwaardig maken – en cannabis als medicijn is op zich al gevaarlijk genoeg voor de farmaceutische industrie.

De waarheid is dat er niets is wat Big Pharma kan doen om cannabis, of enig ander van planten afgeleid medicijn, “beter” te maken. Alles wat ze kunnen doen is samenstellingen synthetiseren die we vroeger in onze eigen achtertuin konden laten groeien, patenteerden en vervolgens en vervolgens aan ons verkopen met een torenhoge winstmarge.

Bronnen:

ScienceDaily.com

TheSunlightExperiment.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dit veelgebruikte voedseladditief schaadt darmgezondheid, en zou ziekte kunnen veroorzaken
Next NIEUW-ZEELAND MANUKA HONING PRODUCENT PLEIT SCHULDIG AAN HET TOEVOEGEN VAN CHEMICALIËN

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

5 dingen die beter zijn dan koffie als je wakker wilt worden

Luister naar dit artikel Toegegeven, cafeïne is een probaat middel om wakker te worden, maar er zijn nog meer mogelijkheden als je fris en fruitig de dag door wilt. Zeker

Natuurlijk

Vanaf nu ga ik elke dag lijnzaad eten om DEZE reden!

Luister naar dit artikel Eet je wel eens lijnzaad? Wij hadden er wel eens van gehoord maar eigenlijk nooit gebruikt, totdat we het volgende lazen. Lijnzaad is namelijk rijk aan

Onderzoek

Drink 2 blikjes frisdrank per dag en je gaat vier jaar eerder dood

Luister naar dit artikel Kinderen die frisdrank drinken maken vaker dingen van anderen kapot, vallen vaker mensen aan, belanden vaker in gevechten en kunnen zich moeilijker concentreren dan kinderen die